Rețete delicioase
Înapoi la

Aperitive creative: rosii umplute cu branza

Aperitive creative: rosii umplute cu branza

Adelina Ion

Te pregatesti de o masa festiva, organizezi o mica sueta intre prieteni sau vrei doar sa rasfeti papilele gustative ale partenerului tau? Nu ai nevoie de cunostinte avansate de gastronomie, de ingrediente rare sau scumpe si nici de mult timp pe care sa ti-l petreci in bucatarie. Noi iti propunem 3 retete de aperitive pe baza de rosii umplute cu branza, delicioase si usor de preparat, care cu siguranta le vor fi pe plac celor care vor avea ocazia sa guste din ele.

1. Rosii umplute cu 3 tipuri de branza 

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 6 rosii mari;
- o mana de frunze de patrunjel proaspat;
- o mana de arpagic proaspat;
- 60 de grame de mozzarella;
- 350 de grame de parmezan;
- jumatate de ceasca branza de vaci cu continut scazut de grasimi;
- o lingurita praf de usturoi, sare si piper;
- 2 lingurite de ulei de masline;
- o lingurita otet balsamic.

Iata si modul de preparare a aperitivului din rosii umplute cu branza! 

Incepe prin a taia partea superioara a rosiilor, care va putea fi folosita drept "capac". Scoate semintele si pulpa din interior si aseaza rosiile pe un prosop cu partea scobita in jos, pentru a se scurge zeama din ele. Intre timp, ocupa-te de umplutura. Intr-un blender, pune pentru inceput mozzarella, iar dupa ce aceasta este tocata, adauga parmezanul. Mixeaza cele doua ingrediente, iar la final adauga si branza de vaci. Dupa ce compozitia s-a omogenizat, pune-o intr-un bol si adauga pudra de usturoi, patrunjelul si arpagicul tocate marunt, sare si piper dupa gust.

In continuare, umple rosiile cu amestecul de branza. Odata finalizata si aceasta operatiune, pune "capacele" rosiilor. Daca alegi insa sa renunti la acestea, poti decora rosiile cu patrunjel, marar, menta, ceapa verde sau cu felii de ridichi.

Acum sunt gata de aranjat pe platou! In ultima etapa, fa un dressing din uleiul de masline si otetul balsamic si stropeste cu el rosiile umplute cu branza. Acest aperitiv are o savoare deosebita si o textura fina gratie mixului de 3 tipuri de branza. Cu siguranta, cei care vor avea ocazia sa guste din aceste aperitive creative pregatite de tine vor fi placut impresionati.

Pofta buna!

 

2. Rosii umplute cu branza Quark

  

Branza Quark este un tip de branza cremoasa si usor acrisoara, care contine putine calorii, si poate fi gasita la sectorul de lactate al oricarui supermarket. In cazul in care nu o gasesti, o poti inlocui cu branza feta. Textura si gustul umpluturii vor fi aproximativ aceleasi, singura diferenta fiind numarul de calorii. Branza feta este mai grasa, deci continutul caloric al aperitivului va fi mai mare. 

Ingredientele vor fi folosite in urmatoarele cantitati:

-10 rosii mari (rotunde sau lunguiete);
-250 de grame de branza Quark;
-2 fire de ceapa verde;
-o mana de marar proaspat;
-o mana de patrunjel proaspat;
-2 catei de usturoi;
-2 linguri de maioneza;
-sare dupa gust.

Etapele prepararii acestei retete de rosii umplute cu branza sunt aproximativ aceleasi ca si in cazul retetei anterioare. Se incepe cu taierea "capacelor" rosiilor, dupa care se scot semintele si pulpa. Daca ai rabdare, poti taia "capacele" rosiilor in zig-zag, conferindu-le un aspect festiv. Daca optezi pentru rosiile lunguiete, le poti taia sub forma de petale de lalea. Vor arata senzational!

Cat timp prepari umplutura, pune rosiile la scurs pe un prosop. Pune branza Quark (sau feta) intr-un bol si striveste-o cu o furculita. Toaca ceapa verde, mararul si patrunjelul si adauga-le in bolul cu branza. Piseaza usturoiul si pune-l si pe el peste verdeata. La final, adauga maioneza si sarea dupa gust. Amesteca bine compozitia si umple rosiile. Le poti decora cu verdeata sau le poti lasa nedecorate. Sunt la fel de aspectuoase, gratie marginii zimtate. Daca ai ales varianta rosiilor-lalele, nu uita de codite: le poti face din frunzele cepelor verzi. Aceasta reteta de rosii umplute cu branza este delicioasa si cu siguranta talentul tau culinar nu va ramane neremarcat.

Pofta buna!

 

3. Rosii umplute cu branza vegana

Iata si ingredientele pentru prepararea aperitivului pe baza de rosii umplute cu branza vegana:

- 6 rosii mari sau 9 rosii cherry;
- o ceasca de crema de branza vegana (din comert sau preparata in casa);
- 100 de grame de nuci maruntite;
- o lingurita de sos miso alb;
- patrunjel, coriandru si busuioc.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Taie capacul rosiilor, indeparteaza pulpa si semintele si lasa-le la scurs. Intre timp, marunteste nucile (atentie, nucile nu trebuie pisate, ci taiate cu cutitul in bucati mici, pentru a da consistenta umpluturii) si amesteca-le cu branza. Tot acum trebuie sa adaugi si sosul miso. Umple, apoi, rosiile cu aceasta crema de branza cu nuci. La final, presara pe deasupra verdeturile tocate si orneaza preparatul cu o frunza de busuioc. 
 

Daca optezi pentru rosii umplute cu branza vegana homemade, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 50 de grame de tofu;
- 3 linguri de iaurt de soia;
- sos de soia;
- 2 linguri de tahini;
- o lingura de sirop de agave;
- piper Cayenne ;
- nucsoara.

Tofu se mixeaza impreuna cu iaurtul din soia. Se adauga tahini, cateva picaturi de sos de soia si o lingura de sirop de agave. Un varf de cutit de nucsoara nu va face decat sa puna in valoare aroma fina a cremei de branza. Se condimenteaza dupa gust cu sare si cu piper Cayenne. Rosiile umplute cu branza vegana homemade vor incanta papilele gustative ale invitatilor tai.

Pofta buna!

Tu ce alte retete de rosii umplute cu branza cunosti?

Sursa foto 2: www.justapinch.com 

Articolul urmator
Vin spumant: cum îl servești și când să îl alegi
Vin spumant: cum îl servești și când să îl alegi

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (30)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.