O delicioasa ciorba de tarhon cu afumatura

O delicioasa ciorba de tarhon cu afumatura
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Luni, 12.04.2010

Iti propun inca o reteta delicioasa, cu inca putina carne. Ce parere ai daca am pregati noi acum o ciorba de tarhon cu afumatura de porc? Sa trecem la treaba!

Ciorba cu tarhon si taitei

Ciorba cu tarhon si taitei

Pentru a prepara aceasta ciorba cu tarhon si pentru a nu simti lipsa gustului de carne, ai nevoie de:

4 ciolane de porc afumate
Fidea
3 galbenusuri de oua
Tarhon dupa gust
O ceapa
200 ml smantana
Sare, piper

Oasele se pun la fiert cu ceapa taiata in bucati mari. Daca vrei ca oasele sa se patrunda bine poti folosi oala sub presiune. Cand oasele sunt fierte foarte bine, le dai la o parte impreuna cu ceapa si vei incepe sa scoti carnea de pe os. Carnea pe care ai obtinut-o va reveni in oala in care au fiert oasele alaturi de fidea. Se amesteca incep pentru a nu sfarama carnea foarte tare. Intr-un bol separat se bat galbenusurile de oua care se adauga ulterior in ciorba.

Ciorba tarhon

Ciorba din tarhon cu smantana

Este foarte important ca, pe masura ce adaugi galbenusuirle, sa mesteci constant. Dupa ce da de 2-3 ori in clocot, se adauga smantana si se pastreaza intensitatea focului. Adauga apoi tarhonul si lasa ciorba sa fiarna aproximativ 10 minute, pentru a isi lua din gustul tarhonului. La sfarsit se poate presara verdeata pe suprafata ciorbei si se potriveste de sare si piper.

Nu e asa ca nu a fost deloc greu? De fapt cioba de tarhon nu este numai foarte gustoasa. Este si extrem de usor de preparat. Deci de ce sa nu te bucuri de o ciorba din tarhon, daca ai ocazia sa iti faci chiar tu una.

Ciorba de tarhon
Articolul urmator »
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Raluca Margean | Vineri, 17.11.2023

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (19)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe