Drob de pui pentru masa de Paste
Cuprins
Daca faci parte din categoria persoanelor carora le place sa aiba masa plina de bunatati de sarbatori, dar, in acelasi timp, sunt adeptele variantelor light ale produselor traditionale, atunci iti propunem ca de Paste sa incerci drobul de pui. Este foarte gustos, mult mai usor de digerat decat drobul de miel si necesita un timp relativ scurt de preparare.
Timp de pregatire: 15-20 minute
Timp de gatire: 40 minute
Dificultate: redusa
Numar portii: 8
Sursa foto: www.edithskitchen.ro
Ingrediente necesare pentru drobul de pui
Pentru prepararea acestui delicios drob de pui ai nevoie de urmatoarele:- o jumatate de kg de ficat de pui;
- o jumatate de kg de inimi si pipote;
- 2 oua crude;
- 3-4 oua fierte;
- o ceapa verde;
- 1-2 catei de usturoi;
- o legatura de patrunjel;
- o legatura de marar;
- boia iute;
- sare, piper.
Modul de preparare a drobului de pui
Pentru inceput, pune la fiert in apa cu sare inimile si pipotele. Cand acestea sunt fierte, adauga si ficateii. Cand si acestia din urma sunt gata, opreste focul, scoate toate organele si taie-le marunt. Adauga peste ele aproximativ 100 ml din zeama in care au fiert, apoi ouale crude, ceapa verde, patrunjelul si mararul tocate, usturoiul pisat, sarea, piperul si boiaua. Amesteca foarte bine compozitia, apoi toarna un sfert din ea intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt. Insira in lungime cele 3-4 oua fierte, apoi adauga restul de compozitie. Niveleaza frumos deasupra, dupa care introdu tava in cuptor, la foc mediu, pentru 35-40 de minute. Cand este gata, drobul de pui este rumen si are o crusta deasupra. Se lasa la racit si se taie in felii, care pot fi asezate pe un pat de salata verde si ornate cu ridichi.
Din cantitatile pe care ti le-am prezentat, poti pregati doar o tava de drob de pui. Daca nu iti este suficienta, tot ce trebuie sa faci este sa adaptezi cantitatile la numarul de tavi pe care doresti sa-l obtii.
Tu obisnuiesti sa pregatesti si sa consumi drob de pui de Paste sau esti adepta traditionalului drob de miel?