Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

30 de lucruri pe care să nu le faci niciodată într-o relație

Alexandra Dragoi

Fetelor, trebuie să recunoaștem că, uneori, chiar și noi greșim. Știu, este aproape imposibil, dar se întâmplă. Și pentru că noi avem întotdeauna dreptate, bărbații nu au sorți de izbândă cu noi.

Dacă, totuși, ești mai indulgentă cu iubitul tău, află câteva lucruri pe care să nu le faci niciodată într-o relație.

Cele 30 de lucruri pe care să nu le faci într-o relație

1. Nu face totul cu partenerul tău

În timp, devine plictisitor să faci absolut totul în compania iubitului tău. Încearcă să îți aloci timpul tău de intimitate. Organizează-ți timpul astfel încât, la finalul zilei, să vă fie dor unul de celălalt.

2. Nu spera la o relație perfectă

Relațiile perfecte sunt o utopie. Nu încerca să atingi perfecțiunea în relația ta, pentru că nu o să reușești și o să începi să îți stresezi partenerul fără rost. Obișnuiește-te cu ideea că viața nu este ca în filme! 

3. Nu îți compara iubitul cu fostul 

Poate cel mai enervant lucru pentru un bărbat este să fie comparat cu fostul iubit al partenerei lui. Renunță la acest obicei prost. Fiecare persoană este unică. Te asigurăm că iubitul tău nu vrea să știe ce fel de persoană era fostul tău. Concentrează-te pe relația prezentă!

4. Iubește-te pe tine! 

Dacă înveți să te iubești pe tine și ești în regulă cu toate capriciile tale, atunci cu siguranță o să treci mai ușor cu vederea peste micile scăpări ale partenerului tău. Și asta nu poate să vă aducă decât fericire în relația voastră.

5. Nu îl considera pe iubitul tău „buricul pământului” 

Știi vorba cu „i se urcă la cap”? Este foarte valabilă în cazul băieților. Așa că las-o mai moale cu complimentele dacă nu este cazul. Și încă ceva foarte important: nu îi lăsa impresia că este mai deștept decât este de fapt. Mai bine încearcă să îl faci să învețe din fiecare lucru câte ceva.

6. Nu îi tot repeta cât de deșteaptă ești tu

Nu este cazul ca de fiecare dată când el greșește să îi aduci ca argument reușitele tale. Încearcă să discuți problema și, eventual, spune-i cum gândești tu situația, fără să pari atotștiutoare. Nu este plăcut pentru nimeni să fie considerat inapt.

7. Nu trebuie să fii de acord cu tot ceea ce spune iubitul tău

Învață să fii o femeie hotărâtă! Dacă nu ești de acord cu ceva din ceea ce spune sau ce face iubitul tău, nu evita să îi spui lucrul ăsta. Discută lucrurile la timpul lor. Altfel, riști să se adune frustrări, iar finalul nu va fi unul bun pentru relația voastră.

8. Nu încerca să găsești rezolvări pentru toate probleme lui

Draga mea, și tu ai foarte multe probleme pe cap pe care nu te ajută nimeni să le rezolvi. Este OK să discutați problemele, dar asta nu înseamnă că doar tu trebuie să îți bați capul pentru a găsi o rezolvare. El știe mai bine ce are de făcut. Dacă are nevoie de sfatul tău, ți-l va cere.

9. Nu butona telefonul când iubitul tău discută cu tine 

De fapt, nu face asta cu oricine altcineva. Este foarte urât ca cineva să vorbească cu tine, iar tu să stai cu nasul în telefon. Este un gest lipsit de respect. Și să nu uităm: respectul stă la baza unei relații serioase și fericite. 

10. Nu înceta să faci gesturi drăguțe

Gesturile mărunte sunt întotdeauna încărcate de o emoție puternică. Nu înceta să îi arăți iubitului tău cât de mult îl iubești și, din când în când, surprinde-l cu o cină romantică sau cu o plimbare relaxantă urmată de o noapte... incendiară. 

11. Nu ține sentimentele pentru tine 

Cel mai rău lucru este să fii într-o relație și să nu îți împărtășești sentimentele cu partenerul tău. Spune-i cât de mult îl iubești de câte ori simți asta. Dacă sentimentele sunt reciproce, o să aveți o relație lungă și minunată! 

12. Spune „te rog” și „mulțumesc” 

Folosește de câte ori este cazul aceste cuvinte. Nu te comporta cu iubitul tău ca și cum îi dai ordine la tot pasul. Dacă aveți o relație strânsă, asta nu înseamnă cu bunele maniere pot să fie neglijate.

13. Nu sărbătoriți doar „momentele mari”

Aniversările voastre și Valentine's Day nu trebuie să fie singurele ocazii ca voi să vă declarați dragostea și să faceți ceva special împreună. Încercați să celebrați orice reușită, o lună încheiată cu succes sau orice alt motiv de bucurie. 

14. Încearcă să nu gândești negativ

Nu atrage energiile negative. Chiar dacă este o situație mai tensionată, nu dispera și în niciun caz nu lua decizii „la cald”. Liniștește-te și o să fie totul bine! Nu te mai gândi că fiecare ceartă înseamnă finalul relației voastre.

