Prepara niste aperitive vegetariene: Clatite umplute cu ciuperci si friganele de cartofi

Cuprins
- Clatite umplute cu ciuperci
- Ingrediente aperitiv cu legume:
- Mod de preparare aperitiv vegetarian:
- Friganele de cartofi
- Ingrediente aperitiv cu legume:
- Mod de preparare aperitiv vegetarian:
Stiu ca de multe ori este greu sa iti multumesti invitatii. Astazi o sa iti propun niste aperitive cu legume delicioase, care vor fi pe placul si celor mai pretentioase persoane la mancare: Clatite umplute cu ciuperci si friganele de cartofi
Clatite umplute cu ciuperci
Ingrediente aperitiv cu legume:
- 6 clatite
- 150 g ciuperci
- 80 g unt
- 100 g cascaval
- 150 g sos de rosii
- sare
- piper
Mod de preparare aperitiv vegetarian:
Cureti ciupercile si le speli in mai multe ape. Apoi le tai in feliute subtiri, le pui intr-o tigaie cu o lingura de unt si le lasi sa se caleasca bine. Cand sunt aproape gata, adaugi ptina apa, le pui sare si piper dupa gust si le lasi sa scada.
Lasi sa se raceasca compozitia, iar pe urma umplii clatitele, le pui intr-o tava unsa cu unt, torni sosul de rosii pe deasupra si introduci tava pentru 15 minute la cuptor.
![]() |
Cand sunt gata clatitele, pui pe deasupra cascavalul ras. Le servesti fierbinti.
Friganele de cartofi
![]() |
Ingrediente aperitiv cu legume:
- ½ kg cartofi
- 2 oua
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare aperitiv vegetarian:
Cureti cartofii cruzi, ii speli si ii dai pe razatoarea cu gauri mari. Ii scurgi in mana, adaugi sare si piper dupa gust si putin patrunjel verde tocat.
Pregatesti un aluat de clatite din oua (2 oua la ½ kg cartofi). Amesteci aluatul cu cartofii.
![]() |
Pe aragaz pui o tigaie cu o lingura de untura sau ulei si lasi sa se topeasca. Iei din compozitie cu lingurita si pui in tigaie, lasand sa se rumeneasca 10 minute pe ambele parti.
Gustoase, estetice si usor de facut, aceste aperitive vegetariene te vor incanta!


