Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Spirala umpluta cu spanac

Laura Adamache

Spirala umpluta cu spanac

Astazi va aduc o placinta nemaipomenita umpluta cu spanac si ricotta. Daca nu aveti ricotta la dispozitie o puteti inlocui cu urda de vaca. Este exceptionala, simplu de facut si aspectuoasa.

Pentru mesele de Sarbatoare, si nu numai, este perfecta,  iar umpltura poate varia in functie de preferinte. Data viitoare cred ca fac doua, una cu spanac si cealalta cu carne. E minunata!!

Ingrediente:

500 gr aluat foietat

600-700 gr spanac

100 gr ricotta/urda

1 lingura parmezan/cascaval ras

1 lingura rasa pesmet

1 ou

1 galbenus + 2 linguri lapte

mac/susan

Curatam spanacul si il spalam bine in cateva ape.

Spirala umpluta cu spanac

Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam spanacul si il lasam sa fiarba pentru 5-6 minute dupa care il scoatem din apa si il punem la scurs si racit intr-o sita. Dupa ce s-a racit, il stoarcem foarte foarte bine.

Spirala umpluta cu spanac

Tocam marunt spanacul si il amestecam cu ricotta sau urda foarte bine scurse, parmezanul sau cascavalul, oul si pesmetul.

Spirala umpluta cu spanac

Taiem aluatul in fasii late de 4-5 cm si punem pe intreaga lungime a fasiei mixul de spanac.

Spirala umpluta cu spanac

Rulam fiecare fasie si asezam rulourile obtinute in forma de spirala, unul in continuarea celuilalt, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Amestecam 1 galbenus cu 2 linguri de lapte si ungem spirala. Presaram pe deasupra mac sau susan.

Spirala umpluta cu spanac

Coacem spirala la 200 grade, cuptor preincalzit, pentru 20.25 minute.

O scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit, o putem servi.

Spirala umpluta cu spanac

Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (36)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    nicoleta
    12 martie 2011 21:09

    Buna! Interesanta reteta ! Pot inlocui ricota cu philadelphia??

    loredana (anonim)
    3 martie 2011 11:11

    f buna!!!obisnuiesc sa fac aceasta reteta,locuiesc in Italia si am la indemana ingredientele! apropos ricotta inseamna urda in traducere libera drept pentru care se obtin prin acelasi procedeu tehnologic.

    Giurgilà Alexandra
    3 martie 2011 17:05

    si eu locuiesc in Italia si obisnuiesc sa fac reteta asta foarte des pentru la scoala :D

    Cristina Enache
    2 martie 2011 23:11

    hmm :) delicioasa !

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!