25 de semne care îți arată că ești într-o relație nesănătoasă

25 de semne care îți arată că ești într-o relație nesănătoasă

Ramona Jurubita

O relație sănătoasă este cea care îți oferă liniște, echilibru, în care te simți iubit, apreciat și respectat. Dacă aceste cuvinte îți sunt străine și tu primești total opusul în relație, poate este cazul să faci niște schimbări în viața ta. Este posibil să fii într-o relație toxică. Iată care sunt cele 25 de semne care indică acest lucru:

Cuplu aflat într-o relație toxică. Ea stă tristă în timp ce el îi reproșează ceva.

Sursa foto:Istockphoto

1. Oferi numai tu și nu primești nimic în schimb

O relație trebuie să se bazeze pe reciprocitate. Dacă unul este mai implicat, iar celălalt este distant și nu răspunde sentimentelor în aceeași manieră, atunci ceva nu funcționează cum trebuie. Rupe răul de la rădăcină și nu te condamna la o viață nefericită.

2. Ai permanent o senzație de epuizare

Dacă te străduiești să faci totul pe placul partenerului sau dacă faci toate treburile casei singură și nu primești ajutor, atunci este normal să simți epuizare. Egalitatea într-o relație presupune împărțirea atribuțiilor. Când nu există un echilibru, nu va exista nici confort psihic sau fizic, iar starea de epuizare fizică și psihică nu va dispărea niciodată.

3. Nu ai încredere în partener și simți că pierzi și încrederea în tine

Când partenerul nu îți dă motive să ai încredere în el, vei deveni o persoană suspicioasă și pot apărea conflicte stârnite de gelozie. Din păcate, gelozia are efecte nocive și asupra încrederii de sine, aceasta ajungând să scadă pe zi ce trece și pe măsură ce neîncrederea în partener crește. Este dureros când partenerul te transformă într-un astfel de om pentru că te face să scoți la iveală cea mai urâtă versiune a ta.

4. Te critică în mod constant

Dacă nu apreciază eforturile pe care le depui și îți subliniază mereu greșelile, nu este persoana potrivită pentru tine. Partenerul ideal te încurajează atunci când greșești și încearcă să te ajute să repari ceea ce ai stricat. Critica nu este bună în nicio situație, mai ales când vine vorba de un cuplu.

5. Îți transmite o energie negativă

Timpul petrecut alături de partener îți dă o stare de neliniște și ești permanent încordată? Poate că stai lângă persoana greșită. Cel/cea cu care ai ales să îți împarți viața trebuie să îți ofere liniștea de care ai nevoie, să te facă să te simți relaxat/ă în prezența ei. Gândește-te dacă vrei să trăiești mereu în dezechilibru și cu o stare interminabilă de neliniște.

6. Nu comunicați

Comunicarea este cea mai importantă componentă a unei relații fericite. Dacă partenerii nu comunică, atunci nu va exista nici înțelegere. Problemele se ascund sub preș și se agravează. Trebuie să vorbești deschis cu jumătatea ta, să îi explici problemele care apar pentru a putea găsi o rezolvare împreună. Echilibrul este rezultatul comunicării în cuplu și toți ne dorim să-l obținem.

7. Nu te respectă

Dacă cel de lângă tine îți vorbește urât și nu te apreciază la adevărata ta valoare, este momentul să alegi altceva pentru tine. Îndreaptă-ți atenția către un bărbat care te merită, care știe să îți poarte respect și să-ți arate acest lucru, prin fapte, nu vorbe. Respectul reciproc vă ajută să fiți indulgenți unul cu celălalt atunci când unul dintre voi face o greșeală.

 8. Vă evitați reciproc

Când vă simțiți mai bine separat decât împreună poate fi vorba de o nepotrivire de caracter. Este posibil să aveți concepții diferite, pasiuni diferite și este normal să faceți anumite lucruri separat. Dar dacă totul în viața voastră se întâmplă separat și niciunul nu dorește să împartă bucuriile cu celălalt este timpul să vă strângeți mâna și sa o luați pe drumuri separate. 

9. Nu simți susținere din partea lui

Dacă atunci când dai de greu nu este el primul pe care îl chemi să te ajute, e un semn clar că nu simți că te poți baza pe el. Un partener care nu te susține este un partener care nu crede în tine. Un astfel de om nu merită să rămână în viața ta pentru că tu ai nevoie de cineva care te încurajează să lupți pentru tot ce îți dorești. Jumătatea ta trebuie să te ajute să evoluezi și să facă tot posibilul să te ajute să atingi cea mai bună versiune a ta.

