Top 5 accesorii care cresc gradul de confort din baia ta

Top 5 accesorii care cresc gradul de confort din baia ta

Andreea Constantin

Spațiul băii și-a dovedit de-a lungul timpului utilitatea în mai multe direcții. Direcția practică (duș, spălat haine și igienă personală) se armonizează din ce în ce mai bine cu direcția relaxată în care baia se transformă într-un fel de SPA în propria casă. Pentru ca acest lucru să se poată realiza, trebuie luate în considerare câteva idei și accesorii care să transforme potrivit spațiul. El trebuie să se potrivească și cu nevoile, dar și cu gusturile tale tocmai pentru a putea îmbina corect utilul cu plăcutul. Iată la ce să fii atentă pentru a realiza un spațiu surprinzător și prietenos.

Accesoriile pentru duș

Atunci când vrei să faci baie sau duș, indiferent care ar fi sursa de încălzire a apei, s-ar putea să te confrunți cu momente în care este foarte greu să reglezi doar din ochi temperatura apei sau aceasta devine brusc prea rece sau prea fierbinte. Poți rezolva această problemă dacă alegi cu grijă bateria pentru dusul din baia ta. Află mai multe detalii aici.

Vei avea, astfel, un accesoriu profesional care să poată controla corect apa care ajunge la tine. Ai o mulțime de variante de design care să se potrivească perfect cu aspectul general pe care vrei să îl dai băii. 

Covorașele pentru baie

Ce senzație este mai plăcută decât cea a unui covor moale, pufos și prietenos după ce te-ai răsfățat într-o cadă plină cu spumă? Covorașele pe care le folosim în baie ar trebui să îndeplinească două condiții esențiale. Să fie comode vizual și tactil, dar, în același timp, să ofere un plus de siguranță. Concret, ele trebuie să arate bine și să se potrivească în tabloul complet al băii. De asemenea, este important să aibă o textură comodă, moale și să nu ai scame sau puf care să ți se lipească de tălpi. Mai apoi, covoarele speciale pentru baie au pe o parte o peliculă cauciucată care să împiedice eventualele alunecări pe gresie sau granit și marmură.

Aromele delicate

În general, baia are un miros plăcut datorită produselor cosmetice și de igienă folosite cu regularitate. Totuși, un parfum de cameră, în orice formă ar fi el (odorizant simplu, odorizant cu bețe), asigură faptul că acest efect este plăcut pentru un termen mai lung. Un odorizant trebuie să poată fi folosit și la nevoie, dar nu să aducă un miros înțepător, deoarece s-ar putea să facă mai mult rău decât bine, de fapt.

Lămpile auxiliare

În acest spațiu al băii, unde regăsim și oglinda, gresia sau faianța care, de regulă, reflectă lumina, este important ca becurile să fie corect poziționate. O lumină generală poziționată central este indicată pentru când nu avem proceduri cosmetice complicate de realizat. Atunci când, însă, trebuie să aplicăm un anumit machiaj sau vrem să fim extrem de atente la alte detalii, o lumină suplimentară de o nuanță ceva mai rece va fi extrem de folositoare. Cu cât este mai flexibilă această lumină, cu atât precizia procedurilor de îngrijire este mai mare.

Plantele

O soluție extraordinar de simplă pentru când dorim să transformăm vizual un spațiu este să adăugăm plante. Din fericire, opțiunile pentru plantele din baie sunt destul de numeroase. Putem alege, pe de-o parte, plante naturale care iubesc umiditatea și atmosfera mai retrasă. Chiar dacă au nevoie de mai multă apă, nu vei uita de ele, deoarece în baie intri de mai multe ori pe zi și nu riști să le ratezi. Pe de altă parte, poți alege plante artificiale, realizate extrem de realist, pe care să le încadrezi în spațiile care ți se par prea goale sau care să mascheze anumite defecte ori să completeze tabloul de culori al băii.

Având în vedere aceste mici accesorii, vei reuși să formezi un cadru perfect pentru baia ta. Indiferent de amplasarea și de dimensiunile acesteia, spațiul poate fi transformat cu brio într-o oază de liniște care să semene perfect cu băile instagramabile pe care le găsești pe rețelele de socializare. Axează-te pe calitatea lucrurilor în defavoarea cantității și vei economisi și spațiu.  

Surse foto: Shutterstock.com

Articolul urmator
15 poze cu zambile sălbatice care te vor convinge că natura este spectaculoasă
15 poze cu zambile sălbatice care te vor convinge că natura este spectaculoasă
Ce fel de accesorii te caracterizeaza?
Incepe quiz
Ce fel de accesorii te caracterizeaza?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.