10 lucruri inedite despre videochatul din Romania

Luni, 25.01.2016
de Diva Hair

Perceptia publica a romanilor despre videochat este una destul de confuza deoarece mass media publica, cel mai adesea, stiri negative cu patroni de studiouri care fac evaziune fiscala sau cu modele de videochat santajate. Insa, in spatele acestei imagini, exista o cu totul alta realitate, de care tinerele din Romania pot sa beneficieze. De aceea, ne-am propus sa iti dezvaluim si alta fata a acestui domeniu.

Videochatul este legal in Romania de 13 ani. El este reglementat de legea 196/2003, ulterior modificata si completata prin legea 496/2004. Practic, putem sa comparam activitatea unui studio de videochat cu cea a unui studio de productie a emisiunilor TV de divertisment. Acesta din urma vinde emisiunea catre un post de televiziune, exact asa cum un studio vinde interpretarea artistica a modelului catre site-urile de videochat din strainatate, urmand ca acestea sa le distribuie catre publicul interesat.

Un model de videochat, care se angajeaza la un studio legal si profesionist, cum este Studio 20, semneaza inca din prima zi de activitate un contract, care respecta legislatia in vigoare, in care sunt stipulate toate drepturile si obligatiile celor doua parti implicate si primeste un exemplar pe loc. In plus, atunci cand se face plata, adica de doua ori pe luna, modelul primeste un act aditional, in care sunt precizate toate detaliile activitatii sale, precum si sumele castigate si impozitul platit la stat.

Pentru a lucra intr-un studio de videochat, modelele trebuie sa aiba minim 18 ani. Varsta maxima de practicare a acestei meserii este 35-40 de ani, insa acest lucru depinde si de cat de tanar este aspectul persoanei respective.

Comisionul unui model de videochat este de 50% din castigurile realizate pe site-urile din strainatate. Inca din prima luna, acesta poate castiga in jur de 1.000 de dolari. Ulterior, dupa ce invata tainele meseriei si capata incredere in abilitatile sale de seductie si manipulare, un model poate castiga zeci de mii de dolari lunar, reusind sa-si implineasca visul de a avea o casa si o masina in numai cativa ani, nu intr-o viata de om, cum se intampla in alte domenii.

Programul dintr-un studio de videochat este flexibil. La Studio 20, modelele si-l stabilesc singure, saptamanal, in functie de prioritatile lor: studii, familie sau viata personala. Se lucreaza 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana, insa se poate lucra si 10 ore pe zi, timp de 4 zile pe saptamana sau 6-7 ore, timp de 6 zile pe saptamana.

In afara Romaniei, exista o intreaga industrie oficiala, legala, a siturilor de "live cam", exista evenimente internationale, premii, seminarii si conferinte.

Poti face videochat fara sa te dezbraci. Contrar opiniei generale, membrii site-urilor nu vor neaparat nuditate, ci vor sa socializeze, sa se confeseze si sa fie acceptati asa cum sunt, cu bune si cu rele. De cele mai multe ori, un model de videochat ajunge sa suplineasca rolul psihologului in vietile interlocutorilor. Studio 20 ofera posibilitatea de a face videochat glamour, cu accent pe inteligenta si capacitatea de seductie a femeii, nu pe nuditate. Un model sofisticat, care pare inabordabil, va trezi mai mult interes pentru barbati, deoarece acestora le place „vanatoarea" mai mult decat „vanatul".

Un model de videochat este propriul sau sef. Daca un interlocutor il deranjeaza, il poate bloca. De asemenea, daca cerintele membrilor nu sunt pe placul acestuia, nu este obligat sa le indeplineasca si poate sugera o alternativa convenabila pentru ambele parti.

Conditiile de lucru oferite de un studio profesionist sunt de lux. Modelele au parte de decoruri moderne si diverse, de camere de relaxare, echipamente de fitness, hairstylisti, make-up artisti, maseuri si chiar psihologi.

Lucrul intr-un studio de videochat este mult mai banos decat videochatul de acasa, unde nu exista aparatura performanta, suport tehnic, decoruri atractive si training oferit de modele cu experienta. In plus, motivatia este mai scazuta atunci cand nu lucrezi intr-un cadru organizat. Mai mult decat atat, eforturile departamentului de marketing al unui studio, cum este Studio 20, sunt esentiale pentru a deveni un model de videochat de top, recunoscut la nivel mondial, care castiga premii la evenimentele internationale si ajunge astfel sa fie cautat de clienti.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.1 (4)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!