Citește și: 8 semne că ești o persoană toxică

10. Vrea să te controleze

Un partener posesiv și care vrea să aibă control permanent asupra ta trebuie evitat pentru că poate ajunge chiar să îți facă rău. Este normal să îți poarte de grijă, să întrebe unde ești și ce faci, dar dacă vrea să știe fie la curent cu fiecare pas pe care îl faci, te poți gândi serios să rupi legătura cu el. Acesta este un abuz asupra intimității tale și oricum nu te vei simți confortabil să dai raportul cuiva la fiecare mișcare pe care o faci.

11. Simți că trăiți o dramă fără sfârșit

Dacă certurile primează în relația voastră și nu există soluție de ieșire din conflict, relația se va sfârși la un moment dat, așa că este mai bine să pui stop. Nu alege să trăiești o dramă continuă, alege să te bucuri de viață în liniște. Certurile repetate pot avea impact emoțional asupra noastă și nimeni nu își dorește să fie afectat pe viitor de tot ce îl înconjoară.

Cuplu care se ceartă. Ea plânge și el o ceartă.

Sursa foto: Istockphoto

12. Te-a înșelat cel puțin o dată

Iertarea unui partener care a călcat strâmb poate fi o greșeală, știm cu toții asta. Desigur, se spune că orice om merită o a doua șansă, dar se mai spune și că ciorba reîncălzită nu mai are același gust. Acesta poate fi tentat să repete fapta și nu îți va mai oferi respect pentru că te va considera o persoană slabă care trece peste orice. Înșelatul este un gest de neiertat pentru că dovedește că acel om nu te iubește cu adevărat și că se pune pe el pe primul loc, în ciuda nefericirii tale. 

13. Simți incertitudine la fiecare pas

Dacă ești total nesigură în ce privește persoana de lângă tine, s-ar putea ca aceasta să nu îți dea motive să ai încredere în ea. Poate a greșit de mai multe ori sau poate nu a făcut nimic să îți demonstreze că luptă pentru voi. Indiferent care este motivul nesiguranței, trebuie să știi că încrederea pierdută se recapătă foarte greu sau chiar niciodată, așa că este mai bine să-ți canalizezi energia spre găsirea unui partener cu care să simți o conexiune completă. 

14. Este invidios pe tine și pe reușitele tale

Într-un cuplu nu trebuie să existe sentimente de invidie. Partenerii se susțin și se bucură unul de reușitele celuilalt, ba chiar fac tot ce le stă în putință pentru a fi de folos. Dacă te invidiază pentru succesul tău, înseamnă că se simte într-o competiție cu tine și, de cele mai multe ori, chiar inferior. Acest comportament nu este normal într-o relație. Jumătățile trebuie să fie egale și să se mândrească dacă cealaltă persoană din cuplu și-a îndeplinit un vis, a avansat la muncă sau a câștigat mai mulți bani.

15. Nu ai voie să-ți spui punctul de vedere

Dacă iubitul tău te cenzurează de fiecare dată când vrei să spui ceva și nu ai voie să ai un punct de vedere cu privire la situațiile care vă primesc pe amândoi, atunci nu are rost să îți consumi energia trăind lângă un astfel de om. Când apare o problemă, soluția trebuie găsită împreună, ambii parteneri trebuie să vină cu propuneri. Trebuie să ai libertatea să spui ce gândești, fără teama că cel de lângă tine nu-ți va accepta opinia. 

16. Se victimizează constant

Nimeni nu își dorește un partener care nu are nici urmă de optimism. Dacă cel de lângă tine vede totul ca pe o dramă, te va atrage și pe tine în lumea lui plină de negativism. Probabil nu îți dorești un partener care să te schimbe atât de mult și într-un mod neplăcut.

17. Te face să te simți slabă în fața lui

Nu mai trăim vremurile în care femeia era supusă bărbatului. Femeile nu sunt inferioare partenerilor, ele au aceleași drepturi, din toate punctele de vedere. Dacă te face să te simți inferioară și subliniază cât de puternic este el în comparație cu tine, e posibil să nu fie el alesul și ar fi un bun moment să o iei pe drumul tău. Ai nevoie de cineva care vede cât ești de importantă și ce capacități ai.

