Rețete delicioase
Înapoi la

Chiftele Nirvana, un deliciu de neratat

Chiftele Nirvana, un deliciu de neratat

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Calorii:
500
Chiftele Nirvana, un deliciu de neratat

Caracteristici

De ce au primit numele de Nirvana aceste chiftele? Tocmai pentru că sunt, cu siguranță, cele mai bune chiftele din lume, în rețeta lor fiind folosite cele mai bune ingrediente regăsite în cele mai populare rețete de chiftele la ora actuală.

Nu există om căruia să nu îi fie pe plac această rețetă, lucru care o face alegerea ideală pentru o masă cu toată familia și prietenii (chiar și cei mai mofturoși dintre ei), când nu ai inspirație și nu știi ce să pui pe masă astfel încât să fie pe placul tuturor.

Extrabonus: poți servi chiftelele Nirvana cu absolut orice garnitură la alegere, deoarece merg cu orice, de la paste, la piure cremos, orez, cartofi prăjiți sau copți la cuptor etc. Ba chiar, când te grăbești, poți pune câteva chiftele între niște felii de pâine, să îți faci un sandviș rapid, delicios și sățios.

Ingrediente necesare pentru chiftelele Nirvana

  • 450 de grame carne de vită tocată
  • o jumătate de linguriță de sare de mare
  • o ceapă mică, tăiată cubulețe
  • 2-3 căței de usturoi
  • o linguriță de condimente italiene
  • o linguriță rasă de oregano uscat
  • o linguriță rasă de fulgi de ardei roșii zdrobiți
  • o linguriță de sos salsa iute
  • o linguriță de sos Worcestershire
  • 80 de mililitri de lapte degresat
  • 100 de grame de parmezan proaspăt ras
  • o mână de pâine prăjită, crutoane sfărâmate sau 70 de grame de pesmet

Metoda de preparare a chiftelelor Nirvana

  1. Pentru a nu fi îmbibate de ulei nesănătos și pentru a se face fără să te solicite prea mult, fără să fie nevoie să stai lângă ele să le întorci ca să nu se ardă, chiftelele Nirvana se prepară la cuptor. De aceea, înainte să te apuci de ele, preîncălzește cuptorul la treaptă medie spre mare.
  2. Ia un bol mare și pune în el carnea de vită tocată. Toarnă peste carne sarea, ceapa tocată, usturoiul pisat, oregano, fulgii de ardei, condimentele italiene, sosul iute şi sosul Worcestershire. Amestecă totul bine, ca să se distribuie în mod egal ingredientele în carnea tocată.
  3. După ce ai amestecat totul bine, adaugă în compoziție laptele, parmezanul și pâinea prăjită sfărâmată/pesmetul. Amestecă, din nou, totul bine până la omogenizare.
  4. Formează, așa cum procedezi în mod obișnuit, chiftelele în palmă (aplatizate sau rotunde, după cum dorești) și pune-le într-o tavă (pe care ai întins, în prealabil, niște hârtie de copt).
  5. Dă tava cu chiftelele Nirvana la cuptorul preîncălzit, până nu mai sunt roz înăuntru – aproximativ 20-25 de minute trebuie să stea la cuptor, la o temperatură de 200 de grade Celsius.

Chiftele Nirvana la tava

Cum este menționat și mai sus, se servesc cu absolut orice garnitură ai în casă. Poftă bună!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Salată de vinete cu usturoi
Salată de vinete cu usturoi

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.