Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Patru tipuri diferite de blendere și utilizările lor

Redactor Divahair.ro

Pe vremuri, dacă voiai să îți amesteci mâncarea, foloseai o lingură de lemn. Apoi, oamenii inteligenți au dezvoltat telul. Acum avem blenderele.

Avem blendere manuale, blendere cu imersie, blendere portabile, cele care se potrivesc într-un suport, blendere suficiente pentru o singură persoană și cele comerciale grele.

Știm că poate fi greu să înțelegi de care ai nevoie, dar nu face greșeala comună de a presupune că mai mare este mai bine. Diferitele tipuri de blendere au argumente pro și contra și te vom ajuta să afli de care ai nevoie.

blender

Mixer manual

Acestea sunt adesea numite mixere de mână și sunt într-adevăr doar o versiune electrică a telului de modă veche. Este posibil să aibă atașamente diferite, dar sunt un mixer conceput pentru a bate ingredientele împreună.
Deoarece au viteze variabile și atașamente multiple, acestea sunt fantastice pentru o gamă de prăjituri și deserturi.

Avantaje:
Sunt destul de ușoare și, deoarece nu au o lamă de tăiere, nu trebuie să ții apăsat constant un buton pentru a le face să funcționeze. Marea majoritate a oamenilor le folosesc doar pentru baterea ouălelor.
Dacă ești brutar, atunci un mixer manual este o soluție foarte economică și ușor de depozitat, în special în comparație cu un mixer mare.

Dezavantaje:
Faptul că nu există o lamă de tăiere nu înseamnă că nu poți folosi mixerul de mână pentru a crea un aluat foarte neted. Trebuie să te asiguri doar că ingredientele brute sunt deja mărunțite la dimensiunea dorită înainte de a le adăuga.

Majoritatea mixerelor de mână nu sunt însă concepute pentru a face aluat greu, precum cel de pâine.

Blendere cu imersiune sau blendere stick

Acestea sunt probabil unul dintre cele mai frecvente tipuri de blendere. Sunt „bețe” portabile, cu un mâner confortabil la un capăt și o lamă de tocat înconjurată de un dispozitiv de protecție la celălalt.
Blenderele cu imersiune și blenderele stick sunt termeni interschimbabili și, deși fiecare marcă poate varia foarte mult în ceea ce privește puterea și abilitatea, nu există nicio diferență reală atunci când compari un blender cu imersiune cu unul stick.

Avantaje:
Sunt foarte ușor de curățat. Majoritatea sunt sigure pentru mașina de spălat vase. Și chiar dacă nu sunt, trebuie doar să amesteci un pic de apă fierbinte și lichid de spălat vase, iar blenderul va ieși curat.

Dezavantaje:
Deoarece lama este expusă, trebuie să menții presiunea pe buton pentru a face blenderul să meargă. Deși aceasta este o caracteristică vitală de siguranță, este, de asemenea, enervant, iar pentru persoanele cu putere mică a mâinilor, acest lucru poate fi epuizant.

În timp ce unele pot zdrobi gheața, în general acestea sunt cele mai bune doar pentru amestecarea supei. Dacă vrei să faci un smoothie fără semințe, este puțin probabil să se potrivească nevoilor tale. Vor face o treabă destul de bună, dar va rămâne întotdeauna puțină textură.

Blendere cu o singură viteză

Aceste tipuri de blender au fost popularizate de NutriBullet. Ele vin în diferite dimensiuni, dar majoritatea au capacitatea de a prepara o băutură simplă.

Avantaje:
Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizării acestor tipuri de mixere este viteza. Ele sunt foarte rapide în a transforma ingredientele groase într-un lichid neted.
Un alt avantaj este că, deoarece lama se află în siguranță în interiorul containerului și nu există nicio modalitate de a atinge lamele în timp ce blenderul funcționează, acestea sunt ok pentru copii.

Dezavantaje:
În timp ce unele vor pulveriza semințele de zmeură sau chia, majoritatea nu. Scurgerile sunt, de asemenea, o problemă obișnuită.

Blendere de blat

Nu trebuie confundate cu un robot de bucătărie. Aceste tipuri de blendere sunt excelente pentru băuturi.
În general, au o capacitate de aproape 2 litri, astfel că sunt o opțiune excelentă dacă vei face băuturi pentru o familie sau o petrecere. Un lucru de știut la utilizarea acestor tipuri de blender este să verifici cu atenție înainte de a le utiliza pentru a amesteca lichide fierbinți. Majoritatea blenderelor de blat sunt proiectate pentru lichide reci.

Avantaje:
Fac cele mai bune băuturi dintre toate tipurile de blender.

Dezavantaje:
Deoarece sunt puternice, cu o capacitate mare, aceste tipuri de blender sunt destul de voluminoase.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!