Pentru Sarbatorile de Pasti: bors de miel cu ou si zeama de lamaie

Pentru Sarbatorile de Pasti: bors de miel cu ou si zeama de lamaie
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Miercuri, 17.03.2010

Cuprins

Sarbatorile de Pasti se apropie cu pasi repezi, asa ca este momentul sa alegi retetele pentru masa ta festiva. Si este clar ca de pe masa nu poate lipsi un bors de miel. Il poti prepara in metoda traditional, sau poti sa incerci o reteta noua cu care sa ii suprinzi pe cei dragi.

Invata sa prepari bors de miel cu ou si zeama de lamaie.

Ingrediente:

1 cap de miel
3 cartofi curatati
Piper alb
60 gr de orez
4 morcovi
1 radacina de telina taiata in cubulete
2 cepe
2 oua
Zeama a doua lamai
Bors
bulion


 Bors de miel

Cum se prepara?

Capul de miel se spala foarte bine si se pune intr-o cratita mare acoperit in totalitate de apa rece. Se adauga sare si se pune la fiert. Ia spuma care se strange deasupra dupa care acopera oala si lasa carnea sa fiarba pentru aproximaitiv o ora. Dupa aceasta, adauga legumele, orezul si condimenteaza cu piper si lasa supa sa mai fiarba pentru inca 15 minute. Cand este aproape gata, se adauga bulionul si borsul si se mai da in cateva clocote.

Pregateste intre timp un sos din cele doua oua si lamaie. Bate ouale bine si apoi adauga zeama de lamaie. Amesteca bine si adauga sosul treptat in borsul de miel si amesteca in continuu. Este bine sa ai focul destul de maricel in aceasta ultima parte de fierbere. Daca doresti, pentru aroma poti adauga si tarhon. Ii da un gust nemaipomenit.

Nu stiai ca poate fi atat de simplu sa gatesti o masa delicioasa pentru sarbatori? Iata ca este. Iar un bors de miel nu trebuie sa lipseasca atunci cand vine vorba de Sarbatorile de Pasti. Asadar, nu va lipsi nici de pe masa ta. Savureaza un bors de miel cu ou si zeama de lamaie alaturi de familia ta si cei apropiati, in sfanta zi de Pasti.  

 

Vezi si
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Miercuri, 17.03.2010
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 17.03.2010
Articolul urmator »
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu | Marţi, 11.06.2024
Incepe quiz
Ce vei primi de Craciun?
Ce vei primi de Craciun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (6)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe