Idei de spatii de depozitare pentru toata casa

Idei de spatii de depozitare pentru toata casa
Luiza Valsan
Luni, 15.07.2013

Cuprins

Spatiul din casa nu mai este suficient pentru toate accesoriile si obiectele casnice pe care le ai? Ti-am pregatit cateva idei de spatii de depozitare care sa te ajute sa-ti pui lucrurile in ordine.

Spatii de depozitare pentru dormitor

Urmatoarele solutii rapide si usoare te vor ajuta sa iti transformi dormitorul supraaglomerat intr-un spatiu aerisit, care te invita la relaxare si la odihna.

Corp de depozitare la capatul patului

   

Acest mobilier te va ajuta sa pastrezi in interior asternuturile de pat, paturile sau hainele de iarna si deasupra pernele decorative (pentru depozitarea pe timpul noptii). Daca ai un dormitor micut, cauta un corp de depozitare ingust, care sa se potriveasca. Acest loc poate fi folosit si pentru relaxare (pentru citit, de exemplu) in timpul zilei, datorita pernei moale de deasupra.

Cutie-taburet

   

Acest taburet pus in apropiere de pat poate fi un spatiu de depozitare perfect pentru cartile sau revistele pe care le citesti seara, inainte de culcare, ori pentru esarfe si manusi. Alege un taburet realizat dintr-un material durabil, confortabil, cu pernuta din stofa. Il poti folosi si ca suport pentru picioare dupa o zi intreaga de munca.

Depozitare sub pat

Lada de pat sau diversele cutii creeaza un spatiu de depozitare suplimentar. Este un loc ideal pentru pilote, lenjerii de pat sau obiecte pe care vrei sa le ascunzi de privirile curiosilor, dar pe care sa le tii, totusi, la indemana.

Noptiera mare

Alege o noptiera inalta, cu multe sertare, care te ajuta sa depozitezi cat mai multe maruntisuri, mai ales daca ai un dormitor mic. Poti sa o folosesti pentru carti, bijuterii, medicamente, documente importante, fotografii sau chiar pentru lenjeria intima.

Afla ce reduceri de Black Friday te asteapta in 2013! Urmareste ofertele in sectiunea Black Friday DivaHair!

Spatii de depozitare pentru haine

Sifonierul a devenit neincapator pentru cantitatea mare de haine pe care ai strans-o in ultimii ani? Acum exista spatii de depozitare inteligente pentru haine, care te ajuta sa le organizezi cat mai bine.

Agatatori pentru accesorii

Pastreaza gentile si plicurile favorite intr-un mod organizat si accesibil, prin atasarea unor carlige pe suportul de umerase din dulapul cu haine. Astfel vei gasi accesoriul in cel mai scurt timp. La fel de bine poti sa montezi carlige pe interiorul usilor, pentru a atarna esarfe, palarii sau halate.

Sertare compartimentate

Imparte sertarele dulapurilor in sectiuni mici cu ajutorul organizatoarelor pentru accesorii. Acestea te ajuta sa separi accesoriile (cravate, curele, sosete) astfel incat sa le gasesti usor.

Cutii cu capac si etichete


Pastreaza obiectele similare laolalta, prin depozitarea lor in cutii cu capac colorate sau nu si etichetate. Sunt o varianta simpatica, dar si practica. Aceste spatii de depozitare sunt ideale pentru decoratiuni de Craciun, accesorii, ochelari de soare, fete de masa, perdele sau esarfe de pat. Sau, de ce nu, pentru numeroasele fotografii tiparite pe care astfel le feresti de depunerea prafului sau de alte deteriorari.

 

Spatii de depozitare pentru bucatarie

Bucataria este unul dintre cele mai folosite spatii din intreaga locuinta si contine elemente variate: de la multa aparatura pentru gatit, oale, tacamuri si alte accesorii utile, pana la un loc de servit masa. Pentru a pastra totul in ordine si la indemana, ti-am pregatit cateva idei de spatii de depozitare pentru bucatarie.

Rafturi pe colt

Mobila ta de bucatarie nu este pe colt si acest spatiu se iroseste? Cauta sau comanda un dulap pe colt pe care sa-l transformi intr-un spatiu de depozitare pentru bunurile consumabile (cafea, ceai, paste fainoase, conserve, cereale, dulciuri). Acest dulap de provizii reprezinta o solutie inteligenta, mai ales daca nu dispui de o camara.

Sau poti monta in coltul bucatariei rafturi suspendate, pe care sa asezi obiecte din portelan, iconite, un ceas sau alte decoratiuni interioare mai speciale.

Rafturi pentru vin

Un sertar ingust montat langa dulapul cu vase de bucatarie sau un dulap propriu, neacoperit, poate fi cea mai buna solutie pentru a depozita la vedere sticlele de vin.

Panou cu ustensile

Un panou montat pe peretele din bucatarie, chiar deasupra aragazului sau in alta parte, poate fi o solutie de depozitare inteligenta. Astfel vei ocupa spatiul nefolosit de pe perete si vei face loc in sertare. Pune cateva carlige si atarna vasele mici sau ustensilele preferate (strecuratori, linguri, tel, razatoare).

Solutii pentru spatiul de sub chiuveta

Pastreaza la indemana produsele de curatat aragazul, detergentul de vase sau de faianta, buretii, cu ajutorul unei etajere din metal fixata pe usa de sub chiuveta. Aceasta are locuri compartimentate si este ideala pentru depozitarea maruntisurilor.

Pentru spatiul de sub chiuveta exista mai multe tipuri de accesorii de depozitare, cum ar fi tavite de plastic, cosuri, carlige, rafturi de plastic cu extensie. Ramane la alegerea ta ce spatiu de depozitare se potriveste cel mai bine.

