Rețete delicioase
Nu Skin

Cum se prepară corect pastele: trucuri de la maeștrii bucătari

Duminică, 21.05.2017
de Roxana R
Timp de gătire:
5-10 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Cum se prepară corect pastele: trucuri de la maeștrii bucătari

Caracteristici

La prima vedere, poți crede că este foarte simplu să prepari pastele. Trebuie doar să le fierbi în apă și apoi să adaugi sosul și ingredientele dorite. Simplu, nu? Ei bine, în realitate nu este deloc așa.

Chiar dacă rețetele de paste sunt de obicei foarte simple, trebuie să cunoști câteva detalii legate de prepararea lor, care vor face cu siguranță diferența.

Iată care sunt recomandările bucătarilor renumiți privind modul în care trebuie să prepari pastele, ca să obții rețete cât mai gustoase!

În primul rând, ar fi bine să nu cumperi tipuri asiatice de paste, pentru că acestea se prepară diferit și este mai complicat. Dacă vrei, totuși, să prepari o rețetă de noodles, poți alege paste îmbogățite cu Omega 3, care au mai multă textură față de pastele simple cu ou. De asemenea, vor avea o aromă mai puternică.

paste in farfurie

Totodată, trebuie să fii foarte atentă la forma pastelor. Ar fi bine să le alegi în funcție de rețeta pe care vrei să o prepari. Astfel, nu poți alege noodles pentru paste cu sos, nici penne dacă vrei să faci supă.

O mare greșeală pe care o fac multe gospodine este să amestece mai multe tipuri de paste, de la diferite branduri, ca să facă o rețetă din rămășițe. Nu trebuie să faci asta niciodată, pentru că fiecare formă și marcă de paste necesită un timp diferit de fierbere. Prin urmare, dacă le amesteci și le prepari împreună, unele nu vor fierbe suficient, iar altele se vor dezintegra dacă stau prea mult timp pe foc.

Când alegi instrumentele pentru gătit, ai nevoie de o oală mare, cu fundul mai gros, pentru ca pastele să nu se lipsească. Apoi ai nevoie de o sită bună, în care să le scurgi de apă cât mai repede, imediat după ce au fiert. Iată cum trebuie să fierbi corect pastele!

Ingredientele necesare:

- paste;

- sare;

- ulei de măsline;

- sos (trebuie preparat separat, după gust).

Mod de preparare:

  1. În primul rând, trebuie să te asiguri că ai pus suficientă apă în oală, pentru că pastele absorb apa în timp ce fierb. Este indicat ca apa să acopere cu aproximativ 4 centimetri pastele. Trebuie să adaugi neapărat sare în apa în care fierbi pastele, pentru că acest condiment are un dublu rol: crește temperatura apei și adaugă gust pastelor.

  2. Un alt detaliu esențial: apa trebuie să fiarbă în momentul în care adaugi pastele. În niciun caz să nu pui pastele în apă încă rece, pentru că vei obține o masă diformă de paste, lipicioasă. Oala trebuie să fie acoperită până când apa fierbe, apoi trebuie să lași oala fără capac, descoperită.

  3. După ce apa clocotește și adaugi pastele, trebuie să le amesteci bine în oală. În acest fel pastele nu se vor lipi între ele. Ține cont de timpul indicat de fierbere, menționat pe cutia fiecărui tip de paste. Amestecă o dată sau de două ori la fiecare 3-4 minute. Nu uita că pastele din orez trebuie să fie amestecate mai des, comparativ cu pastele din grâu. La final, gustă o pastă, ca să vezi dacă s-a fiert suficient. Ar trebui să se simtă puțin mai tare în mijloc atunci când muști din ea.

  4. Scurge pastele imediat ce au fiert. Amestecă bine pastele cu ustensilele, în timp ce se scurg. Dacă le lași chiar și câteva minute în apa în care au fiert, pastele se vor întări și se vor lipi.

  5. După ce ai scurs pastele, adaugă puțin ulei de măsline și sos, dar numai dacă le vei servi imediat. Uleiul de măsline oferă pastelor un gust plăcut și previne lipirea lor.

paste

Un truc foarte simplu este să scufunzi pastele în apă rece, imediat după ce le-ai scurs. Astfel, ele se vor răci repede și nu vor mai continua să se prepare, cum se întâmplă dacă le lași fierbinți. Lasă pastele complet acoperite cu apă rece timp de 3-5 minute. Dacă nu vrei să faci asta, poți încerca altă metodă: oprește focul și scurge pastele cu 2 minute înainte de timpul indicat. Apoi le pui înapoi în oală și le acoperi cu capacul, lăsându-le astfel să se răcească treptat, timp în care ele vor continua să se fiarbă.

Trucuri pentru a păstra pastele proaspete o săptămână

Sigur că ideal ar fi să consumi pastele imediat ce le-ai preparat, însă ele pot fi păstrate la frigider fără probleme chiar și o săptămână. Totul este să respecți indicațiile experților, pentru că sunt câteva detalii de care trebuie să ții cont.

Fierbe pastele după indicațiile de mai sus, scurge-le, spală-le în apă rece, usucă-le bine și adaugă ulei de măsline. Apoi pune pastele într-o oală și amestecă-le bine, pentru ca uleiul să le acopere uniform. Imediat ce uleiul s-a întins bine pe paste, trebuie doar să le acoperi cu un capac și să le pui în frigider. A doua zi, când vrei să mănânci din nou, ia din oală porția necesară și pune pastele în apă, timp de cel mult 2 minute, ca să se încălzească.

O altă variantă este să pui porția de paste în tigaia unde prepari sosul, apoi să mai adaugi puțin ulei de măsline și, desigur, sosul pe care îl vrei. Astfel, se vor încălzi deodată și pastele, și sosul.

Iată cât de simplu este să prepari rețete de paste cât mai gustoase, folosind câteva trucuri recomandate de maeștrii bucătari!

Vezi și Cum prepari cel mai bun pesmet panko

Surse foto: Pexels

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoide de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!