File de porc cu pere si varza rosie

File de porc cu pere si varza rosie
Bianca Geica, redactor DivaHair.ro
Vineri, 21.12.2012

Incearca aceasta reteta de file de porc cu o combinatie inedita de varza rosie si pere! Un adevarat deliciu pentru masa de Craciun!

Ingrediente:

- 500 gr varza rosie, taiata fin

- 2 pere feliate

- 1 bucata mica de ghimbir, ras

- 1 cubulet de legume

- 2 linguri otet balsamic

- 50 gr nuci pisate

- 450 gr file de porc, fara grasime

- 2 lingurite ulei de masline

- 2 lingurite boabe de mustar

Pune varza, perele, ghimbirul, cubuletul de legume si otetul intr-o tigaie si lasa-le la calit timp de 20-30 minute, la foc mic. Dupa care adauga nucile si amesteca din cand in cand.

Apoi vei face o taietura pe lungimea file-ului de porc, astfel incat sa il poti deschide ca pe o carte. „Mazeaza-l" pe fiecare parte cu ulei si mustar. Pune carnea pe gratar timp de 15 minute, avand grija sa o intorci si pe cealalta parte pentru a se praji uniform . Iti vei da seama ca este gata atunci cand va capata o culoare maronie.

La final, dupa ce ai luat friptura de pe gratar, acoper-o cu o folie de aluminiu pentru 2 minute, dupa care serveste-o cu varza rosie!

Cu aceasta friptura, in mod sigur iti vei impresiona invitatii!

Articolul urmator »
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu | Marţi, 11.06.2024
Incepe quiz
Ce culoare de ojă ar trebui să folosești?
Ce culoare de ojă ar trebui să folosești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (4)
Alte subiecte care te-ar putea interesa

Ne găsești pe