Tips&tricks pentru amenajarea unei băi mici

Tips&tricks pentru amenajarea unei băi mici

Andreea Constantin

Amenajarea unei băi de mici dimensiuni este oricând o provocare. Aici contează, în primul rând, să profiți la maxim de spațiul avut la dispoziție, dar și să obții un loc aerisit, care să ofere o imagine de puritate și curățenie permanentă. De aceea trebuie să oferi funcționalitate zonelor, dar în așa fel încât să nu dai senzația de loc prea aglomerat sau încărcat.

Iată ce sfaturi utile te pot ajuta în aranjarea unei băi mici.

Păstrează pereții aerisiți

Un aspect important în amenajarea unei băi mici este să pui accentul pe o funcționalitate optimă, dar și să păstrezi un aspect aerisit în încăpere. De aceea, în loc să acoperi pereții cu corpuri de mobilier masive, optează pentru dulapuri și rafturi pentru baie de la Favi.ro cât mai simple, din materiale naturale, care nu vor încărca sau aglomera spațiul. Cele din lemn sau bambus, finisate delicat, sunt deosebit de practice, iar accesoriile pe care le folosești vor avea mereu un aspect ordonat dacă sunt păstrate în acest fel.

Folosește culori deschise pentru finisaje

În amenajare, optează pentru o paletă de culori deschise. Din punct de vedere cromatic, finisajele în nuanțe de alb, bej sau gri pal sunt mai potrivite într-o baie mică deoarece conferă senzația de spațiu mai mare și mai luminos, pe lângă impresia de curățenie generală pe care o oferă. Un mobilier alb, wenge sau din lemn natur va reprezenta un contrast frumos, și va da senzația de căldură și intimitate.

Profită de spațiu pe înălțime

O baie de mici dimensiuni va avea de câștigat atât ca funcționalitate, cât și ca design dacă folosești spațiul cât mai eficient pe verticală. Poți crea senzația de spațialitate folosindu-te inteligent de spațiu pe lungime. Iată un trick eficient: un perete mai lat poate părea mai alungit pe înălțime dacă montezi un rând de faianță mai lată, într-o culoare mai închisă, contrastantă sau cu un pattern mai bine definit, la mijlocul acestuia. Astfel, se va crea senzația de alungire, iar privirea va fi atrasă mai mult spre sus.

Nu aglomera spațiul cu obiecte inutile

Unul dintre cele mai importante tips&tricks pe care trebuie să îl ai în vedere ca să amenajezi un spațiu de mici dimensiuni este să nu îl încarci cu obiecte inutile. În baie, păstrează la îndemână doar obiectele de igienă personală pe care le folosești, pe cât posibil cât mai puțin expuse vederii. Aici contează să te rezumi la strictul necesar, și să pui accentul cât mai mult pe funcționalitate.

Optează pentru un paravan de sticlă

Paravanele cu sticlă transparentă sunt ideale pentru a crea senzația de spațialitate într-o baie mică. Optează pentru un astfel de perete simplu, drept, eventual renunță chiar la cada de duș dacă aceasta este de mici dimensiuni. Astfel poți nivela întreaga pardoseală cu același tip de gresie porțelanată sau marmură, iar întregul loc va deveni mai mare, mai coerent și mai unitar din punct de vedere vizual.

Folosește piese minimaliste

Într-o baie mică este important să nu ai piese de mobilier masive, mai ales pe perete. Corpurile de pe podea, un pic înălțate, nu vor părea atât de mari dacă sunt cu picioare, iar pentru oglindă și alte piese optează pentru unele simple, cu rame subțiri.

Pentru a te bucura pe deplin de tot confortul într-o baie de mici dimensiuni este important să alegi culori deschise, luminoase, și să te limitezi la obiectele de mobilier și accesoriile strict necesare. Astfel, întregul ansamblu va părea mai aerisit, mai luminos și mai confortabil.

Articolul urmator
Ploșnițe de pat: cum apar și cum poți scăpa de ele
Ploșnițe de pat: cum apar și cum poți scăpa de ele
Ai supravieţui unei apocalipse?
Incepe quiz
Ai supravieţui unei apocalipse?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.