Sfaturi pentru alegerea si decorarea bradului de Craciun

Sfaturi pentru alegerea si decorarea bradului de Craciun

Bianca Geica, redactor DivaHair.ro

Parca nu e Craciun fara miros de brad in casa. Chiar daca se recomanda din ce in ce mai mult folosirea brazilor artificiali pentru a sustine mediul inconjurator, majoritatea oamenilor prefera brazii naturali. Daca inca nu ai pornit in cautarea bradului perfect, ti-am pregatit o lista cu cateva sfaturi care sa te ajute la alegerea si decorarea lui.

Alegerea bradului perfect

Iata cele mai intalnite tipuri de brazi:

- Bradul argintiu a fost prima specie de arbore folosita pe post de brad de Craciun. Este foarte apreciat datorita faptului ca este usor de intretinut si rezista la caldura, fum si praf. Beneficiul este ca poate fi tinut in gradina sau in ghiveci timp de foarte multi ani, ajutand astfel la economisirea banilor care s-ar fi dus in fiecare an pe un brad nou.

- Molidul seamana foarte mult cu bradul traditional de Craciun, insa este mult mai ieftin si se usuca destul de repede. Dupa cateva zile de stat in casa, vei observa cum acele vor incepe sa se ingalbeneasca usor si sa cada.  Insa, daca deja ai cumparat un molid si vrei sa se mentina verde si sanatos, ai grija ca in incaperea in care se afla arborele sa intre zilnic aer proaspat.

- Bradul romanesc are un miros specific foarte puternic, insa putine crengi. Pentru ca acest miros sa se metina, este recomandat ca incaperea in care este tinut bradul sa fie aerisita cel putin o data la cateva zile.

- Bradul de Olanda, spre deosebire de cel romanesc, este foarte des si foarte voluminos. Acest brad este foarte potrivit atat pentru o casa mare, inalta.

- Bradul de Danemarca este deseori folosit in locatii publice sau in curtile vilelor datorita faptului ca este foarte inalt, impunator si bogat. Nu are un miros foarte puternic iar pretul este destul de piperat.

Cum iti dai seama ca bradul este proaspat

- Cand vrei sa cumperi un brad, trece o crenguta prin mana. Daca acele cad, nu il cumpara pentru ca exista riscul ca intr-o saptamana sa ramai fara el. 

- Fii foarte atenta la starea tulpinii! Un brad proaspat si sanatos trebuie sa aiba o tulpina umeda si lipicioasa, cu pete de rasina. De asemenea, asigura-te ca are cel putin 15 cm lungime, pentru a se putea fixa cat mai bine in suport.

Luminile pentru brad

Cand vine vorba de luminarea bradului, alege unele mici, pentru a te asigura ca nu vor ofili bradul. Pentru ca bradul tau sa fie luminat uniform, ideal ar fi ca la fiecare 30 cm din el sa ai in jur de 50 de luminite. Spre exemplu, daca ai un brad de 2 metri, ar trebui sa ai in jur de 350-450 de luminite. 

Ingrijirea bradului

In primul rand taie cam 3 cm din tulpina. Daca vrei ca bradul sa se mentina proaspat mai mult timp, ideal ar fi sa cumperi un suport de brad cu vas de apa. Vasul ar trebui sa suporte cam 2 litri de apa care trebuie schimbata o data la doua zile pentru ca bradul sa isi mentina prospetimea.

Pozitionarea bradului

Ai grija ca bradul sa stea cat mai departe de perete pentru a-l putea decora usor. Gandeste-te foarte bine unde vrei sa il asezi astfel incat sa fie observate cat mai multe ornamente. Tine-l departe de sursele de caldura pentru ca altfel se va usca foarte repede.

Tu ce fel de brad preferi? Natural sau artificial? 
Articolul urmator
De ce să pui un cățel de usturoi în toaletă înainte să mergi la culcare
De ce să pui un cățel de usturoi în toaletă înainte să mergi la culcare
Ce rol meriți să ai de Crăciun?
Incepe quiz
Ce rol meriți să ai de Crăciun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.