10 lucruri pe care le fac cuplurile sănătoase. Dacă faci minimum trei, ești pe drumul cel bun

10 lucruri pe care le fac cuplurile sănătoase. Dacă faci minimum trei, ești pe drumul cel bun

Ramona Jurubita

Multe cupluri ajung să se destrame, chiar dacă ambii parteneri iubesc și sunt loiali pentru că intervine monotonia și nu știu cum să o gestioneze. Vreți să știți rețeta unei relații de durată? Trebuie să vă asigurați că aveți o comunicare permanentă și că participați împreună la multe activități pentru a nu lăsa plictiseala să se instaleze. Viața în doi poate fi extrem de palpitantă și de interesantă dacă știți cum să o trăiți și dacă înțelegeți că iubirea nu este suficientă ca un cuplu să funcționeze. Există câteva lucruri importante pe care trebuie să le faceți zilnic dacă vreți ca totul să meargă foarte bine între voi.

Iată ce trebuie să faceți ca să aveți o relație sănătoasă și armonioasă:

Cuplu fericit care petrece timp de calitate împreună

 1. Bucurați-vă de cel puțin un hobby împreună
  Este important să vă distrați și să petreceți timp de calitate împreună, așa că sigur veți găsi o pasiune comună de care să vă bucurați ori în intimitatea casei voastre, ori în aer liber pentru a căpăta mai multă energie. Fie că vă uitați la filme, ascultați aceeași muzică, dansați sau mergeți să escaladați un munte, activitatea respectivă trebuie să vă aducă mai aproape de partener.
 2. Oferiți-vă spațiu unul altuia când este necesar
  Este frumos să petreceți mult timp împreună, dar fiecare are nevoie și de momente de singurătate ca să aibă timp să se piardă puțin în propriile gânduri. Trebuie să înțelegeți amândoi că celălalt are nevoie de spațiu ca să nu devină o persoană crispată și care nu se bucură de viață, pentru că acest lucru se va reflecta în relația voastră și veți ajunge să nu vă mai înțelegeți. Nu vă sufocați reciproc și încercați să vă înțelegeți unul pe celălalt ca să nu apară probleme.
 3. Mergeți împreună în vacanțe sau în scurte excursii
  Poate fi minunat să descoperiți lucruri și locuri noi împreună pentru că vă veți crea amintiri comune extrem de frumoase. Oamenii au tendința să lege amintirea unui loc de persoana cu care erau când au ajuns pentru prima oară acolo și veți deveni și mai important unul pentru celălalt dacă vă sunteți martori unul altuia la descoperirile din timpul călătoriilor. Relația voastră va fi mult mai armonioasă daca vă deconectați de la grijile cotidiene pentru câteva clipe de relaxare.
 4. Nu adormiți niciodată supărați unul pe celălalt
  Cuplurile mature discută atunci când au probleme și clarifică totul pe loc, nu așteaptă să treacă zilele și nopțile ca situația să se rezolve de la sine. Și voi trebuie să atingeți maturitatea emoțională de care aveți nevoie pentru a nu merge la culcare supărați și cu lucrurile nelămurite pentru că ele se pot transforma în frustrări dacă se adună foarte multe la un loc. Negativitatea acumulată în timp vă va face să explodați la un moment dat și o ceartă puternică vă poate destabiliza cuplul.
 5. Nu uitați să vă spuneți „te iubesc” în fiecare zi
  Este evident că vă iubiți și acesta nu este un lucru care dispare de la o zi la alta, dar celălalt are nevoie să îi spuneți cât de mult înseamnă pentru voi, are nevoie să audă că este iubit pentru a-i crește stima de sine și încrederea în cel de lângă el. Nu iubirea susține o relație, ci modul în care știți să îi arătați celuilalt că îl iubiți, modul de a relaționa și de a exprima iubirea este esențial pentru longevitatea unul cuplu.
 6. Luați mesele împreună
  Este adevărat că partenerii au programe diferite la serviciu care îi împiedică să ia fiecare masă împreună, dar ar fi bine să vă faceți timp măcar pentru o cină în doi. Ar fi momentul ideal să vă descărcați unul în fața celuilalt de energiile acumulate peste zi, puteți povesti ce ați făcut și cum v-a mers la muncă. Dar aveți grijă să nu petreceți prea mult timp pe telefon, o să pierdeți din discuție momentele esențiale care s-au întâmplat de-a lungul zile în viața partenerului.
 7. Trebuie să vă susțineți reciproc
  Susținerea partenerului spre împlinirea viselor poate fi un aspect esențial într-o relație pentru că îl puteți ajuta să prindă încrederea de care are nevoie și să se simtă iubit. Trebuie să fiți unul lângă celălalt când aveți nevoie și să vă oferiți sfaturi și încurajări ca să puteți evolua împreună. Dacă vă asigurați că amândoi mergeți în aceeași direcție și munciți pentru un viitor mai bun în doi, nimic nu poate merge prost în cuplul vostru.
 8. Aveți încredere unul în celălalt
  Încrederea stă la baza unei relații reușite, iar gelozia nu are ce căuta acolo unde partenerii se înțeleg și știu bine că ce simt unul pentru celălalt este destul de puternic încât să rămână loiali pentru tot restul vieții. Dacă sunteți posesivi sau geloși, ar fi bine să renunțați la gândurile negative și să discutați cu partenerul despre nelămuririle pe care le aveți. Nu este cazul să vă certați din cauza geloziei dacă celălalt nu oferă motive care să vă spulbere încrederea.
 9. Împărțiți treburile casei
  Treburile casnice trebuie făcute de amândoi ca unul dintre parteneri să nu muncească mai mult și să se simtă nedreptățit. Persoana care face mai multe activități în casă se va simți copleșită de misiunea pe care o are și vor apărea certurile și neînțelegerile. Încercați să găsiți un echilibru și hotărâți cine de ce se ocupă ca să păstrați locuința ordonată fără prea multe eforturi.
 10. Puneți preț pe gesturile mici
  Toți ne dorim gesturi nebunești prin care să simțim dragostea partenerului, dar trebuie să știți că ea se vede cel mai bine în lucrurile simple. Un sărut, o îmbrățișare, o scrisoare, un cadou simbolic dăruit din suflet, sunt doar câteva dintre dovezile importante de iubire. Sinceritatea, respectul și atenția persoanei iubite poate valora mai mult decât orice obiect scump și ele contribuie la înțelegerea voastră în cuplu.

Învățați să apreciați orice gest venit din suflet și arătați-le celor dragi cât de mult înseamnă pentru voi. Dacă faceți minim trei din activitățile de mai sus, sunteți pe drumul cel bun și relația voastră va fi una de durată. Oferiți-vă timp să vă cunoașteți mai bine și să vă bucurați împreună de viață.

Citește și: 10 lucruri pe care un bărbat bun nu le va face femeii pe care o iubește

Surse articol: BrightsideSmartcouplesLifehack

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
Cinci motive pentru care ascultarea empatică este piatra de temelie a relațiilor sănătoase
Cinci motive pentru care ascultarea empatică este piatra de temelie a relațiilor sănătoase
Care e cel mai bun loc de agatat pentru tine?
Incepe quiz
Care e cel mai bun loc de agatat pentru tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.