Suporturi suspendate

Poti suspenda deasupra blatului de lucru o tija din otel inoxidabil pe care sa atarni oale, tigai si linguri. Sau un suport pentru mirodenii ori pentru rola de hartie.

Separatoare pentru tacamuri

Organizeaza sertarele cu tacamuri astfel incat fiecare sa aiba un compartiment separat. Exista despartitoare longitudinale sau transversale, respectiv casete din otel inoxidabil, lavabile in masina de spalat vase, care pot fi aranjate si scoase in functie de necesitati.

Spatii de depozitare pentru baie

Cosuri cu prosoape

Daca ai spatiu nefolosit sub sau langa chiuveta, asaza cateva cosuri pentru depozitarea prosoapelor.

Carlige agatate pe pereti

     

Aceasta solutie simpla ofera un spatiu de depozitare care nu ocupa mult spatiu. Fixeaza un carlig pe peretele din baie, langa chiuveta, si agata de el o galetusa sau o cutie din lemn, unde sa pastrezi toate produsele de ingrijire. Alege un model deosebit si o nuanta indrazneata, pentru a adauga o pata de culoare incaperii.

Rafturi inteligente

Monteaza rafturi pe peretii din baie pentru produsele de ingrijire. Daca ai peretii vopsiti in alb, alege cateva modele din fier sau cu o culoare contrastanta, pentru a scoate din monotonie incaperea.

Scaune pentru baie

     

Un scaun sau un taburet asezat in baie constituie un loc suplimentar pentru prosoape, haine sau alte obiecte care nu mai incap in dulapuri.

Suport pe cada

   Nu ai indeajuns loc pentru sapun, gel de dus, sampon sau burete? Pune-le intr-un loc la indemana, pe un suport metalic montat chiar pe cada.

Suport pe usa

     

Dulapul de sub chiuveta are suficient spatiu pe usa pentru a monta cateva rafturi inguste. Este un spatiu util pentru a depozita cosmetice, sapun, uleiuri, sare de baie, lumanari sau hartie igienica. Poti chiar sa le etichetezi, pentru a fi sigura ca produsele de ingrijire sunt asezate separat fata de obiectele sanitare.

Spatii de depozitare pentru living

Depozitare in spatele unei draperii

Daca nu ai suficient spatiu pentru haine si accesorii in dulapul din dormitor, acum poti sa folosesti si camera de zi. Pune cateva rafturi cu cutii pe care sa le acoperi cu draperii din tavan pana in podea. Doar trage draperiile si nimeni nu va sti ca acolo ai un dulap cu de toate.

A doua varianta de acoperire implica masa din living. Acopera-o cu o fata de masa lunga si introdu sub ea un dulap sau cutii colorate.

Biblioteca cu multe rafturi

Alege o biblioteca cu mai multe rafturi deschise pe care sa asezi carti sau cosuri din textile ori cutii decorative din piele, umplute cu maruntisuri. In rafturile inchise, cu usi din sticla sablata, poti camufla bibliorafturile sau alte obiecte inestetice. Sertarele cu cheie pot fi niste spatii de depozitare optime pentru documentele importante sau pentru obiectele de valoare.

Spatii de depozitare pentru hol

Cosuri spatioase si atractive

Cumpara cate un cos mare pentru fiecare membru al familiei, ideal pentru depozitarea accesoriilor (manusi, esarfe, caciuli).
  

Suport pentru pantofi

 Alege un suport din lemn pentru a organiza pantofii la vedere, mai ales daca esti o persoana mereu pe fuga si vrei sa gasesti repede incaltamintea.

Cuier pentru palarii

Cauta cuiere neobisnuite, care sa-ti infrumuseteze holul. De exemplu, ramurile din imagine, vopsite in culori diferite, sunt din aluminiu reciclat 100%. Sau cumpara pur si simplu un cuier pe care sa-l montezi pe perete.

Cutie pentru facturi

Monteaza pe peretele din hol o cutie pentru depozitarea facturilor pe care trebuie sa le platesti. Astfel nu risti sa le pierzi sau sa intarzii cu plata lor.
 

Intotdeauna se vor gasi spatii de depozitare eficiente, la care pana acum nu te-ai gandit, astfel incat casa ta sa arate bine, iar tu sa nu renunti la obiectele adunate in timp.

Vezi si
Cum crești acasă trompeta îngerilor
Cum crești acasă trompeta îngerilor
Andreea Baluteanu | Luni, 15.07.2013
Cum îngrijești portocalul în ghiveci
Cum îngrijești portocalul în ghiveci
Andreea Baluteanu | Luni, 15.07.2013
Îngălbenirea frunzelor: cauze și remedii
Îngălbenirea frunzelor: cauze și remedii
Raluca Margean | Luni, 15.07.2013
Articolul urmator »
Mușcătura de ploșniță: cum o recunoști și cum o tratezi
Mușcătura de ploșniță: cum o recunoști și cum o tratezi
Andreea Baluteanu | Marţi, 18.06.2024
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?
Ce fel de casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (49)
O cititoare (anonim)
18 iulie 2013 17:05

Tot pe Diva am citit un alt articol care spunea ca nu este recomandat ca gentile sa fie agatate - in timp se pot strica bretele. Solutia erau rafturile, cutiile, cosurile etc. Acum sugerati cu caldura agatarea lor pentru a fi vizibile. Deci cum e pana la urma? :)

luminita (anonim)
17 iulie 2013 19:07

felicitari!

Ne găsești pe