Rețete delicioase
Înapoi la

Sarmale moldovenesti

Sarmale moldovenesti

Roxana Gheorghe

Nu pot spune prea multe despre aceste sarmale moldovenesti decat ca sunt incredibil de bune. Doar pronuntand cuvantul sarmale mi se face pofta!

Invata sa prepari sarmalute precum gospodinele din Estul Romaniei.

Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Fierbere
Sarmale moldovenesti

Caracteristici

Afla cum se fac cele mai bune sarmalute moldovenesti, dupa pasii simpli de mai jos.

Cum se fac sarmalele moldovenesti?

Ingrediente sarmale moldovenesti:

- carne tocata de porc
- varza murata
- paine
- 2 oua
- ceapa
- patrunjel
- marar
- sare
- piper

Mod de preparare sarmale moldovenesti:

  1. In primul rand oparesti foile de varza proaspata cu bors.
  2. Treci carnea de porc prin masina inca o data si adaugi: miez de paine inmuiat in lapte, ceapa taiata marunt, sare, piper, marar si patrunjel tocat fin, ouale batute bine.
  3. Pentru sarmalute ai nevoie doar de varful frunzei de varza.
  4. Pui in fiecare frunza putina compozitie de carne (o lingura) si pe urma infasori sarmaua nici prea strans, nici prea slab.
Sarmale moldovenesti

Iei o cratita si pui pe fundul ei un strat de varza tocata fin, apoi asezi sarmalele in forma circulara, punand printre ele boabe de piper. Deasupra sarmalelor, pui inca un strat de varza tocata. 
Pui sarmalele la fiert, inabusite in zeama de carne si le lasi pana ce scade sosul la jumatate. Le iei de pe foc, apoi le dai la rece si le lasi pana a doua zi.
A doua zi pui peste sarmale vin amestecat cu pasta de rosii si dai cratita la cuptor si le lasi pana se rumenesc.

Serveste aceste sarmale moldovenesti cu smantana si mamaliguta si serveste un pahar de vin rosu. Delicios!

Surse foto: istock

Articolul urmator
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (52)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    cristina (anonim)
    4 iulie 2013 15:03

    Am trait intr-o bezna totala nu am stiut ca Moldova se afla in Vestul tarii :)sarmalele noastre moldovenesti cu siguranta nu asa se fac.

    Anca (anonim)
    12 martie 2013 10:10

    Nu pricep ce reteta ai tu , deci te contrazici la fiecare cuvant , in ingrediente scrii ca ai nevoie de varza murata apoi in detalii scrii ca oparesti in bors varza dulce,apoi sa nu mai zic ca de paine in compozitia de sarmale nu am auzit poate ai vrut sa faci chiftelute si te-ai razgandit si despre est si vest ce sa mai spun .Intradevar reteta e varza

    ali baba (anonim)
    10 februarie 2013 19:07

    orezul undei? sau la-ti dat la ciine

    florin (anonim)
    22 ianuarie 2013 21:09

    paine ,si oua la sarmale ? ori faci parjoale ,si zici ca-s sarmale . in moldova nu se fac asa sarmalele !

    oli (anonim)
    23 noiembrie 2011 11:11

    sarmale moldovenesti din vestul Romaniei.Ioi,mama ei de geografie.

    maria (anonim)
    26 iunie 2011 14:02

    daca nu esti din moldova nu ai de unde sa stii cum se prepara sarmalele moldovenesti.poate ai auzit tu ceva despre reteta dar in nici un caz nu se prepara cum ai scris si nici n-ai explicat cum se face

    airinei mihaela (anonim)
    26 noiembrie 2010 13:01

    sunt o fata tanara su vreau sa gatesc