File de porc cu pere si varza rosie

Incearca aceasta reteta de file de porc cu o combinatie inedita de varza rosie si pere! Un adevarat deliciu pentru masa de Craciun!
Ingrediente:
- 500 gr varza rosie, taiata fin
- 2 pere feliate
- 1 bucata mica de ghimbir, ras
- 1 cubulet de legume
- 2 linguri otet balsamic
- 50 gr nuci pisate
- 450 gr file de porc, fara grasime
- 2 lingurite ulei de masline
- 2 lingurite boabe de mustar
Pune varza, perele, ghimbirul, cubuletul de legume si otetul intr-o tigaie si lasa-le la calit timp de 20-30 minute, la foc mic. Dupa care adauga nucile si amesteca din cand in cand.
Apoi vei face o taietura pe lungimea file-ului de porc, astfel incat sa il poti deschide ca pe o carte. „Mazeaza-l" pe fiecare parte cu ulei si mustar. Pune carnea pe gratar timp de 15 minute, avand grija sa o intorci si pe cealalta parte pentru a se praji uniform . Iti vei da seama ca este gata atunci cand va capata o culoare maronie.
La final, dupa ce ai luat friptura de pe gratar, acoper-o cu o folie de aluminiu pentru 2 minute, dupa care serveste-o cu varza rosie!
Cu aceasta friptura, in mod sigur iti vei impresiona invitatii!


