Rețete delicioase
Înapoi la

Friptura de iepure cu garnitura de orez cu legume

Friptura de iepure cu garnitura de orez cu legume

Ana Maria Stroe

Astazi am ales sa iti impartasesc o reteta care mie, personal, imi place foarte mult. Din punctul meu de vedere, friptura de iepure este cea mai slaba si mai delicioasa dintre toate. De aceea, iti propun sa invatam impreuna o ingenioasa reteta de friptura din carne de iepure cu garnitura de orez cu legume.

Friptura de iepure la tava

Pentru a prepara aceasta delicioasa friptura de iepure ai nevoie de:

Un iepure
O capatana de usturoi
Sare, piper boabe, busuioc
Un pahar de vin alb
Frunze de dafin

Friptura de iepure este foarte simplu de preparat tocmai datorita carnii de iepure care nu este deloc pretentioasa. Intr-o tava lata pune putin ulei si aseaza iepurele. Cateii de usturoi trebuie taiati in jumatati sau in trei, daca sunt mai mari. Cu un cutit fa cateva crestaturi nu foarte mari, ci cat sa poti pune acolo bucatelele de usturoi. Imparte bucatile uniform pe toata suprafata iepurelui. Dupa ce ai terminat de impanat, condimenteaza friptura de iepure. Toarna in tava un pahar sau doua de apa si da-l la cuptor pana cand iepurele incepe sa isi schimbe culoarea. Intoarce iepurele sip e cealalta parte. Cand carnea si-a schimbat culoarea, scoate iepurele din cuptor si toarna in tava vinul. Lasa iepurele apoi in cuptor la foc mediu, pana cand carnea este bine patrunsa si sosul scade la jumatate.

Friptura de iepure

Garnitura de orez pentru friptura de iepure

Ingrediente:

O ceapa medie
2-3 cani de supa de pui
300 gr orez
Un morcov
O jumatate de conserva de ciuperci
Un ardei gras
2 rosii

Cat timp se face iepurele, te poti ocupa de orezul care va fi garnitura pentru friptura din carne de iepure. Intr-o cratita incapatoare pune putin ulei si pune ceapa tocata la calit. Cand ceapa devine translucida adauga ardeiul gras tocat, morcovul, rosiile si ciupercile. Caleste toate legumele putin dupa care adauga supa de pui. Ca un mic pont, iti spun ca, daca nu ai supa de pui poti folosi zeama ciupercilor din conserva. Lasa totul sa dea in clocot de 2 ori si adauga orezul. Lasa cratita pe foc acoperita cu un capac pana cand se umfla orezul, iar zeama scade. Daca ai ramas fara zeama inainte ca orezul sa fie umflat bine, poti completa cu apa. La sfarsit, potriveste orezul de sare si piper.

Serveste friptura de iepure cu garnitura de orez si legume peste care poti presara putin patrunjel proaspat. Astfel ai reusit sa prepari fara cine stie ce efort o delicioasa cine pentru tine si familia ta.

Friptura iepure
Articolul urmator
5 rețete cu faină de orez care nu te îngrașă
5 rețete cu faină de orez care nu te îngrașă
Ce fel de animal este iubitul tau in pat?
Incepe quiz
Ce fel de animal este iubitul tau in pat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.0 (19)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.