Grădină, plajă sau terasă: cum să alegi șezlongul perfect?

Grădină, plajă sau terasă: cum să alegi șezlongul perfect?

Redactor Divahair.ro

Atunci când alegi un șezlong pentru grădina sau piscina ta, există numeroase alternative, deci nu este neîntâlnit să ai îndoieli cu privire la care șezlong este cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Diferite materiale, funcționalități, prețuri, rezistență la apă, estetică... la aceasta se adaugă faptul că există sute de furnizori care oferă acest produs atât în magazine, cât și pe internet. Pe care să îl alegi? În acest articol îți oferim o serie de îndrumări pentru a alege cel mai bun șezlong.

Șezlongurile de grădină și piscină nu sunt folosite numai în timpul verii. În multe ocazii, mai ales primăvara și toamna, acestea sunt un element care ne va ajuta să ne bucurăm de cele câteva raze de soare și să ne odihnim în spațiul nostru preferat.

Șezlongurile de grădină pot fi realizate din diferite materiale, precum șezlongurile din rășină (foarte rezistente și ușoare, rezistente atât la greutate, cât și la razele ultraviolete), aluminiu (se remarcă prin eleganță și frumusețe, fiind și ușoare și rezistente datorită proprietăților aluminiului) și ratan sintetic (imitația de ratan natural, dar fără inconvenientul uzării materialelor naturale).

sezlong

Cu toate acestea, materialul nu este singurul criteriu de luat în considerare atunci când vine vorba de alegerea unui șezlong care ne va însoți mult timp. De asemenea, trebuie să ne ocupăm de alte întrebări, cum ar fi unde vor fi utilizate, ce utilizare le vom da, design, confort, preț etc. Poate părea o durere de cap, dar merită când știi că aceste criterii te vor asigura că alegerea va fi corectă.

Unde vor fi folosite și ce utilizare le vei da?

Una dintre principalele întrebări va fi să stabilim unde și pentru ce vom folosi sezlongul pe care dorim să îl cumpărăm. Am selectat patru spații exterioare în care este important să facem unele diferențieri.

  • Șezlong pentru piscină. Fie că avem o piscină privată acasă, în mediul rural sau chiar o afacere, șezlongurile de la piscină trebuie să fie rezistente la apă, expunere la soare, umiditate, schimbări de temperatură și, mai ales, confortabile. Cea mai bună opțiune este una care are textilenă, un material care este deosebit de rezistent la condițiile menționate mai sus. Șezlongurile căptușite nu sunt o opțiune proastă, dar apa ar putea deteriora căptușeala și nu este cea mai preferabilă. În acest sens, îți recomandăm șezlongurile de grădină, deoarece multe dintre ele au acest material rezistent.
  • Șezlong de grădină. Când vine vorba de decorarea grădinii noastre, trebuie să avem o grijă deosebită în alegerea designului, deoarece acest lucru ne va garanta un spațiu elegant și confortabil în care putem face grătare, citi, petrece timpul cu familia sau prietenii nostril. Pariul pe șezlongurile din ratan este un pariu câștigător care, împreună cu căptușeala sau tapițeria, vor face din grădina ta un loc fermecător.
  • Șezlong pentru terasă. Dacă nu ai piscină sau grădină, dar ai o terasă pe care nu ai decis încă pentru ce să o folosești, mobilarea acesteia cu câteva șezlonguri poate fi o opțiune excelentă. În acest caz, este foarte important să se țină cont de faptul că spațiul de pe terase este de obicei limitat, deci nu ar trebui să cumpărăm ceva care reduce inutil suprafața, ceva mai ușor și mai simplu este mai potrivit.
  • Șezlong pentru plajă. Mersul la plajă este întotdeauna o experiență reconfortantă, mai ales atunci când ești bine echipat să petreci puțin timp pe malul mării, iar pentru aceasta un șezlong pliabil și ușor de transportat este întotdeauna bun. De asemenea, trebuie să fie ușor și nu foarte mare, dar permitându-ne să ne odihnim.

Ce trebuie luat în considerare în materie de confort

În ceea ce privește confortul șezlongurilor, atenția la unele caracteristici ne poate oferi momentul de odihnă esențial, de care avem nevoie.

De exemplu, trebuie să ne gândim bine dacă preferăm ca șezlongurile noastre să fie căptușite, ceea ce va garanta un confort mai mare, deoarece acestea pot fi utilizate direct și în orice moment. Sau dacă le vom prefera cu fibre sintetice știind că vor trebui folosite cu un prosop, sarong sau pânză. Ceva de luat în considerare este, de asemenea, dacă vine cu o tetieră sau un fel de pernă pentru a spori confortul.

Articolul urmator
Calendarul grădinarului: ce trebuie să plantăm în luna martie
Calendarul grădinarului: ce trebuie să plantăm în luna martie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.