15. Nu îți mai critica partenerul 

„Cicălitoare”. Îți sună cunoscut? Dacă da, încearcă să nu îi mai dai motive partenerului tău să folosească acest cuvânt. Arată-i unde a greșit fără să îl stresezi, să repeți de 100 de ori același lucru sau să dai naștere altor discuții.

16. Nu te purta cu lipsă de respect față de partenerul tău 

Draga mea, mai încape în discuție faptul că respectul trebuie să stea la baza oricărei relații? Sperăm că îți este foarte cunoscut acest aspect și că ții cont de el în relația ta. Să nu ai pretenția să fii tratată ca o regină, dacă tu nu oferi respect.

17. Nu îți fie teamă să faci compromisuri 

O să tot apară persoane care îți vor spune că nu este o idee tocmai bună să accepți să faci compromisuri în relația ta. Nu sunt departe de adevăr. Totuși, dacă vrei ca relația ta să meargă, nu trebuie să ai în minte idei preconcepute. Fii flexibilă în gândire! 

18. Bărbații nu sunt „cititori de gânduri” 

Nu te baza pe faptul că iubitul tău îți citește gândurile. O să ai foarte mult de suferit, dacă o să aștepți ca el să îți ghicească gândurile. Cel mai bine este să discuți cu el ceea ce te deranjează sau ceea ce îți dorești. O să fie mult mai bine pentru amândoi!

19. Nu isca discuții numai când ai nevoie de ceva 

Comunicarea este cheia rezolvării tuturor problemelor dintr-un cuplu. Asta ne face diferiți de animale. Deci, de fiecare dată când simți că ceva nu e în regulă, discută. 

20. Nu alege să îți minți partenerul 

Minciuna are picioare scurte! Proverbul acesta ne este cunoscut tuturor, da? Sinceritatea și respectul stau la baza unei relați reușite. Deci, mai devreme sau mai târziu, minciunica ta o să iasă la suprafață.

21. Nu te sacrifica

Nu trebuie să fii tu martirul acestei relații. De fapt, niciunul dintre voi nu trebuie să își asume acest statut. Fiecare trebuie să lupte în mod egal pentru binele relației.

22. Nu refuza ajutorul lui 

Dacă iubitul tău se oferă să te ajute, acceptă asta! Nu merge pe premiza că ești o femeie independentă și acceptă ajutorul lui! O să te simți bine și tu, dar și el, pentru că a putut să fie alături de tine când ai avut nevoie. Este valabilă și viceversa.

23. Nu lăsa flacăra să se stingă 

Dragostea este un foc care nu trebuie lăsat să se stingă. Cum faci asta? Simplu! Prin gesturi micuțe, aparent nesemnificative, dar care ajută enorm la spiritul relației voastre.

24. Nu te lăsa pradă rutinei

Dacă rutina a pus monopol pe relația ta, este foarte greu să mai redresezi lucrurile. Încearcă să îți surprinzi partenerul, să organizezi seri romantice, să te reinventezi. Într-un cuvânt, să fii spontană.

25. Nu lăsa copiii să intervină în relația cu partenerul 

Dacă viața voastră sexuală este din ce în ce mai afectată, nu pune asta pe seama copiilor, că trebuie să te ocupi de ei, ești stresată sau cine știe ce alte motive. Noaptea, copilașii dorm, iar oamenii mari fac... alți oameni mici! Relaxează-te!

26. Nu este nevoie ca mereu să spui „Da” sexului

Draga mea, nu ești jucăria sexuală a nimănui. Prin urmare, dacă ai o dispoziție proastă, nu te simți bine sau pur și simplu nu ai chef, refuză-ți partenerul. Dacă te iubește, o să te înțeleagă fără să te forțeze. Nu uita: sexul este pentru amândoi!

27. Să fii egoistă nu este atât de rău

Nu înțelege prin cuvântul „egoistă” că trebuie să te transformi într-o nesuferită care se gândește doar la ea. Dar asta nu înseamnă că nu poți să îți iei momente de intimitate doar pentru tine.

28. Nu îți arăta partenerul cu degetul dacă ceva din viața ta nu merge bine

Noi, femeile, trebuie să recunoaștem că, atunci când nu se întâmplă lucrurile așa cum vrem noi, avem tendința să dăm vina pe iubit. Facem asta chiar dacă este sau nu implicat în acea situație. Trebuie să înveți să te descarci la el, nu pe el. 

29. Nu aștepta ca el să își ceară primul iertare 

Într-o relație, plecați pe picior de egalitate. Dacă ești femeie, asta nu înseamnă că tu nu greșești și că nu este cazul să îți ceri iertare. Nu este nimic rușinos în a-ți cere scuze.

30. Nu relua discuții din trecut 

Dacă apare vreo ceartă între voi, nu este cazul să îți aduci aminte și de cele precedente. Concentrează-te pe discuția actuală fără să amintești de altele. Nu faci decât să pui paie pe foc și să amplifici conflictul!

Prin urmare, fetelor, haideți să recunoaștem că și noi greșim și că uneori nu știm să gestionăm situația. Sperăm că aceste sfaturi o să te ajute în relație! 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (31)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!