De ce să alegi o anumită locuință pentru familia ta

De ce să alegi o anumită locuință pentru familia ta

Alexandra Dragoi

Dacă ai un iubit sau soţ şi cel puţin un copil, atunci nu ai doar o familie, ci şi planuri, visuri, întrebări şi griji. Odată ce a apărut, cel mic pare că a mărit familia, dar a micşorat spaţiul în care locuieşti. Brusc, şcoala din cartier nu mai pare atât de căutată, aglomeraţia devine o problemă constantă iar stricăciunile din blocul în care locuieşti sunt din ce în ce mai dăunătoare.

Ne referim la acel moment când decizia să îţi cumperi o locuinţă şi să scapi de chirie sau să schimbi apartamentul mic pe un cămin mai mare devine inevitabilă. Totuşi, astfel de decizii sunt greu de luat, iar prietenii care încă mai locuiesc cu colegi de cameră nu te ajută prea mult. Mai jos găseşti un mic ghid despre viitoarea ta casă, în funcţie de nevoi.

casa de lux

Apartamentul în oraş

Potrivit unui studiu din 2013, peste 90% dintre români deţin o locuinţă. Nu e de mirare că multe dintre noi ne dorim o casă de vis, decorată ca în poveşti. Însă, un apartament mai mare poate fi soluţia de care ai nevoie, mai ales dacă ai o familie activă şi plimbăreaţă.

Dacă tu şi partenerul tău lucraţi, atunci apartamentul de la bloc poate fi cea mai fiabilă opţiune. Iată câteva avantaje ale apartamentelor:

 • Îţi oferă acces la principalele metode de transport în comun – de obicei, metrou şi autobuz sau tramvai.
 • Poţi ajunge repede la hypermarket, piaţă sau în parc.
 • De obicei, există mici parcuri amplasate între blocuri, unde copiii pot socializa.
 • Sunt mai accesibile decât casele la curte.
 • Poţi alege între acelaşi număr de camere cu dimensiuni mai mari sau un număr mai mare de camere.

Ca să eviţi eventuale dificultăţi legate de locurile de parcare sau zgomotele specifice aglomeraţiei, poţi căuta opţiuni din afara centrului oraşului, cum ar fi apartamente de vânzare Fundeni. La mare căutare acum sunt şi locuinţele în ansamblurile rezidentiale Bucuresti, unde vecinii sunt familii tinere cu care te poţi împrieteni.

Casa, ca o investiţie accesibilă

proiect de casa

Dacă familia ta se măreşte sau ai nevoie de spaţiu în exterior, poţi găsi o soluţie eficientă în casa la curte. Locuinţa de acest gen este o investiţie care elimină multe dintre inconveniențele oraşului. Mai oferă:

 • Liniştea unei ferestre aflată departe de bulevard.
 • Spaţiu pentru plante, legume, flori şi amenajare.
 • Un loc de joacă sigur şi la îndemână pentru copii.
 • Spaţiu mai mare de depozitare decât în apartamente.
 • Independenţă faţă de sistemele de încălzire şi alte instalaţii comune de bloc.
 • Mai multe posibilităţi de amenajare.
 • Eficienţă termică, fonică şi posibilitatea să instalezi echipamente ecologice.

Casa la curte este o investiţie de care te bucuri pentru zeci de ani. Poţi căuta vile în Pipera care au în apropiere instituţii de prestigiu, precum Şcoala Americană. Dacă ai nevoie de consultanţă suplimentară privind viitoarea ta casă, poţi contacta furnizori de servicii precum Catted Residences.

Pregătirea pentru noua locuinţă

Înainte să dezvolţi un nou proiect de design interior, aminteşte-ţi că procesul de vânzare – cumpărare durează între una şi trei luni. Vei avea nevoie de vizionări, drumuri şi planuri.

Pregăteşte-te de viitoarea locuinţă cu circa 6 luni înainte să te vezi în casa nouă şi stabileşte-ţi obiective pe termen lung.

Poţi găsi locuinţa potrivită într-un apartament de bloc sau într-o locuinţă la curte. Totul ţine de nevoile şi priorităţile tale.

Articolul urmator
Copacul pe care niciun român nu trebuie să-l planteze în curte pentru că atrage ghinionul asupra gospodăriei
Copacul pe care niciun român nu trebuie să-l planteze în curte pentru că atrage ghinionul asupra gospodăriei
Ce rol joci în familia ta?
Incepe quiz
Ce rol joci în familia ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.