Cum să-ți decorezi casa cu flori artificiale

Redactor Alexa Galgau

Dacă florile artificiale ți s-au părut până acum cam de prost gust, află că ele pot arăta excepțional într-o încăpere, dacă înveți câteva trucuri de decorare. Dacă singura idee care îți vine este să pui câteva flori artificiale într-o vază, citește rândurile de mai jos, pentru o doză zdravănă de inspirație.

Iată cum să îți decorezi casa cu flori artificiale!

Cum să decorezi casa cu flori artificiale

Florile artificiale nu se pot compara cu cele naturale decât ca aspect, din nefericire. Totuși, dacă te decizi să faci un aranjament cu ele, efectul vizual va fi unul foarte puternic, așa că nu strâmba din nas doar pentru că plantele nu sunt naturale. Iată câteva idei drăguțe de decor cu flori artificiale:

Strânge cât mai multe flori artificiale, de culori diferite, într-un buchet imens sau, dacă ai răbdarea necesară, lipește-le într-o anumită formă (de exemplu, de inimă) și pune-le pe un perete ori pe ușă. Un truc important când decorezi cu flori artificiale este să cumperi nuanțe diferite ale aceleiași culori, pentru a oferi un aspect cât mai natural aranjamentului.

Credeai că numai o vază este locul potrivit pentru florile artificiale? Iată cât de bine arată acestea dacă decorezi cu ele un perete gol! Chit că pui o ghirlandă de flori artificiale sub o fereastră sau îți creezi un fel de „perdea” florală, ca în poza din dreapta, vei obține o încăpere unică și foarte șic.

Iată o idee excepțională de decor cu flori artificiale! Ai nevoie de: o ramă de dimensiunea dorită de tine, grilaj din sârmă, un set de beculețe de Crăciun cu LED-uri (pentru că acelea nu se încing) și multe flori artificiale. Mai întâi, prinde grilajul de spatele ramei cu câteva cuie, apoi aranjează beculețele pe toată suprafața acestuia, prinde cablurile beculețelor de grilaj cu niște scotch și, în final, lipește florile artificiale sau prinde-le de grilaj, astfel încât acesta să nu se mai vadă. Simplu și de efect!

Dacă ți se pare prea complicat proiectul de mai sus, poți întotdeauna să „reciclezi” o ramă de tablou veche și să pui în aceasta cât mai multe flori artificiale, pentru a obține o decorațiune originală și plină de personalitate.

Iată și o idee mai extravagantă: ia o pânză simplă pentru pictat, lipește pe ea flori artificiale albe, apoi alege două nuanțe ale aceleiași culori și vopsește (cu spray, nu alt tip de vopsea) florile cu ele. Nu-i așa că rezultatul arată splendid?

Poți să vopsești fie jumătate într-o nuanță și jumătate în altă nuanță, fie să colorezi fiecare floare diferit și să faci un mozaic interesant. Desigur, poți opta pentru mai multe culori, atât timp cât ai grijă ca aranjamentul să nu devină prea încărcat.

Orice obiect banal poate să devină mai interesant dacă aplici câteva flori artificiale pe el. Chit că este vorba despre oglinzi, lămpi, rame foto, perdele ori draperii, atât timp cât alegi niște nuanțe potrivite cu decorul camerei, efectul nu poate fi decât unul pozitiv, după cum poți observa și în imaginile de mai sus.

O altă idee drăguță de decor cu flori artificiale este crearea unor litere umplute cu aceste flori. Poți să confecționezi literele din carton sau să le cumperi din comerț. În interiorul lor trebuie să pui burete sau polistiren expandat și apoi nu mai trebuie decât să înfigi florile artificiale. Simplu ca bună ziua!

Această decorațiune cu flori artificiale va fura privirile tuturor musafirilor și este foarte ușor de realizat! Cumpără niște vaze lungi, transparente, apoi lipește de baza lor nisțe flori artificiale. Umple vazele cu apă și pune deasupra câte o lumânare plutitoare.

Florile albe sunt cele mai potrivite pentru acest aranjament, dar poți să încerci și cu alte culori. Îți recomandăm să mizezi pe nuanțe pastelate, nu foarte puternice.

 

După cum vezi, există foarte multe variante de a-ți decora casa cu flori artificiale, astfel încât să obții niște aranjamente demne de revistele de design interior.

Află și cum trebuie să îți decorezi casa în funcție de zodie!

Surse foto: pinterest.com

Articolul urmator Ce flori să nu plantezi niciodată în grădină lângă legume. Uite motivul

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (13)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.