Sfaturi pentru a avea un dulap organizat. Cum să ai grijă de hainele tale?

Sfaturi pentru a avea un dulap organizat. Cum să ai grijă de hainele tale?

Redactor Divahair.ro

Niciodată nu reușești să menții curățenia în dulap?

Află în acest articol câteva sfaturi care te vor ajuta să îmbunătățești atât ordinea lucrurilor din dulap, cât și efortul de timp pe care trebuie să îl depui realizând acest lucru.

Se spune că persoanele creative sunt și cele mai dezordonate. În urma unor experimente, unii specialiști au demonstrat faptul că dezordinea poate stimula gândirea creativă. Tot cu ajutorul acestor experimente, s-a observat și faptul că oamenii dezordonați au fost mai predispuși să încerce lucruri noi, în favoarea persoanelor ordonate. Așadar, această dezordine nu reprezintă neapărat un lucru negativ. Însă, când te pregătești să ieși în oraș, cu siguranță este mult mai plăcut să îți alegi ținuta potrivită, atunci când toate lucrurile sunt așezate corespunzător, pe categorii.

dulap organizat

Totuși, de ce este atât de important să ai ordine în dulap? În primul rând, te ajută să vezi întreaga garderobă, lucru care îți va permite să experimentezi zilnic noi ținute. În al doilea rând, dacă alegi să organizezi pe categorii toate elementele depozitate, vei menține mult mai ușor curățenia. Transformarea aceasta treptată te va ajuta și în viața de zi cu zi, deoarece vei deveni o persoană mult mai organizată și ordonată.

De obicei, dulapul este universul oricărei persoane. Acolo se ascunde stilul ei, elementele care îi definesc înfățișarea exterioară, dar și lucruri care reprezintă amintiri sau experiențe. Indiferent că dispui de puțin spațiu și folosești un dulap sau te afli printre norocoșii care un imens dressing, aplică ideile de mai jos și vei economisi o mulțime de spațiu, fiind mult mai eficient în organizarea elementelor.

Cum să îți organizezi dulapul eficient? Cum să ai grijă de hainele tale?

  1. Sortează toate hainele și lucrurile din dulap, astfel încât să păstrezi doar articolele pe care le porți frecvent sau pe care crezi că le vei folosi în viitorul apropiat. Lucrurile care rămân în urma acestei selecții, donează-le unor oameni care se vor bucura de ele.
  2. Împachetează hainele pe categorii, astfel încât să îți fie ușor să alegi ținutele. Poți avea următoarele categorii de haine împăturite: Tricouri și maieuri, bluze cu mânecă lungă și pulovere, topuri elegante, hanorace, blugi, pantaloni de trening și colanți sau fuste și pantaloni scurți. De asemenea, poți așeza separat și hainele de casă.
  3. Împachetează hainele cu grijă, însă asigură-te că sunt spălate și călcate înainte. Nu depozita hainele murdare sau șifonate în dulap. Alege mereu să folosești un fier de calcat după ce s-au uscat hainele, astfel încât să le depozitezi în dulap pregătite pentru o nouă purtare.
  4. Dacă ai suficient spațiu, organizează hainele pe umerașe. Alege să pui pe umerașe cămășile, rochiile, sacourile, pantalonii eleganți sau fustele. În acest mod, vei folosi eficient spațiul, dar vei depozita corespunzător și articolele vestimentare care se șifonează cel mai ușor.
  5. Utilizează cutii speciale pentru alte lucruri și mărunțișuri pe care le depozitezi în dulap. În această categorie intră lenjeria intimă, sosetele sau diverse alte accesorii, precum curelele. În cazul în care nu ai suficiente sertare sau compartimente în interiorul dulapului, această soluție te va ajuta să organizezi eficient, dar și să protejezi lucrurile fine, ușor de degradat.
  6. Pentru a te bucura și de mai mult spațiu, la finalul fiecărui sezon, împachetează hainele și depozitează-le în saci.

Un alt aspect important care intervine odată cu decizia de a avea un dulap mai ordonat, implică hainele în sine. Dacă te vei concentra să îndeplinești toți pașii de mai sus, vei contribui cu un pas mic, dar foarte important, către o viață mai sustenabilă. Având grijă de curățenia dulapului tău și de felul în care sunt organizate hainele, le vei putea purta mult mai mult timp. Așadar, nu vei mai fi nevoită să apelezi în fiecare sezon la noi elemente vestimentare care se află deja în garderoba ta. Alege să ai grijă de lucrurile tale prin a fi ordonat și organizat și Morphy Richards îți vine în ajutor!

Articolul urmator
Cum întreții corect lingurile de lemn
Cum întreții corect lingurile de lemn

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.