Salata mediteraneana

Salata mediteraneana
Edda Bild
Miercuri, 26.05.2010

Cuprins

S-au spus multe despre Europa, dar parca si mai multe despre Mediterana...nicio alta mare din lume nu a primit atatea elogii nebunesti pentru pasiunile care le aprindea sau le stingea, pentru popoarele care au strabatut-o si pentru istoria pe care a creat-o...Astazi iti ofer un pic de istorie...culinara cu o salata mediteraneana de aici, de acolo...de peste tot!

Salata mediteraneana de vara

Salata mediteraneana
Ingrediente:

- 200 g paste orzo
- 2 cani de rosii cherry taiate in jumatate
- o cana de frunze proaspete de busuioc, tocate
- o lingurita de usturoi zdrobit
- un sfert de cana de seminte de pin prajite
- jumatate de cana de masline grecesti (precum kalamata), fara samburi si injumatatite
- 100 g branza feta, faramitata
- 2 cani de frunze de spanac
- o lingura de ulei de masline extra virgin
- 2 linguri de otet balsamic
- sare
- piper negru proaspat macinat

Preparare:

Gateste pastele orzo conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intre timp, intr-un bol mare, amesteca rosiile, busuiocul, usturoiul, semintele de pin, maslinele, branza feta si spanacul. Adauga pastele orzo gatite.

Intr-un bol mic, amesteca impreuna uleiul, otetul, sarea si piperul dupa gust, apoi presara deasupra salatei. Totul este gata pentru a fi savurat!

Mediterana nu a fost niciodata modesta si nici muzele care si-au facut veacul pe plajele sale sau in valurile zbuciumate nu au fost mai prejos...altfel cum ar fi putut inspira o asemenea salata mediteraneana bogata in arome care se imbina perfect?

 
Vezi si
10 rețete cu ardei copți pe care să le încerci
10 rețete cu ardei copți pe care să le încerci
Raluca Margean | Miercuri, 26.05.2010
Articolul urmator »
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Raluca Margean | Miercuri, 16.07.2025

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (5)

Ne găsești pe