Salata mediteraneana
S-au spus multe despre Europa, dar parca si mai multe despre Mediterana...nicio alta mare din lume nu a primit atatea elogii nebunesti pentru pasiunile care le aprindea sau le stingea, pentru popoarele care au strabatut-o si pentru istoria pe care a creat-o...Astazi iti ofer un pic de istorie...culinara cu o salata mediteraneana de aici, de acolo...de peste tot!
Salata mediteraneana de vara
- 200 g paste orzo
- 2 cani de rosii cherry taiate in jumatate
- o cana de frunze proaspete de busuioc, tocate
- o lingurita de usturoi zdrobit
- un sfert de cana de seminte de pin prajite
- jumatate de cana de masline grecesti (precum kalamata), fara samburi si injumatatite
- 100 g branza feta, faramitata
- 2 cani de frunze de spanac
- o lingura de ulei de masline extra virgin
- 2 linguri de otet balsamic
- sare
- piper negru proaspat macinat
Preparare:
Gateste pastele orzo conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, intr-un bol mare, amesteca rosiile, busuiocul, usturoiul, semintele de pin, maslinele, branza feta si spanacul. Adauga pastele orzo gatite.
Intr-un bol mic, amesteca impreuna uleiul, otetul, sarea si piperul dupa gust, apoi presara deasupra salatei. Totul este gata pentru a fi savurat!
Mediterana nu a fost niciodata modesta si nici muzele care si-au facut veacul pe plajele sale sau in valurile zbuciumate nu au fost mai prejos...altfel cum ar fi putut inspira o asemenea salata mediteraneana bogata in arome care se imbina perfect?