16 semne ale unei relații sănătoase. Dacă nu le regăsești la tine și la partenerul tău, e timpul să fugi!

16 semne ale unei relații sănătoase. Dacă nu le regăsești la tine și la partenerul tău, e timpul să fugi!

Ramona Jurubita

Fiecare om își dorește o iubire ca în povești, fără prea multe greutăți de înfruntat și fără prea multe discuții aprinse cu partenerul. Realitatea nu este întotdeauna așa cum ți-o imaginezi și poate ți s-a întâmplat și ție să te trezești lângă o persoană care nu-ți aducea fericire și împlinire.

Ar trebui să știi să faci diferența între o relație sănătoasă și una toxică, pentru că ai nevoie să cunoști deosebirile atunci când faci o alegere pe termen lung. Pentru început, este nevoie să înțelegi că nici relațiile „perfecte” nu sunt numai lapte și miere, dar buna lor funcționare ține de modul în care privești lucrurile și de comunicarea dintre tine și partener.

Parteneri îmbrăcați în halate albe, care stau în pat, râd împreună și mănâncă fructe.

Sursa foto: Pexels

Iată semne care îți arată că ești într-o relație sănătoasă:

 1. Puterea de a găsi o soluție de mijloc
  Partenerii potriviți nu vor lăsa o luptă a orgoliilor să îi acapareze. Ei vor munci împreună pentru găsirea unei căi de mijloc, în care amândoi să fie împăcați. Contrazicerile inutile nu își au locul într-o relație, iar compromisurile pot naște frustrări, așa că mai bine ajungeți la un acord.
 2. Libertatea de a fi tu însuți/însăți
  Știi că ești lângă cine trebuie dacă ești relaxat/relaxată și poți face totul exact așa cum simți în preajma acelei persoane. Este greșit să adopți un comportament care nu te definește doar pentru că cineva nu te acceptă. Ai grijă să nu devii un alt om și să suferi mai târziu pentru că nu te mai recunoști. Relația voastră este una sănătoasă dacă aveți libertate de exprimare.
 3. Spațiul personal
  Cuplurile puternice nu au certuri bazate pe gelozii și trebuie să aveți suficient spațiu personal și libertate pentru a vă dezvolta individualitatea. A avea limite sănătoase este un semn sigur al unei relații sănătoase. Rămâi lângă partenerul care nu te îngrădește în niciun fel, care te susține și te încurajează să îți urmezi visele.
 4. Nevoia de a împărtăși experiențele cu celălalt
  Oamenii cu o gândire sănătoasă știu că trebuie să își împărtășească cele mai importante momente din viața lor. Ești într-o relație normală dacă vii acasă de la serviciu și îi spui jumătății tale bârfele de la birou, dacă vorbiți despre ce vă apasă și dacă faceți planuri de viitor. Nu este loc de secrete între două persoane care se iubesc și vor să se dezvolte împreună.
 5. Compasiune
  Dacă partenerii sunt capabili să-și arate compasiune unul pentru celălalt, chiar și în timpul unei neînțelegeri, acest lucru arată că sunt firi sensibile și deschise. Ferește-te de oamenii care arată lipsă de respect sau de interes la adresa trăirilor tale. Oamenii au nevoie să se înconjoare de alți oameni care sunt mereu gata să îi susțină.
 6. Vei simți sprijinul sufletului tău pereche
  Un partener iubitor va fi punctul tău permanent de sprijin. El trebuie să fie primul pe care îl suni/strigi atunci când îți este greu. Este ceva normal ca orice om să găsească un refugiu în brațele celui/celei de pe cealaltă parte a patului. Relația voastră este ce trebuie dacă amândoi aveți sigurnața că vă puteți baza unul pe celălalt.
 7. Deschiderea la feedback
  Cuplurile reușite nu au o problemă cu oferirea de sfaturi. Tu și iubitul/iubita ar trebui să vă spuneți ce este corect și greșit din ceea ce observați unul la celălalt. Doar așa veți reuși să faceți progrese pentru că veți ști unde mai este de lucrat și de ce îmbunătățiri aveți nevoie.
 8. Iertarea
