Saratele cu branza, susan si mac - crocante si bune de nu te mai saturi!

Cuprins
Reteta saratele cu branza, susan si mac este perfecta pentru atunci cand ai chef de rontait la serviciu, la facultate, in masina, pe canapea sau in parc. Atentie! Saratelele dau dependenta. Sa nu ziceti ca nu v-am avertizat!
Saratele cu branza, susan si mac
![]() |
Ingrediente:
100g faina de grau integrala
100g faina de grau tip 1050, in plus pentru prelucrat
½ lingurita sare
50g unt
50g parmezan ras
1 ou mare
2 linguri lapte
1 lingurita boia dulce
1 lingurita seminte de susan
1 lingurita cu mac
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C, tapeaza tava cu hartie pentru copt. Amesteca intr-un castron cele 2 tipuri de faina cu sarea. Adauga untul si continua sa amesteci pana obtii un aluat faramicios. Inglobeaza si parmezanul.
Bate oul cu lapte, pune deoparte 1 lingura de continut, iar restul toarna-l la amestecul de faina si framanta, pana obtii un aluat omogen. Presara un strat subtire de faina pe suprafata de lucru, pe care mai framanti putin aluatul.
Cerne praful de boia peste faina de pe suprafata de lucru si intinde o foaie de aluat patrata, cu latura de 20cm.
![]() |
Unge aluatul cu oul pus deoparte, presara seminte de susan si mac si preseaza usor in foaia de aluat.
Taie patratul in doua. Fiecare jumatate o tai in fasii late de 1 cm, pe care le rasucesti usor si le pui in tava, apasand usor capetele in jos, pentru ca in timpul coacerii sa nu se curbeze in sus.
Rumeneste saratelele 15 minute in cuptorul incins. Cand sunt gata, le scoti din cuptor lasandu-le sa se racoreasca putin, apoi se servesc.
Pastrate intr-o cutie cu capac, saratelele raman proaspete timp de 5 zile. Reteta saratele pe care v-am propus-o este simplu de preparat, nu necesita mult timp, iar rezultatul este minunat.
Alte retete care te-ar putea interesa: Salata de fructe cu sos de ghimbir si lime |


