Rețete delicioase
Înapoi la

Cozonac Babka

Cozonac Babka

Redactor Divahair.ro

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Cozonac Babka

Caracteristici

Rețetă de Adina Ciocalau

Ce-ai spune să încerci o rețetă specială de cozonac? Din fericire pentru tine, urmează să descoperi cum se pregătește deliciosul cozonac Babka! De asemenea, vei face cunoștință și cu ajutorul inteligent ce a făcut posibil acest ospăț! Este vorba despre robotul de bucătărie Kenwood, fără de care preparatele nu și-ar îmbina atât de bine aromele.

Ingrediente cozonac Babka

Pentru aluat

  • 530 g făină
  • 100 g zahăr
  • 2 plicuri de drojdie uscată - 14 g
  • coajă rasă de la o portocală
  • 3 ouă
  • 120 ml lapte
  • 1/3 linguriță sare
  • 150 g unt la temperatura camerei

Pentru umplutură

  • 50 g zahăr pudră
  • 30 g pudră cacao
  • 130 g ciocolată cu conținut ridicat de cacao
  • 2 linguri zahăr
  • 120 g unt
  • 100 g nuci mărunțite
  • Pentru sirop
  • 260 g zahăr
  • 160 ml apă

Metodă de preparare cozonac Babka

  1. Aluatul pentru cozonacul Babka se prepară cu o zi înainte și se dospește la rece.
  2. Ingredientele pentru aluat, în afară de unt și sare, se introduc în bolul mixerului Kenwood, la care s-a atașat dispozitivul pentru frământare.
  3. Se amestecă până se obține un aluat omogen, apoi se adaugă untul și sarea și se frământă 5-10 minute.
  4. Bolul se acoperă cu o folie alimentară și se dă la frigider peste noapte.

A doua zi se începe cu prepararea umpluturii:

  1. Ciocolata se poate topi pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde.
  2. Se amestecă toate ingredientele, mai puțin nuca măcinată, până se obține o pastă omogenă.
  3. Se scoate aluatul din frigider și se împarte în două bucăți. O parte se pune înapoi în frigider.
  4. Se ia bucata de aluat și se rulează sub formă de dreptunghi. Se aplică jumătate din crema de ciocolată.
  5. Se presară nuca măcinată. Se rulează și se taie aluatul în jumătate. Se împletește și se așază în tavă.
  6. Se procedează la fel și cu a doua bucată de aluat. Se lasă la crescut pentru o oră și jumătate.
  7. Se introduc tăvile în cuptorul preîncălzit și se coc la 180 de grade pentru 30 de minute.
  8. Se prepară siropul de zahăr în timp ce cozonacii sunt la cuptor. Apa și zahărul se pun într-o crăticioară și se lasă pe foc până când se topește zahărul.
  9. Se scot cozonacii din cuptor, se lasă deoparte 5 minute și se ung cu siropul de zahăr. Se feliază și se servește.

Poftă bună!

Dacă îți dorești și tu un robot Kenwood, ai 30% reducere la produse selectate, valabilă până la 31 mai, pe www.emag.ro, adăugând în coșul de cumpărături codul Kenwood30. Promoția este valabilă doar pentru produse comercializate direct de Emag, iar produsele la prețuri irezistibile sunt disponibile aici!

Mai multe detalii despre Kenwood găsești pe site-ul Kenwood, pe pagina de Facebook și pe Instagram Kenwood.

Articolul urmator
Pâine de hrișcă: 3 rețete sănătoase
Pâine de hrișcă: 3 rețete sănătoase

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.