  Greșeala-i omenească și fiecare om are nevoie să ierte ca să nu rămână prins în trecut. Poate vor exista multe momente în care nu veți proceda corect unul față de celălalt, dar important este să aveți puterea de a trece peste și de a nu vă purta ranchiună. Un suflet-pereche bun și iertător este tot ce ai nevoie pentru a trăi o viață fericită. Parteneri îndrăgostiți care se distrează și râd, stând în apă, în timp ce bărbatul cară femeia în spate  Sursa foto: Pexels
 9. Coordonarea
  Dacă așteptările de viață ale partenerilor nu se potrivesc, iar obiectivele lor personale îi îndepărtează unul de celălalt, multe cupluri încearcă să găsească o cale de mijloc. Sub nicio formă nu se învinuiesc unul pe altul pentru nimic. Și în cazul vostru, coordonarea trebuie să primeze când aveți activități și interese diferite.
 10. Semnalele non-verbale
  Într-o relație de succes, doi oameni se pot citi unul pe celălalt ca pe o carte deschisă. Ai o legătură specială cu omul de lângă tine dacă poți înțelege tot ce simte doar dintr-un schimb de priviri. La acest nivel de cunoaștere se ajunge când ambele persoane își dau interesul pentru a conviețui în armonie și pentru a se susține indiferent de situație.
 11. Interese diferite
  Pentru o viață fericită, partenerii își permit reciproc să aibă propriile hobby-uri și interese. Ei pot face lucruri pe cont propriu sau cu alți oameni. Uneori, o scurtă absență a unuia dintre ei face dragostea și mai puternică. Dorul face iubirea să crească și este absolut normal să stai și tu uneori separat/separată de jumătatea ta.
 12. Acceptarea
  Diferențele dintre oameni au existat dintotdeauna și sigura soluție ca ei să se înțeleagă este acceptarea. Contează foarte mult să ai lângă tine pe cineva care îți respectă dorințele și care nu te critică pentru gândirea diferită. Și tu ai nevoie de înțelegere ca să poți tolera comportamentul persoanei iubite și ca să nu dorești să o schimbi.
 13. Respectul reciproc
  Dacă partenerul tău te respectă cu adevărat, el nu va face ceea ce nu vrei tu. În această relație, amândoi sunteți egali și niciunul dintre voi nu este superior celuilalt. Cuvintele jignitoare sau violența de orice fel nu au ce căuta într-o familie și trebuie să pui punct legăturii dintre voi dacă tu ai parte tocmai de situația opusă.
 14. Limbajul iubirii
  O relație solidă se bazează și pe un limbaj construit de cele două jumătăți care formează întregul. Când ajungi să cunoști un om, îți creezi o conexiune mai profundă cu el și vă exprimați trăirile în același mod, înțeles doar de voi. Este important să aveți și lucruri care țin de intimitatea voastră și pe care să nu le știe nimeni.
 15. Certurile
  Discuțiile aprinse nu sunt semn al unei relații nesănătoase, ci din contră. Lipsa certurilor poate duce la acumularea de frustrăsi și ulterior, la izbucnirea unui scandal mai mare. Cel mai bine este să vă comunicați nemulțumirile pe loc și în acest mod veți avea încredere mai mare unul în celălalt.
 16. Dorința de a evolua împreună
  Un cuplu trainic luptă pentru același vis și muncește pentru aceleași obiective. Atunci când dorința de a evolua vine din ambele părți, nu are ce să meargă prost între voi. Susținerea și încrederea dintre parteneri este mai importantă ca orice încurajare venită din exterior.

Tu ce fel de relație ai? Te-ai regăsit în semnele de mai sus? Ești norocos/norocoasă dacă ai alături pe cineva care te înțelege și care te ajută să treci mai ușor prin toate. În schimb, ar trebui să îți dea de gândit dacă nicio situație enumerată nu se potrivește cu relația voastră.

Citește și: 16 semne că sunteți destinați unul altuia, din milioanele de oameni care există pe această lume

Sursă articol: CluberHealthlineVerywellmind

Sursa foto principală: Pexels

Articolul urmator
Semne clare că te-ai săturat să ai relații cu bărbați imaturi care să-ți piardă timpul și să-ți otrăvească sufletul
Semne clare că te-ai săturat să ai relații cu bărbați imaturi care să-ți piardă timpul și să-ți otrăvească sufletul
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?
Incepe quiz
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.