10 semne că nu trebuie să divorțați

10 semne că nu trebuie să divorțați

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Întreținerea unui mariaj nu este atât de ușoară, însă, atunci când problemele apar la orizont, este bine să încerci să-l resuscitezi. Există câteva semnale care îți indică în mod clar că nu trebuie să iei această decizie. Specialiștii în probleme conjugale au descoperit că persoanele care reușesc să se susțină reciproc și să se ajute în altfel de probleme decât cele de cuplu, în situații stresante din afara relației, sunt mai fericite și au relații de lungă durată.

Iată câteva semne că mariajul tău mai merită o șansă!

O bună comunicare

Dacă ambii parteneri știu să comunice unul cu celălalt în momentele dificile, ar putea fi un semn că relația are succes. „Unul dintre semnele că doi oameni trebuie să rămână căsătoriți îl reprezintă capacitatea de a comunica unul cu celălalt. Această comunicare se observă din mai multe unghiuri, inclusiv modul în care cei doi se ocupă de un contract prenupțial sau cum rezolvă problemele legate de finanțe și de familie”, spune Lisa Helfend, partener fondator al Meyer, Olson, Lowy și Meyers.

Flacăra pasiunii încă arde

Manifestarea în mod public a afecțiunii reprezintă un alt semn că relația mai merită o șansă. „Dacă doi oameni se țin de mână și se sărută reciproc, acestea sunt semne ale unei relații sănătoase. Cuplurile afectuoase sunt mult mai fericite și au șanse mai mici să divorțeze”, susține Helfend.

Ai puterea să faci compromisuri

Abilitatea de a găsi o cale intermediară atunci când nu sunteți de acord este un semn bun. „Dacă, spre exemplu, un cuplu vrea să meargă la cinema, iar ea vrea să vadă Wonder Woman, însă el ar prefera mai degrabă un film de acțiune, apar tatonările. Dar dacă cei doi își dau seama că nu contează neapărat ce film văd, ci faptul că îl vor vedea împreună, acesta este un indicator al unei relații trainice”, adaugă Helfend.

Se conturează beneficii certe

Frica de a pierde avantajele căsătoriei poate fi suficientă pentru a le descuraja pe unele cupluri să nu mai depună actele de divorț. „Există multe beneficii care dispar odată ce nu mai sunteți căsătoriți. Spre exemplu, nu veți mai beneficia de avantajele financiare ale depunerii unei declarații fiscale comune. De asemenea, nu mai sunteți eligibil pentru a fi acoperit ca soț/soție la asigurările de sănătate”, spune Neena Tankha, avocat la firma Warshaw Burstein LLP din New York.

Încercați lucruri noi împreună

O căsnicie care este interesantă, vie și plină de peripeții este puțin probabil să se termine. „Dacă vă place să vă faceți planuri de viitor și să experimentați lucruri noi împreună, înseamnă că există plăcerea de a crea amintiri în doi. Acest lucru reamintește de entuziasmul de la începutul relației, atunci când descopereați calitățile celuilat”, afirmă Kathryn Dickerson, avocat la firma SmolenPlevy din Washington DC.

Treceți prin viață cu zâmbetul pe buze

Dacă aveți amândoi simțul umorului și obișnuiți să râdeți împreună, acest factor ajută la consolidarea căsniciei. „A râde într-o anumită situație nu reprezintă un defect, ci un lucru extrem de benefic. Dacă întâmpinați o problemă și o depășiți amândoi zâmbind, trebuie să apreciați și să împărtășiți momentul. Râsul ameliorează stresul și anxietatea, ajută la eliberarea endorfinelor și creează asocieri pozitive cu cealaltă persoană”, spune Kathryn Dickerson.

Aveți propriile hobby-uri

Este adevărat că lucrurile în comun sunt utile pentru o căsnicie, însă faptul că ai propriile interese și hobby-uri îți poate oferi, ocazional, spațiul de care ai nevoie. „Având interesele tale, îți permiți să ai propria identitate și să nu reprezinți doar o jumătate dintr-un întreg. Totodată, este important ca partenerul tău să te susțină și să participe din când în când la activitățile care îți plac”, adaugă Kathryn Dickerson.

Vezi și: 8 secrete care te ajută să ai o relație lungă și fericită

Vă acordați respect reciproc

Se spune adesea că o căsătorie solidă este construită pe bazele comunicării, a încrederii și a respectului. „Problemele dispar dacă începi să îți expui nemulțumirile și realizezi că nu mai ești apreciat. Respectul reciproc este esențial pentru orice căsătorie de succes. Dacă vă pierdeți respectul față de partener, ei bine, este începutul sfârșitului. Dacă în timpul certurilor ambii soți continuă să mențină un ton respectuos, atunci există speranță pentru menținerea mariajului”, susține Carolyn Grimes, avocat la Wade, Grimes, Friedman, Meinken și Leischner PLLC, din Alexandria.

Îți dorești să îndrepți lucrurile

Este important să îți reamintești că nicio căsnicie nu este perfectă, iar modul în care gestionezi perioadele tensionate poate determina dacă este bine sau nu să rămâneți împreună. „Am constatat că există o șansă redusă de divorț atunci când ambii soți vor să înțeleagă că este bine să fii supărat, atât timp cât poți să îți poți cere scuze și îți dorești împăcarea. Partenerii trebuie să fie consecvenți pentru a-și salva căsnicia, dar trebuie să fie conștienți de faptul că pentru acest lucru este nevoie de timp, hotărâre și muncă grea”, a continuat Carolyn Grimes.

Există o legătură strânsă

Uneori, ceea ce separă o căsătorie solidă de una care se îndreaptă cu pași repezi către divorț este legătura dintre cei doi oameni. „Atunci când îți asculți clienții pentru prima dată și există semne că de-a lungul anilor au avut o relație bună, acest lucru este foarte important. Dacă aceste legături puternice sunt explorate, pot salva de multe ori o căsătorie”, spune Patricia M. Barbarito, manager la Einhorn Harris.

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
13 semne clare de la Univers că un fost se va întoarce în viața ta 
13 semne clare de la Univers că un fost se va întoarce în viața ta 
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?
Incepe quiz
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.