Cum scapi de gândaci cu foi de dafin

Cum scapi de gândaci cu foi de dafin

Redactor Alexa Galgau

Gândacii de bucătărie sunt o adevărată pacoste, iar partea proastă e că foarte greu scapi de ei odată ce ți-au pătruns în locuință. Chiar dacă ai o casă curată și faci ordine des, problema poate să provină și de la vecini (dacă stai la bloc), care pot avea mulți gândaci în casă, dacă nu sunt la fel de riguroși ca tine în ceea ce privește curățenia. E foarte ușor ca aceștia să ajungă și la tine în apartament dacă deja sunt infestate casele vecinilor.

Pe lângă soluțiile obișnuite, care implică folosirea otrăvurilor special create în acest sens, există și alte metode prin care poți scăpa de nesuferitele insecte. Află cum să scapi de gândaci folosind o plantă banală!

Cum să scapi de gândacii de bucătărie

Gândacii nu doar că ne stârnesc o scârbă teribilă, dar pot răspândi și boli, fiind chiar periculoși din acest punct de vedere. Ei se hrănesc cu gunoi și resturi pe care le găsesc peste tot și sunt omnivori, ceea ce înseamnă că nu sunt deloc „mofturoși” cu hrana. În plus, ei lasă urme de chimicale în fecale, iar astfel comunică între ei. Din acest motiv, ei se adună de obicei într-un singur loc, chiar dacă nu formează o comunitate.

Nu credem că există persoane care să îi tolereze cu ușurință, iar dacă și tu ai găsit câțiva gândaci prin casă, probabil că ești în căutare disperată de soluții pentru această problemă. Din fericire, poți să rezolvi situația rapid și eficient. Ai nevoie de câteva frunze de dafin! Este o soluție excelentă dacă ai copii sau alte animăluțe, pentru că nu prezintă niciun risc, chiar dacă sunt ingerate. În schimb, gândacii nu reacționează deloc bine când intră în contact cu frunzele de dafin.

Foile de dafin sunt un repelent natural pentru gândacii de bucătărie. Această plantă nu îi ucide, dar îi gonește rapid din cauza mirosului puternic pe care îl emană. Așadar, o soluție excelentă pentru a opri gândacii de bucătărie de la a-și face cuibul este să pui ramuri sau frunze de dafin peste tot prin casă, în special în spatele mobilei și în cotloanele mai ascunse, pentru că acolo își fac cuibul în general.

Pune zece frunze de dafin în grădină sau în bucătărie și mai mult ca sigur nu vei mai vedea gândaci prin preajmă. Frunzele de dafin sunt cea mai bună soluție pentru spațiile unde depozitezi mâncare, unde nu poți da cu otravă, cum ar fi în cămară sau pe rafturi. Astfel, nu trebuie să îți faci griji că vei ingera substanțe toxice, dar nici nu vei mai avea probleme cu gândacii.

Poți să folosești frunze de dafin proaspete sau uscate, însă cea mai bună variantă este să zdrobești frunzele uscate și să faci o pudră din ele, pentru că astfel mirosul este mult mai puternic.

Ai văzut cât de simplu este să scapi de gândaci? Nici nu ai nevoie de cele mai scumpe produse de pe piață, ci de câteva frunze de dafin. Spor la făcut curat!

Află si ce înseamnă când visezi gândaci!

Articolul urmator
Cum scapi, repede și simplu și natural, de musculițele de oțet din casă
Cum scapi, repede și simplu și natural, de musculițele de oțet din casă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (43)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.