Iluminatul scandinav: secretul unei case moderne şi frumoase. Iată 6 trenduri pe care le vei adora!

Iluminatul scandinav: secretul unei case moderne şi frumoase. Iată 6 trenduri pe care le vei adora!

Eugenia Dinescu, redactor

Influenţele nordice în designul interior nu creează o atmosfera rece, ci un tip de eleganţă discretă, contemporană, care adaugă instantaneu mai multă personalitate unei locuinţe urbane. Pentru că marca unui stil remarcabil se ascunde în detalii, nu neglija importanţa obiectelelor de iluminat în amenajarea interiorului: ele dictează ambianţa şi pot evidenţia anumite zone sau pot crea o senzaţie de intimitate acolo unde îţi doreşti.

Magazinul TheHome.ro îţi demonstrează că nu trebuie să investeşti sume colosale pentru a te putea bucura de principii moderne, inovative şi intuitive de design. Iată care sunt cele mai versatile soluţii pentru iluminat care vor aduce suflul scandinav la tine acasă!

Spider

Când poţi alege dintr-o varietate atât de largă de stiluri de lustre şi lămpi,  să te hotărăşti asupra unui singur model devine cu atât mai complicat. Ghidează-te după atemporalitatea unui design şi vei vedea că se remarcă un singur câştigător: stilul scandinav, simplu şi minimalist. Lampa suspendată cu 12 braţe este ideală dacă eşti în căutarea unei soluţii șic pentru iluminatul central, fie că ai de gând să o foloseşti în living sau în dormitor!
Lampă suspendată cu 12 braţe Madam Stoltz,
thehome.ro, 1.950 de lei

Molecular

Candelabru din fier şi alamă cu 5 becuri,
thehome.ro, 1.450 de lei 990 de lei
Candelabru din fier şi alamă cu 7 becuri,
thehome.ro, 1.590 de lei 1.240 de lei
Corp de iluminat metalic,
thehome.ro, 729 de lei

Materialele inovatoare se îmbină cu texturi naturale şi principii tradiţionale în designul scandinav, ceea ce are puterea să transforme orice locuinţă în locul căruia îi poţi spune „acasă”. Găsind echilibrul perfect între nostalgie şi modernitate, candelabrele şi corpurile de iluminat cu accente din alamă sunt perfecte pentru a insufla un aer retro unui decor scandinav.

Geometrie

Aplică din alamă Swing House Doctor,
thehome.ro, 899 de lei 779 de lei
Aplică din fier şi alamă cu 2 becuri,
thehome.ro, 940 de lei

Dacă tumultul vieţii moderne te face să tânjesti după ordine şi un plus de rigurozitate, transformă-ţi casă într-un spaţiu aerisit, în care să te poţi relaxa pe deplin. În ajutorul tău vin detaliile geometrice, perfecte dacă locuinţa ta are nevoie de un „detox” stilistic: optează pentru o aplică dotată cu abajururi unghiulare din metal sau creează un tip discret de glamour cu o aplică din alamă, care transformă însăşi structura corpului de iluminat într-un accent decorativ!

Industrial

Corp de iluminat din email,
thehome.ro, 195 de lei
Corp de iluminat industrial HK Living,
thehome.ro, 315 lei

Dacă până acum cimentul era asociat cu spaţiile exterioare, designerii de interior se pregătesc să schimbe această viziune! Aspectul industrial şi accentele Bauhaus câştigă tot mai multă popularitate, însă nu va trebui să îţi renovezi  livingul sau să dezvălui tencuiala pentru a recrea aceeaşi ambianţă la tine acasă. Câteva accente industriale, cu o estetică utilitară, te vor ajuta să obţii acest lucru, fără să creeze o ambianţă impersonală: alege un corp de iluminat tip pandantiv, una dintre cele mai proeminente tendinţe în design interior, sau o lampă suspendată din email, în cazul în care îţi doreşti să iluminezi o arie mai mare.

Modele abstracte

Abajur din ceramică verde House Doctor,
thehome.ro, 225 de lei
Corp iluminat Lounge HK Living,
thehome.ro, 969 de lei

Fără un joc de texturi care să creeze dimensiune şi profunzime, minimalismul stilului scandinav poate arăta uşor cam plat. Aşadar, investeşte în câteva obiecte decorative care pot „sprage” monotonia suprafeţelor plane și a culorilor naturale. Dacă preferi accentele decorative clasice, optează pentru un corp suspendat cu structura 3D, într-o culoare neutră. Te întrebi cum împaci dragostea pentru minimalismul scandinav cu nevoia de culoare? Simplu, cu abajurul cu model herringbone, care comprimă esenţa Scandinaviei într-un mod ludic şi feminin!

Telescopice

Aplică din porţelan negru şi alamă,
thehome.ro, 490 de lei
Lampă de birou cupru Balance Pols
Potten,
thehome.ro, 1.390 de lei
Lampă de birou neagră Balance Pols
Potten,
thehome.ro, 1.390 de lei

Poate că forma este dictată de funcţionalitate în designul scandinav, dar nu te grăbi să crezi că este un stil auster. Lampadarele telescopice pentru iluminatul camerei îţi demonstrează că un design valoros poate străluci şi în absenţa ornamentelor sau a decoraţiunilor redundante, iar efectul este atât de șic! Cu finisaj metalic sau în clasicul negru, lămpile telescopice se vor integra în mod natural în locuinţa ta, oricare ar fi gama cromatică.

Acasă îţi petreci cea mai mare parte a timpului, aşa că trebuie să simţi că te reprezintă pe deplin. Uită de tendinţele pasagere şi mizează pe simplitatea care sfidează  trendurile rămânând actuală şi relevantă. 

Magazinul TheHome.ro îţi aduce o gamă largă de piese de mobilier, soluţii de iluminat, textile şi decoraţiuni pentru a adopta stilul scandinav la tine acasă! Descoperă-le pe toate accesând noul website TheHome.ro, relasat pentru a oferi o experienţă mult mai plăcută şi intuitivă utilizatorilor, sau vino să te convingi de ambianţă în showroomul din Bucureşti! Acum într-un spaţiu mai mare şi mai primitor, este o adevărată oază de inspiraţie pentru iubitorii stilului scandinav!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.