Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

25 de mituri despre dragoste în care trebuie să încetezi să mai crezi pînă la vârsta de 25 de ani

Cristina Gherghina

Dragostea este cel mai frumos sentiment pe care oamenii îl pot simți. Este unul dintre sentimentele care te fac să te simți împlinit în viață, dar dacă l-am lua ca atare și am înceta să mai dăm naștere unor povești și mituri înăuntrul sufletului nostru, totul ar fi mai simplu. În schimb, tindem să complicăm mereu lucrurile atunci când vine vorba de dragoste.

Există fel și fel de mituri care poposesc în mințile oamenilor și care le dă speranță, dar de cele mai multe ori se dovedesc a fi doar niște iluzii care ne provoacă suferință. Evident, iubirea poate fi văzută diferit de fiecare persoană în parte și în funcție de vârsta acesteia. Dacă în adolescență credem în acea iubire pură, când ajungem la maturitate este timpul să renunțăm la poveștile infantile și clișeice despre dragoste. 

Iată care sunt cele 25 de mituri despre dragoste în care trebuie să încetezi să mai crezi la vârsta de 25 de ani, potrivit thoughtcatalog.com

Dacă nu îți scrie sau nu îți răspunde la mesaje, înseamnă că nu te iubește

Dacă nu îți scrie sau nu îți răspunde la mesaje, înseamnă că nu te iubește

Doar pentru că nu îți scrie sau nu te sună, nu înseamnă că nu ține la tine. Dragostea înseamnă mai mult decât un simplu mesaj. Trebuie doar să fii atentă la alte detalii și nu o să îți mai faci griji data viitoare când nu vei primi niciun semn de la el. 

Așa cum tu ai momente pe durata zilei când nu ai timp să comunici cu alți oameni, cel mai probabil asta se întâmplă și în cazul lui. 

Mai mult, oamenii nu sunt nevoiți să explice motivele pentru care nu pot comunica în momentul respectiv. Poate este ocupat la muncă sau se bucură de timpul lui, ceea ce nu este deloc greșit. 

În ziua de astăzi, cu toții suntem ocupați, iar ceea ce ar trebui să te bucure pe tine este faptul că este un om productiv, care nu pierde timpul și găsește mereu ceva de făcut. 

Se va schimba dacă îl iubești mai mult

Se va schimba dacă îl iubești mai mult

Din păcate, foarte multă lume crede că dacă te străduiești să îi arăți mai multă dragoste partenerului, acesta se va schimba. Aici există două probleme. 

În primul rând, trebuie să înțelegi că oricât de mult efort și timp investești într-o relație, nu înseamnă că persoana de lângă tine se va schimba. În plus, dragostea nu ar trebui să fie forțată, ci trebuie să vină din suflet, să nu se simtă ca o povară. 

În al doilea rând, chiar dacă am spus mai devreme că un om nu poate fi schimbat, există o mică excepție. Un om se va schimba pentru că va dori el, pentru că va înțelege că va trebui să facă anumite sacrificii pentru ca relația să meargă. Astfel, îți vei da seama că te iubește cu adevărat și își dorește un viitor cu tine. 

Este perfect normal să vă despărțiți și să vă împăcați de mai multe ori în timpul relației

Este perfect normal să vă despărțiți și să vă împăcați de mai multe ori în timpul relației

Dacă petreceți mai mult timp despărțindu-vă și împăcându-vă decât să stați și să faceți lucruri împreună, aceea nu se poate numi relație. Mai mult, poate fi încadrată în categoria relațiilor toxice. 

Nu este nimic romantic în a face acest lucru. Persoana potrivită nu va dori niciodată să se despartă de tine la cel mai mic conflict. Dacă alegeți să vă despărțiți la cea mai mică ceartă, în loc să găsiți o rezolvare împreună, aceea nu este dragoste. 

Toată lumea are parte de relații toxice

Toată lumea are parte de relații toxice

Nimic mai greșit! Într-adevăr există mulți oameni care au parte de experiențe neplăcute la capitolul dragoste, dar mai există o categorie de persoane care dau peste oameni care le aduc numai bucurie în suflet. 

Nu trebuie să crezi că relațiile toxice fac parte din experiența fiecăruia dintre noi și în niciun caz nu trebuie să te mulțumești cu gândul că este ceva normal. 

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta