Depozitarea corecta a fructelor si legumelor

De
Roxana Pana
Miercuri, 21.08.2013
Cuprins
- Sfaturi de depozitare a fructelor si legumelor
- Cum depozitezi corect fructele
- Cum depozitezi corect legumele
Descopera modalitatile de depozitare corecta a fructelor si legumelor pentru ca alimentele tale preferate sa isi pastreze starea de prospetime cat mai mult timp.

Sfaturi de depozitare a fructelor si legumelor
- Nu spala fructele si legumele inainte de a le depozita in frigider. Acestea trebuie spalate numai inainte de consum.- Inainte de depozitare, verifica starea alimentelor. Daca au urme de mucegai sau pete inchise la culoare, cel mai indicat este sa le indepartezi, deoarece astfel risti sa le contaminezi si pe cele sanatoase.
- Evita depozitarea fructelor si a legumelor in apropierea surselor de caldura sau in lumina directa a soarelui, deoarece se vor deteriora rapid.
- In cazul in care vrei sa le depozitezi in frigider, stocheaza-le in cuva din plastic din partea de jos a frigiderului.
- Evita sa asezi fructele sau legumele peste alte alimente, precum carnea, pestele sau branza.
- Depoziteaza fructele si legumele in recipiente din plastic inchise ermetic, in care aerul sa nu poata patrunde sau in pungi de hartie, inchise la culoare.
Cum depozitezi corect fructele
Merele pot fi depozitate atat in cuva frigiderului intr-o punga de plastic, cat si in ladite de carton, asezate in locuri racoroase.
Bananele se pastreaza cel mai bine la temperatura camerei, in pungi de hartie inchise la culoare, pentru a impiedica lumina sa ajunga la ele.
Perele, prunele si ananasul se pastreaza cel mai bine la temperatura camerei, in timp ce caisele, ciresele, capsunile, fructele de padure si strugurii se depoziteaza in frigider.
Cum depozitezi corect legumele
Cartofii, vinetele, ceapa si usturoiul se depoziteaza in pungi de hartie inchise la culoare, in locuri intunecoase si racoroase.
Morcovii se pastreaza in frigider, in folie sau in pungi de plastic.
Ridichile si castravetii se depoziteaza in frigider, intr-o punga de hartie.
Mazarea si fasolea verde se depoziteaza in interiorul frigiderului, intr-o punga de plastic sau chiar in congelator.
Ierburile precum leusteanul, mararul si patrunjelul se depoziteaza in pungi de plastic si se pastreaza in frigider.
Urmeaza sfaturile noastre de depozitare corecta a fructelor si a legumelor, pentru ca acestea sa isi pastreze savoarea si valoarea nutritiva un timp indelungat.