Supa de pui cu crutoane de gris

Din cand in cand simt nevoia de cate o supita asa ca azi avand in vedere ca e tare urat si frig afara am facut o supa de pui cu crutoane de gris care sunt delicioase.
Ingrediente:
- pulpe pui
- morcov
- 1 ceapa
- telina
- pastranac
- patrunjel radacina
- sare
Ingrediente crochete gris:
- 250 gr apa
- 100 gr gris
- sare
Punem pulpele spalate in apa cu sare si la primul clocot, cand se ridica toata spuma la suprafata, aruncam apa si spalam bicatica cu bucatica puiul sub jet de apa rece. Le punem la fiert in apa curata impreuna cu morcovul taiat suvite, telina,pastranac,patrunjel,sare si o ceapa curatata si crestata la capete pe care o aruncam dupa ce a fiert supa. Lasam supa la foc mic cam 1 ora si jumatate.
Intre timp facem crochetele.
Punem apa le fiert cu putina sare si in momentul in care fierbe apa adaugam grisul in ploaie si amestecam pana se despride aluatul de pe margini:
il lasam sa se raceasca putin dupa care adaugam un galbenus de ou:
Framantam bine pana obtinem o biluta compacta,
pe care o impartim in doua si formam din fiecare bucatica un cordon,
rupem din cordon bucatele mici carora le dam forma de bilute cu palmele usor umede,
Prajim bilutele in baie de ulei pana devin aurii si crocante dupa care le scoatem pe hartie absorbanta.
Cand servim supa adaugam cateva bilute in farfurie.
Mie imi place supa de pui doar cu piper .Daca doriti puteti adauga patrunjel tocat sau parmezan.
Crochetele le puteti servi alaturi de orice tip de supa dar cel mai bine se potrivesc cu supele creme de legume.
Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/


