5 momente în care poți lua o pauză în relație

5 momente în care poți lua o pauză în relație

Lorena Teacă

În momentul în care te îndrăgostești, simți că persoana de lângă tine este perfectă, că doar calități și că tu ești cea mai norocoasă și fericită femeie din lume. Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, fluturii din stomac dispar, iar problemele încep să apară. 

De multe ori, cuplurile ajung în situații dificile sau au parte de momente tensionate, care ar trebui să pună punct relației, dar femeile îndrăgostite luptă în continuare și speră la o schimbare în bine a partenerului și a legăturii amoroase. 

În ciuda acestui fapt, există momente în care o pauză în relație este benefică, deoarece le oferă partenerilor răgazul de a medita asupra a ceea ce își doresc cu adevărat de la persoana dragă. 

Femeie și bărbat care stau spate în spate pe canapea

Simți că-ți pierzi personalitatea

Unul dintre cele mai importante lucruri care ar trebui să te determine să iei o pauză de la relația actuală este acela de a-ți pierde identitatea, de a uita cine ești cu adevărat, doar pentru că ai făcut mereu așa cum și-a dorit partenerul. Astfel, dacă observi că nevoile și dorințele tale s-au schimbat și au devenit aceleași cu ale partenerului, este un semn clar că nu mai ești persoana de dinainte și ai nevoie de o pauză de la tot ceea ce tine de legătura dintre voi doi. În acest caz, recuperarea personalității se poate obține cu ajutorul unei zile petrecute în compania celor mai buni prieteni și al unor momente de relaxare absolută la cel mai renumit spa din oraș. 

Cineva drag are nevoie de tine

Chiar dacă relația cu iubitul primează în viața ta, există momente când trebuie să pui pauză și să te ocupi și de celelalte aspecte ale vieții sau de persoanele dragi din jurul tău. Este foarte important să menții legătura cu familia sau cu cei mai apropiați prieteni, deoarece ei te ajută să devii o persoană mai puternică și mai sociabilă. Astfel, în momentul în care o persoană apropiată are nevoie de ajutorul tău, uită pentru câteva ore de partener și oferă-i tot sprijinul celui aflat la nevoie.

Începe să te irite tot ceea ce face partenerul

Odată cu semnarea actului de căsătorie, cei doi îndrăgostiți se mută împreună și își petrec majoritatea timpului unul în compania celuilalt. Cu toate că pare a fi un lucru extraordinar, care ar putea lega și mai mult conexiunea dintre cei doi amorezi, se pare că acest lucru poate deveni de-a dreptul dăunător pentru relație. Astfel, după o lungă perioadă petrecută în aceeași casă cu iubitul, s-ar putea să te simți iritată de fiecare lucru mărunt pe care acesta îl face. Pentru a nu uita ceea ce te-a făcut initial să te îndrăgostești de el și pentru a evita certurile din lucruri mărunte, neimportante, ia-ți inima în dinți și petrece un weekend întreg alături de cei mai buni prieteni. În acest fel, când te vei întoarce, îl vei considera mult mai puțin enervant. 

Te întrebi dacă este relația potrivită

Ocazional, fiecare femeie se întreabă dacă relația actuală este ceea ce și-a dorit cu adevărat. Cu toate acestea, în momentul în care începi să te îndoiești des de nivelul de fericire pe care ți-l oferă legătura amoroasă, trebuie să știi că este necesar să iei o pauză în relație. În acest fel te vei putea gândi la ceea ce te face fericită și ce nu și la ce trebuie schimbat, pentru ca relația să funcționeze exact așa cum îți dorești. 

Vă aflați într-un impas

În orice cuplu există momente în care partenerii nu sunt de acord cu ideile celuilalt, motiv pentru care contradicțiile și tensiunile apar și fac ca armonia și liniștea relației să fie perturbate. Dacă îți susții punctul de vedere cu tărie și consideri că modalitatea gândită de tine este cea mai înțeleaptă, dar partenerul nu este de acord cu tine, ia o pauză și gândește-te bine asupra problemei. După ce ai reușit să te calmezi și vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă, reia conversația cu partenerul, dar într-o manieră mult mai calmă și plăcută. În acest fel veți ajunge la un numitor comun.

Femeie și barbat care stau spate in spate

Trucuri care te feresc de pauze în relații 

Dezvoltă o viziune realistică asupra relațiilor de dragoste. Când pășești spre o nouă relație, trebuie să ai în vedere că un astfel de parteneriat presupune suișuri și coborășuri, care au menirea de a întări legătura dintre parteneri. Este esential să pornești la drum cu gândul că vor exista și momente tensionate, nu doar fericire absolută și extaz.

Comunică eficient cu partenerul. De fiecare dată când o neînțelegere își face apariția, nu o ignora, ci încearcă să discuți deschis cu partenerul asupra a ceea ce s-a întâmplat. În acest fel vă veți cunoaște mult mai bine și nu veți lăsa răni dechise și nemulțumiri, care la un moment dat vor putea izbucni. 

Oferă-ți timp doar pentru tine. Odată ce ai intrat într-o relație, nu înseamnă că tot universul trebuie să se învârtă în jurul partenerului. Prin urmare, de fiecare dată când simți nevoia să petreci timp în singurătate sau să te răsfeți la un salon spa, ia o pauză de la relație și îndeplinește-ți această nevoie, deoarece lipsa partenerului îți va reaminti importanța lui.

Bucură-te de diferențe. Încearcă să te concentrezi asupra calităților partenerului și să-i accepți defectele, pentru că nici tu nu ești perfectă. Dacă acorzi răgaz relației, este foarte posibil ca diferențele de caracter dintre voi să se echilibreze și să formați, într-un final, o echipă minunată.

Nu aștepta o schimbare. Dacă nu ești de acord cu modul în care iubitul face anumite lucruri, încearcă să le faci tu în maniera în care îți dorești și-ți place. În acest fel vei evita reproșurile și micile certuri enervante și, la final, vei fi apreciată de partener pentru initiativă și înțelegere.

Sinceritatea este cheia. Sinceritatea reprezintă cheia succesului spre o relație fericită. Este mai bine ca partenerul să afle unele lucruri dezamăgitoare, decât să se îndoiască de onestitatea ta. Neîncrederea reprezintă unul dintre cei mai importanți factori care conduc la ruperea relațiilor, motiv pentru care trebuie să fii sinceră și deschisă cu el, indiferent de situație. 

Respectă-l. Comportă-te cu iubitul tău așa cum ți-ai dori să fii și tu tratată. Oferă-i sprijin, încredere, iubire, grijă și îmbărbătează-l cu vorbe frumoase, de fiecare dată când este nevoie. Mai mult decât atât, când îi șoptești suav la ureche „Te iubesc”, spune-o din inimă, fiindcă așa ți-ai dori și tu.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
De ce bărbații își fac bagajele și pleacă fix în cele mai grele momente ale vieții
De ce bărbații își fac bagajele și pleacă fix în cele mai grele momente ale vieții
Care este limita ta intr-o relatie de cuplu?
Incepe quiz
Care este limita ta intr-o relatie de cuplu?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.