Cum decorezi camera copilului ca sa ia note mari la scoala

Cum decorezi camera copilului ca sa ia note mari la scoala

Redactor Andreea Baluteanu

Inceputul anului scolar este de multe ori guvernat de legile haosului, atat pentru cei mici, cat si pentru mamici. Trezitul de dimineata, micul dejun degustat in graba si goana nebuna catre scoala, printre zeci de alti parinti la fel de grabiti, devin repere clasce pentru sfarsitul de septembrie.

O camera a copilului inteligent organizata te poate scuti insa de o parte importanta din aceste neajunsuri. Iata cum sa ii decorezi camera copilului, ca sa te asiguri ca la sfarsitul anului scolar, se va numara printre premianti!

Camera copilului se pregateste de scoala

In zilele lenese ale vacantei, camera copilului tau seamana, de multe ori, cu un adevarat camp de batalie. Jucarii aruncate peste tot, haine care isi disputa aprig suprematia, sosete dormind epuizate sub pat. Oricat de ingaduitoare ai fi cu cel mic, in aceasta perioada de huzur, stii ca, odata ce data din calendar a bifat mijlocul lui septembrie, trebuie sa iei masuri.



Prima regula de care orice camera a unui copil premiant trebuie sa tina cont? Lumina din belsug si temperatura potrivita. Vei observa ca intr-un dormitor bine aerisit, luminos, celui mic ii va fi mai usor sa se concentreze si sa isi faca temele cu un spor de invidiat. Nu lasa temperatura sa urce sau sa coboare prea mult: 20-22 de grade este valoarea perfecta, in timpul zilei, urmand sa scada undeva sub 20 de grade seara, atunci cand corpul uman are nevoie de un ambient mai rece.

Al doilea pas esential in camera unui copil de nota 10 tine de organizarea celor doua piese de mobilier emblema: biroul si dulapul.

Vei observa in timp ca, cu cat copilul tau dispune de un mediu de lucru mai bine pus la punct, cu atat va fi mai competent la scoala. Organizarea temeinica a papetariei, biroticii si rechizitelor este primordiala pentru a-i oferi copilului tau cel mai bun start pentru scoala. Fii creativa si gaseste modalitati ingenioase de a stoca cele necesare temelor acasa: atarnate pe o polita adorabila deasupra biroului sau pe rafturi montate pe perete. Nu uita sa echipezi camera copilului cu un ceas, se va dovedi mai mult decat util. Alege-l cu cel mic, si vei asigura o mare parte din potentialul unei dimineti de campion.

   

Suporturile de rechizite si bibliorafturile sunt alte articole in care merita sa investesti. Stocheaza tot ceea ce nu ii este necesar in sertarele biroului, dar tine aproape stiloul, markerele si creioanele colorate, pe care le foloseste zilnic. Acuarelele sunt atat de dragalase, incat iti va fi imposibil sa le tii departe.



O tanara cu inclinatie catre practic a pus la cale un mecanism care va tine departe multe neajunsuri specifice unei mame de scolari. Ea a observat ca cele doua fetite isi concepeau mai repede si mai eficient temele in camere separate, decat impreuna, minimizand astfel orice potentiale distractii. Inovatoarea mamica a decis sa le creeze fiecareia o mini trusa de rechizite, pe care fetitele o puteau transporta dupa bunul plac. Le-a asigurat astfel mobilitatea si a transformat in birou ad-hoc orice spatiu al casei. Lasa-te inspirata de ea, daca ai si tu copii de varste apropiate, care nu dau semne ca ar fi cei mai buni parteneri pentru teme!




Daca iti doresti sa imiti performantele celui mic si sa iei si tu zece pe linie la capitolul organizarea camerei copilului, tablitele in care acesta poate bifa activitatile fiecarei zile, odata indeplinite, se vor dovedi ajutoare de nadejde. Un moodboard iti va sustine cariera creativa, dar poate fi si un cadou perfect pentru cel mic. Lasa-l sa isi expuna pasiunile si randamentul scolar va depasi orice inchipuire.



Un birou decorat cu elemente specifice hobby-ului copilului tau (postere cu vedeta preferata, diverse citate care ii plac, cartile favorite) si bine luminat (o lampa in ton cu stilul camerei copilului este o investitie obligatorie) il va face sa astepte cu nerabdare momentul temelor. Mai jos, iata unele dintre cele mai frumoase exemple de gen!





Cuvantul cheie, organizarea, trebuie sa caracterizeze si spatiul dressingului din camera copilului. Sfatul specialistilor este sa triezi si sa sortezi obligatoriu hainele, inainte de inceputul anului scolar. Implica-l pe cel mic in aceasta activitate si roaga-l sa probeze toate articolele de imbracat. Vei afla informatii pretioase: care ii plac mai mult, care sunt combinatiile care il fac sa se simta confortabil si de ce nu a purtat niciodata tricoul cu Batman care tie iti placea la nebunie. Tot ceea ce i-a ramas mic sau pe care nu vrea sub nicio forma sa il incerce trebuie donat, daruit copiilor mai mici sau vandut pe siteurile de profil.

