Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

10 lucruri pe care le-am învățat despre soțul meu și care m-au ajutat să fiu soție mai bună

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Un mariaj solid și de lungă durată necesită multe eforturi și dedicare din partea ambilor parteneri - un fapt despre care nu am avut habar în ziua nunții mele. Pe atunci credeam că mariajul va fi distractiv și fabulos, exact ca în comediile romantice.

Însă după 32 de ani de când sunt căsătorită și alți 20 experiență în terapia de cuplu, pot afirma cu tărie că nu este deloc simplu. Nu este nici imposibil să ai o relație frumoasă. De-a lungul anilor am învățat zece lecții valoroase din partea soțului meu, care m-au făcut să fiu o soție mult mai bună. Află totul, în galeria foto!

Surse articol: Medium / Blackandmarriedwithkids / Faith

Eforturile sale de a rezolva ceva sunt dovezi ale iubirii

Eforturile sale de a rezolva ceva sunt dovezi ale iubirii

Bărbaților le place să acționeze. Simplul fapt că ne ascultă și că empatizează cu noi nu îi face să se simtă eficienți sau de ajutor. În schimb, faptul că sugerează anumite idei sau realizează anumite strategii pentru a rezolva probleme, reprezintă modul lor prin care își arată dragostea și afecțiunea față de soții.

Citește și: 15 lucruri pe care cuplurile evită să le discute înainte să se căsătorească și care le afectează serios viața conjugală

Are nevoie de timp pentru a procesa discuțiile

Are nevoie de timp pentru a procesa discuțiile

Eu comunic foarte bine, iar mintea mea este foarte ageră. În schimb, soțul meu este introvert și gândește foarte metodic. Imaginează-ți doar cum se desfășoară conversațiile noastre. La un moment dat, am aflat că tăcerea lui nu înseamnă că mă ignoră, ci doar că procesează ceea ce am vorbit. Am învățat să aștept liniștită, în loc să pun și mai multe întrebări sau să schimb subiectul.

Tinde să facă delimitări

Tinde să facă delimitări

Imaginează-ți diferențele dintre vafe și spaghete. Vafele au pătrățele mici, delimitate pe toată suprafața, în timp ce spaghetele sunt lungi și conectate între ele. Bărbații procesează emoțiile una câte una, exact ca spațiile unei vafe. Într-o dimineață m-am certat cu soțul meu, iar problema a rămas nerezolvată când a plecat la serviciu. La prânz l-am sunat să văd ce face, după ce m-am frământat toată ziua. Am aflat cu stupoare că nu era deloc supărat sau preocupat de cearta noastră. Era prezent cu mintea, trupul și spiritul acolo - la locul de muncă - și a lăsat "pătrățelul discuției" nerezolvat, până când a ajuns acasă și am putut discuta.

Citește și: 9 semne că bărbatul pe care-l iubești nu este gata pentru o relație serioasă

Vrea să știe că îl respect și îl apreciez

Vrea să știe că îl respect și îl apreciez

Faptul că îi mulțumesc pentru toate eforturile pe care le depune pentru mine și familia noastră, folosind laude și complimente, îi arată că îl respect și că îmi pasă de tot ceea ce face.

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta