10 greșeli prostești pe care le fac oamenii când încep o relație

10 greșeli prostești pe care le fac oamenii când încep o relație

Ramona Jurubita

Orice relație este frumoasă la început și avem impresia că plutim pe un norișor după ce ne-am întâlnit dragostea. Totul este perfect, întâlnirile sunt reușite, nu există neînțelegeri, săruturile sunt pasionale și nopțile în doi sunt extrem de fierbinți.

Totuși, de multe ori, după primele zile de relație, deja se produce o ruptură între parteneri, iar asta poate duce la o despărțire ulterioară dacă nu se iau măsuri. Motivul? Partenerii pot face anumite greșeli de care nu își dau seama și își îndepărtează astfel jumătatea fără să vrea. Așa se produc neînțelegerile, conflictele și alte probleme de cuplu, care duc la despărțire, mai ales dacă răâmân nediscutate.

Iată cele mai întâlnite greșeli pe care le fac oamenii când încep o relație:

Parteneri care se ceartă pentru că își ascund anumite lucruri.

1. Fac promisiuni nerealiste

Toți suntem tentați să facem promisiuni când începem o relație pentru că în acel moment vedem totul perfect. Când ne vom trezi la realitate, vom realiza că nu este atât de simplu să facem orice pentru cel de lângă noi. Știi cum se spune, este mai bine să nu promiți marea cu sarea când nu cunoști încă persoana și nu știi dacă merită să faci lucruri nebunești pentru ea.

2. Nu spun ce gândesc

Oamenii evită să spună ce gândesc în fața unei persoane pe care o știu de puțin timp pentru că le este teamă să nu o rănească, să nu o îndepărteze sau să nu o facă să își schimbe părerea deja formată. Ideal ar fi să ne deschidem în fața celor cu care vrem să ne împărțim viața ca să știe la ce să se aștepte în viitor. Nu este bine să păstrăm aparențele la început și apoi să ne arătăm o altă față.

3. Depind prea mult de partener

Femeile au tendința de a se atașa prea repede de cineva cu care au o apropiere. Dacă îți manifești această nevoie de apartenență din primele zile, sunt șanse mari că partenerul să se sperie și să vrea să "fugă" de tine pentru că, mai mult ca sigur, nu dorește să se simtă sufocat, cu atât mai puțin la început, când încă sunteți în proces de cunoaștere. Spațiul personal este foarte important când vine vorba de o relație. Dă-i voie celuilalt să aibă timp pentru el și păstrați-vă momente în care să aveți activități individuale.

4. Se străduiesc prea tare să facă pe plac celuilalt

Uneori este necesar să lași de la tine ca să nu apară certuri într-o relație, dar nu trebuie să faci totul așa cum vrea el/ea. Dacă încerci constant să faci ce îi place lui și renunți la pasiunile și la activitățile tale în favoarea lui, tensiunile nu vor întârzia să apară. El se va simți copleșit și enervat de dorința ta exagerată de a-i face pe plac, iar tu vei acumula frustrări pentru că ai renunțat la a mai fi tu. Asumă-ți și riscul de a greși față de celălalt, sigur va înțelege că nu o faci intenționat.

5. Nu petrec destul timp în intimitate

Momentele intime dintre parteneri sunt extrem de importante pentru a stabili o apropiere pe toate planurile. Vei avea o altă conexiune cu el dacă veți dormi împreună, dacă vă veți muta amândoi și dacă veți face împreună activități obișnuite precum gătitul, mâncatul sau curățenia. Momentele în doi unesc oamenii și îi ajută să se cunoască mai bine, în orice context. 

Partenerul care nu are timp de intimitate este surprins plăcut de iubita lui.

Citește și: Viața sexuală în cuplu: 5 greșeli de evitat

6. Nu vorbesc despre nevoile lor

Comunicarea este un aspect foarte important într-o relație. Dacă lipsesc discuțiile deschise despre tot ce vă apasă este posibil să lipsească și încrederea. Spune-i celui de lângă tine ce așteptări ai de la el, ce ai vrea să faceți împreună și cum vezi viitorul vostru în doi. Spune-i ce îți aduce fericire ca să știe ce ai nevoie și cum să se comporte cu tine. Nu aștepta să ghicească de unul singur, riști să fii dezamăgită. 

7. Nu apreciază lucrurile mărunte făcute de celălalt

Uneori nu ne dăm seama ce sacrificii face partenerul ca să ne aducă un zâmbet pe buze. Poate a alergat după serviciu să mai prindă deschis la florărie ca să îți ia buchetul de flori preferat sau poate a înghețat în fața blocului așteptându-te să te pregătești pentru prima întâlnire. Orice gest banal merită apreciat, mai ales că fericirea stă în lucrurile mărunte: un sărut primit când nu te aștepți, o plimbare în parc, un dans în doi.

8. Nu se implică suficient

Există diverse motive pentru care oamenii nu se implică emoțional de la începutul relației. Poate le este frică să nu fie lângă un partener nepotrivit sau poate că nu vor să sufere. Indiferent de motiv, aceasta nu este o scuză. Trebuie să riști puțin dacă vrei să construiești ceva frumos. Celălalt poate fugi de tine dacă vede că nu te implici la fel de tare. Nu trebuie să dai chiar totul pentru o relație de câteva zile, dar trebuie să arăți interes ca lucrurile să funcționeze.

9. Nu își stabilesc niște limite

Înainte să te implici într-o relație, trebuie să știi clar care sunt limitele tale. Dacă știi ce vrei de la cel de lângă tine și dacă te-ai hotărât să nu accepți lipsa de respect, atunci vei avea o relație armonioasă. Spune-i partenerului despre aceste lucruri peste care nu poți trece și el va ști ce are de făcut. O relație cu cărțile pe masă din primele zile este o relație care evoluează frumos.

10. Nu vorbesc despre ce îi deranjează la celălalt

Expunerea nemulțumirilor ține tot de cumunicare, iar dacă aceasta este defectuasă va duce întotdeauna la conflicte. Pentru a evita neplăcerile, spune-i jumătății tale ce te deranjează sau atrage-i atenția când a greșit față de tine. Doar așa va putea repara situația ca să mergeți înainte fără probleme. La fel și tu, trebuie să accepți când celălalt îți spune că ai greșit și să vrei să găsești soluții pentru un viitor mai bun.

Indiferent care sunt problemele care au produs rupturi în trecut, ar trebui să învățăm să nu le repetăm și să ne gândim întotdeauna și la partener. Acest lucru nu presupune însă neglijarea propriei persoane. Într-o relație trebuie să existe un echilibru între iubirea de sine și iubirea pentru celălalt.

Citește și: Ce greșeli fac femeile într-o relație și cum să le evite

Surse articol: PsiloveyouBustleBlog.cheapism

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
8 lucruri pe care să le iei în considerare dacă vrei să ai o relație cu un bărbat mai în vârstă
8 lucruri pe care să le iei în considerare dacă vrei să ai o relație cu un bărbat mai în vârstă
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.