Nu reusesti sa il convingi pe cel mic sa renunte la adidasii lui dragi cu Spiderman, care nu il mai incap insa? Vizitati intr-o dupa amiaza de weekend un centru de copii defavorizati si invata-l bucuria de a darui. Vei bifa doua reusite, dintr-un foc: o camera a copilului organizata si un viitor adult cu simt social si inima generoasa.

Diminetile de cosmar in care nu reusiti sa decideti ce va purta la scoala vor fi o amintire demult apusa, daca vei compartimenta dressingul in functie de zilele saptamanii. Duminica seara, construieste alaturi de cel mic cate o tinuta pentru fiecare zi si eticheteaza-o! Sertarele care adapostesc tricouri colorate, cu dedicate speciala pentru fiecare dimineata, vor constitui un deliciu pentru scolarul tau drag!

   


Retine acest termen, daca esti fericita mamica a mai multor copii care merg la scoala: personalizare. Etichete haioase, cu numele celor mici, te vor scuti de nedorite confuzii de dimineata si vor mentine pacea in familie. Sunt must-do!



Fa in asa fel incat cel mic sa nu cunoasca niciodata cosmarul tau, cu profesori batand nerabdator din picior, asteptand ca ecuatia de pe tabla sa isi gaseasca in sfarsit rezolvarea. Imprieteneste-l de mic cu tabla! Decoreaza unul dintre peretii camerei copilului cu o tabla imensa, sau plaseaza fragmente pe cele mai neasteptate obiecte: lampa sau lustra!



   

Camera copilului cu zece pe linie, perfecta si in timpul liber

Daca iti doresti ca micutul tau sa fie premiant la scoala, ai grija ca si a doua componenta a camerei copilului, cea dedicata timpului liber, sa fie la fel de dezvoltata. Un dulap incapator si aerisit si un birou perfect organizat sunt litere de lege pentru un viitor luminos, dar si locul de joaca sau coltul de citit vor contribui la randul lor la formarea unui adult creativ, echilibrat.

Somnul este covarsitor in dezvoltarea copilului tau! Patul trebuie sa devina un spatiu confortabil, cu o saltea nici prea tare dar nici prea moale, perne din belsug si lumina la discretie. Alege cu cel mic lenjeria si cuvertura si lasa-i libertate deplina de decizie in coloristica ansamblului. Mai jos, trei exemple atat de armonioase in camera copilului, pentru scolari de toate varstele!







Cititul in copilarie si adolescenta este cheia rezultatelor scolare merituoase! Camera copilului trebuie sa detina o biblioteca si un fotoliu in care cel mic sa se refugieze, in compania prietenilor lui literari.

   



Locul de joaca este la randul sau un mecanism de a stimula creativitatea si deci rezultatele scolare exceptionale ale celui mic. Daca nu ai posibilitatea sa ii daruiesti copilului tau o camera separata, in care sa se joace, ai grija sa delimitezi foarte bine, in dormitor, spatiul dedicat distractiei de cel de studiu. Decoreaza un colt al camerei copilului cu jucarii, covoare pufoase si perne! Sertarele si cutiile de ambalare cu design creativ sunt modalitati excelente de a tine animalele de plus departe de micul stapan, atunci cand a venit ora temelor!





Fotoliile imprimate cu numele copiilor tai reprezinta o modalitate practica si atat de estetica de a revigora spatiul camerei copiilor. Un perete decorat cu fotografii din vacanta va realiza mai usor tranzitia la momentul inceperii scolii, iar un spatiu in care cel mic sa isi desfasoare creativitatea va face ca temele de la desen sa fie cele mai placute cu putinta!







Atunci cand decorezi camera copilului pentru scoala, crearea unui echilibru fin intre zona dedicata studiului si cea a distractiei, organizarea practica si designul ingenios si creativ sunt litera de lege. Tu ce parere ai despre recomandarile noastre? Le consideri aplicabile pentru camera copilului tau?

Surse foto: intoblinds.com.au, buzfeed.com, enfemenino.com, kirklands.com, ourfifthhouse.com, remodelaholic.com, youtube.com, maxresdefault.com, daily-life-buff.com, onecreativehousewife.com, hgtv.com, jeffreypew.com, decoist.com, hipmommies.wordpress.com, bellemaison23.com
Articolul urmator
Ploșnița tomatelor: cum o combați, pentru culturi sănătoase
Ploșnița tomatelor: cum o combați, pentru culturi sănătoase
Ce fel de camera ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de camera ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte subiecte care te-ar putea interesa

    Gura Leului: plantare și îngrijire