4 Plante, indicate pentru tenul tau, usor de crescut in ghiveci

Cuprins
Putem afirma fara teama de a gresi ca cea mai importanta tendinta in 2011 este reprezentata de naturalete, atat in moda cat si in cosmetica. Majoritatea companiilor cosmetice incearca sa aduca in piata produse cat mai naturale, mai organice, care sa ne faca mai frumoase, produse care au la baza plante folosite de mii de ani in frumusete.
Dar oare nu putem chiar noi sa crestem aceste plante si sa ne folosim de ele cand sunt extrem de proaspete? Diva Hair s-a documentat pentru tine si iti ofera o lista cu 5 plante importante si eficiente in ritualul tau de frumusete, pe care le poti creste chiar tu ... in ghiveci.
ALOE VERA
Reguli de cultivare:
Aloe vera este extrem de usor de crescut in ghiveci. Are nevoie de mult soare, dar trebuie protejata de ploaie sau de razele directe ale soarelui, deoarece frunzele ei pot sa se inmoaie in aceste conditii. Sunt recomandate ghivecele din teracota deoarece sunt poroase si permit plantei sa respire. Trebuie sa fie udata doar de 2 ori pe luna.
Beneficii:
Aloe vera este recunoscuta pentru capacitatea ei de a vindeca arsurile si a rehidratata pielea, are proprietati antibacteriene si antifungice. O poti utiliza ca masca hidratanta pentru ten, ca remediu pentru arsuri solare in tratatamentul acneei, al vergeturilor si se poate chiar lupta si cu ridurile.
Reteta: Masca de fata cu Aloe Vera
Pentru toate tipurile de piele
Ingrediente: 1 jumatate de frunza de aloe vera, 2 picaturi de ulei esential de lavanda, 2 felii de castraveti
Curata frunza de aloe vera de coaja. Pune toate ingredientele, in afara de castravete, in blender. Amesteca bine pana ce amestecul devine compact. Aplica-l pe fata cu varfurile degetelor, evitand zona ochilor. Pe ochi pune feliile de castraveti. Lasa sa actioneze timp de 10 minute. Clateste bine cu apa calduta.
LAVANDA
Reguli de cultivare:
Lavanda se simte cel mai bine in soluri uscate, si nu are nevoie de multa apa, sau de substante fertilizante, are nevoie doar de un ghiveci care permite aerului sa circule usor. Nu se simte bine in zone sau soluri prea umede, deoarece radacina ei poate sa mucegaiasca foarte usor.
Beneficii:
Lavanda are proprietati antiseptice si anti-inflamatorii, chiar era folosita in primul razboi mondial pentru a dezinfecta peretii si podelele spitalelor. Infuziile de lavanda calmeaza arsurile si intepaturile de insecte, iar buchetele de lavanda tin la departare insectele. Uleiul esential de lavanda calmeaza durerile de cap dar se lupta si cu acneea, iar florile uscate puse in perne relaxeaza si vindeca insomnia. Este perfecta in aromoterapie pentru eliminearea stresului, a depresiei sau anxietatii.
Reteta: Scrub cu lavanda
Perfect pentru orice tip de ten, dar si pentru tot corpul
Ingrediente: un pumn de frunze de lavanda, 2 cescute de maioneza, 2 cescute de sare, o ceasca de bicarbonate de sodium, 1 lingura de ulei de masline, un castravete
Amesteca in blender frunzele de lavanda cu maioneza, pana ce maioneza isi schimba culoarea. Adauga sarea, cate o lingurita, amestecand mereu, apoi bicarbonatul de sodiu si restul de ingrediente, pe rand. Cand totul devine o pasta groasa - daca este prea moale mai adauga bicarbonat de sodiu - poti sa folosesti amestecul precum un scrub, atat pentru ten cat si pentru tot corpul. Pastreaza amestecul la frigider.
GALBENELE
Reguli de cultivare:
Galbenele sunt foarte usor de crescut atat in gradina cat si in ghiveci. Este o planta care supravietuieste cel mai bine in ghivece cu gauri mari pentru aerisire si scurgerea excesului de apa, in pamant gras si negru. Trebuie sa primeasca cel putin 6-8 ore de lumina pe zi si sa fie udata de 2 ori pe saptamana.
Beneficii:
Crema de glabenele este o adevarata minune, fiind renumita pentru ca vindeca taieturi, zgarieturi, arsuri, eczeme. Extractul de galbenele are proprietati antivirale, antitoxice si anti-inflamatorii, poate trata acneea, poate sa reduca inflamatiile si iritatiile pielii. Ceaiul de galbenele vindeca crampele abdominale si constipatia.
Reteta: Crema de galbenele
Ingrediente: 10-15 flori de galbenele, ulei de masline extravirgin, 30 g de unt de shea, 30 g de unt de mango, 15 g de ulei de avocado, 7 g de ulei de jojoba, 7 g de ceara de albine
Fierbe florile de galbenele in uleiul de masline. Apoi topeste toate ingredientele intr-un vas, amestecand continuu. Foloseste un mixer sau un blender pentru a amesteca bine ingredientele, folosind o viteza cat mai mare. Poti adauga un ulei esential preferat daca doresti un parfum anume. Depoziteaza crema la frigider intr-un borcan inchis ermetic.
MENTA
Reguli de cultivare:
Menta este o planta care se inmulteste rapid, asa ca trebuie cultivata des. Are nevoie de multa apa, dar nu necesita foarte mult soare, dimpotriva, prefera umbra - o fereastra care da spre sud sau vest iarna, si una care da spre est vara. Foloseste un pamant negru, bogat. Daca vrei sa pastrezi frunzele uscate, trebuie sa le tai inainte ca planta sa infloreasca.
Beneficii:
Ceaiul de menta este ideal pentru durerile de stomac, de cap sau raceli. In aromoterapie menta imbunatateste memoria si reduce probleme de somn. Menta in cosmetica are un efect calmant, racoritor, hidratant, antibacterian si ajuta in mentinerea elasticitatii pielii. Este minunata daca vrei sa scapi de puncte negre, de pete inestetice sau de acnee.
Reteta: Masca de fata cu menta
Pentru toate tipurile de ten
Ingrediente: ½ de ceasca de castravete razuit si stors bine, fara coaja, ¼ de ceasca de frunze de menta tocate marunt, apa minerala
Pune toate ingredientele intr-un blender si amesteca bine. Stoarce amestecul de excesul de apa punandu-l intr-o bucata de tifon. Pune amestecul la cuptorul cu microunde 2 minute. Lasa sa se raceasca si apo aplica masca pe fata, lasand-o sa actioneze timp de 15 minute. Clateste bine cu apa calduta.
Tu ce planta ai cultiva acasa pentru a-ti ajuta tenul?