18. Minciunile și-au făcut loc în relația voastră

Odată ce au pătruns minciunile în relația voastră, devine foarte greu să restabilești încrederea. Vei crede tot timpul că partenerul te minte și vei avea tentația să ceri dovezi pentru orice frază rostită. Minciuna duce la neîncredere, iar neîncrederea spulberă orice ați construit în trecut. Ultimul lucru pe care îl dorești este să te transformi într-un detectiv al relației. 

19. Relația nu îți mai aduce fericire

Dacă simți doar nefericire și nu te mai regăsești în relația pe care o ai, este momentul să pui stop acestui trai împreună. Trebuie să rămâi singură dacă te simți mai fericită când partenerul nu e prin preajmă. Nefericirea poate genera frustrări și amândoi veți avea de suferit dacă nu rezolvați problema. Poate mai aveți sentimente unul pentru celălalt, dar sunt cazuri când acestea nu mai sunt suficiente.

20. Stagnezi pentru că nu îți dă voie să te dezvolți

Viața trebuie să fie o continuă dezvoltare pentru fiecare dintre noi. În momentul în care ne alegem un partener, decidem să creștem frumos împreună și să ne dezvoltăm în același ritm. Nu este în regulă ca partenerul să se concentreze doar pe reușitele lui și pe tine să te oprească din a să evolua, din diverse motive.

21. Scoate doar ce este mai rău din tine

Relațiile fericite îi ajută pe oameni să aibă o stare psihică bună, să radieze de fericire și de energie. Nu ești în relația corectă dacă jumătatea ta scoate ce este mai rău din tine și îți dă permanent o stare de nervozitate. Dacă cel de lângă tine te împinge să te porți urât cu el, atunci nici el nu se comportă prea frumos cu tine și e clar că se apropie momentul în care să vă spuneți "Adio". 

Cuplu care se ceartă. Ea este sătulă de minciunile partenerului și nu vrea să îl mai asculte.

Sursa foto: Istockphoto

22. Nimic nu merge bine între voi

Dacă ați încercat tot felul de rețete pentru a repara situația între voi și nimic nu a mers, nu mai pierdeți vremea. Când totul merge prost de mult timp, nu există cale de întoarcere. Nicio relație reînnodată nu va funcționa ca la început. Ai încredere că undeva în lume există și omul lângă care îți va fi bine.

23. Partenerul este preocupat de lucrui imorale și vrea să te tragă după el

Nu ar trebui să stai lângă o persoană care nu are activități tocmai legale. Dacă afli că partenerul tău comite fapte imorale, încearcă să îl aduci pe drumul cel bun. În cazul în care nu acceptă sfarturile tale, atunci renunță la această relație pentru că riști să ai probleme din cauza unui astfel de comportament deviant. Nu merită să te bagi în ceva ce nu îți face cinste doar de dragul persoanei nepotrivite. Nu renunța niciodată la principiile tale, indiferent de cât de mare și aprinsă poate părea pasiunea pentru el. 

24. Se enervează când faci ceva în preajma lui

Partenerul perfect pentru tine nu va fi deranjat de prezența ta, dimpotrivă, își va dori să fie tot timpul în preajma ta. Cel greșit se va enerva fără motiv și nu va avea un comportament frumos. Caută pe cineva care îți oferă apreciere și care are răbdarea necesară construirii unui viitor comun. Nicio relație nu este perfectă, dar e important ca cel de lângă noi să nu ne dea impresia că suntem pe teren minat. 

25. Aruncă mereu vina pe tine

Lipsa de asumare este o dovată clară de imaturitate și poate fi toxică pentru relația voastră. Doar un partener imatur va fugi de responsabilități și nu va recunoaște că nu face totul așa cum trebuie de fiecare dată. O relație de durată este formată din două persoane mature care știu să își accepte greșelile, nu să dea vina pe tine la tot pasul. 

Dacă identifici aceste semne în relația ta de cuplu, ar fi bine să te gândești cât de tare te afectează ceea ce trăiești și dacă ești dispusă să continui așa. Indiferent de cât timp aveți de când sunteți împreună, nimic nu justifică un asemenea comportament. 

Citește și: Semnele care-ți spun că o persoană este toxică pentru tine

Surse articol: IncTimeWomenshealthmag

Sursa foto principală: Istockphoto

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
Semne subtile care arată că partenerul tău te urăște în secret
Semne subtile care arată că partenerul tău te urăște în secret
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?
Incepe quiz
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.