Soluții simple de curățare a locuinței

Soluții simple de curățare a locuinței

Andreea Constantin

Curățarea casei poate fi o sarcină descurajantă dar cu substanțele, echipamentele, accesoriile și tehnicile potrivite, poate fi mult mai ușor. Iată așadar care pot fi cele mai bune alegeri pentru tine in procesul de curățenie.

Substanțe de curățare

Substanțele de curățare vin sub mai multe forme, de la lichide la pulberi, și sunt folosite pentru a curăța diferite suprafețe din casa ta. Iată câteva dintre cele mai comune substanțe de curățare:

 • Soluție de curățare universală: un detergent universal poate fi folosit pe aproape orice suprafață și este o soluție excelentă pentru curățarea generală. Îți poți face propriul detergent universal cu ingrediente precum oțet, bicarbonat de sodiu și săpun de vase.
 • Soluție de curățare pentru sticlă: Soluția de curățare pentru sticlă este concepută pentru a curăța suprafețele din sticlă, cum ar fi geamurile, oglinzile și mesele din sticlă. De obicei, este un lichid care este pulverizat pe suprafață și șters cu o cârpă curată.
 • Soluție de curățare a podelei și solutie curatat covoare: Produsele de curățare a pardoselii vin într-o varietate de forme, inclusiv lichide, pulberi și spray-uri. Sunt concepute pentru a curăța diferite tipuri de pardoseli, cum ar fi lemn de esență tare, gresie și covor.
 • Dezinfectant: Dezinfectanții sunt folosiți pentru a ucide germenii și bacteriile de pe suprafețe. Ele sunt deosebit de importante în zone precum băi și bucătării.

Echipamente de curățenie

Echipamentele de curățare fac curățarea mai ușoară și mai eficientă. Iată câteva dintre cele mai comune echipamente de curățare:

 • Aspirator: Un aspirator este un must-have pentru curățarea podelelor și a covoarelor. Există diferite tipuri de aspiratoare, inclusiv verticale, cu canistre și portabile.
 • Mop plat și găleată: un mop și o găleată sunt esențiale pentru curățarea podelelor dure, cum ar fi gresie și lemn de esență tare. Mopul este folosit pentru a aplica soluția de curățare, iar găleata este folosită pentru a ține soluția și clăti mopul.
 • Cârpe din microfibră: cârpele din microfibră sunt excelente pentru curățarea prafului și curățarea generală. Sunt moi și blânde cu suprafețele, făcându-le perfecte pentru curățarea articolelor delicate.
 • Perie pentru frecat: o perie pentru frecat este folosită pentru lucrări dificile de curățare, cum ar fi curățarea chitului și curățarea petelor de pe suprafețe.
 • Racletă: o racletă este folosită pentru a curăța geamurile și alte suprafețe de sticlă. Este conceput pentru a elimina excesul de apă și a lăsa suprafața fără urme.

Accesorii de curățare

Accesoriile de curățare pot face curățarea mai ușoară și mai eficientă. Iată câteva produse SANO dar și câteva dintre cele mai comune accesorii de curățare:

 • Mănuși: Mănușile sunt folosite pentru a vă proteja mâinile de substanțele chimice dure de curățare și de apa fierbinte. Sunt disponibile în diverse materiale, cum ar fi cauciucul și latexul.
 • Recipient de praf și perie: O cupă și o perie sunt folosite pentru a curăța praful și resturile de pe podele.
 • Saci de gunoi: sacii de gunoi sunt folosiți pentru colectarea și eliminarea gunoiului. Ele vin în diferite dimensiuni și puteri.
 • Sticle de pulverizare: Sticlele de pulverizare sunt folosite pentru a aplica soluții de curățare pe suprafețe. Ele vin în diferite dimensiuni și pot fi umplute cu soluții de curățare de casă.
Articolul urmator
La ce program se spală adidașii, ca să nu îi strici
La ce program se spală adidașii, ca să nu îi strici
Răspunde la câteva întrebări simple și află ce vedetă este sufletul tău pereche
Incepe quiz
Răspunde la câteva întrebări simple și află ce vedetă este sufletul tău pereche

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.