Nu Skin

5 pași ca să fii fericită într-o relație după o infidelitate

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Cu siguranță ți-ai spus întotdeauna că nu vei ierta pe nimeni care te va înșela. Totuși, iată-te în situația aceasta, cu o mie de gânduri care te macină și sentimente cu care nu te-ai mai confruntat până acum. Începi să te întrebi unde ai greșit și ce i-a lipsit, însă nu găsești un răspuns. Nu este cazul să dai vina pe tine, deoarece oamenii înșală dintr-o gamă variată de motive. Cel mai bine este să te gândești care este pasul următor.

Deși un astfel de episod se termină în mod normal cu o despărțire, îți este greu să îți continui viața fără el. Astfel, de dragul trecutului începi să te gândești la iertare. Însă gândurile și resentimentele îți răscolesc inima și, oricât ai încerca, nu te mai poți apropia de el așa cum o făceai odată.

În cele ce urmează vei afla exact ce trebuie să faci pentru a-ți continua relația lângă cel drag și cum să o iei de la capăt fără sentimente negative.

cuplu fericit care isi face poza

5 pași ca să fii fericită într-o relație

1. Ascultă-l și evită să mai dai vina pe el

După șocul care vine odată cu durerea, este bine să aveți o discuție calmă și respectuoasă, pentru a afla ce a dus la acest lucru. Cel care a înșelat trebuie să fie onest, deschis, doritor să vorbească. Cel care a fost înșelat trebuie să asculte și să pună întrebări atunci când nu primește răspunsurile complete.

2. Nu vă blocați

În astfel de cazuri, discuțiile devin un cerc închis în care sunt puse aceleași întrebări, iar el trebuie să repete aceleași răspunsuri. Dacă nu puteți trece de aceste discuții care nu duc nicăieri, este cazul să vă gândiți serios la relația voastră. Orice decideți, mergeți mai departe și luați în considerare și ședințele la psiholog.

3. Deschideți-vă inima

Dacă vreți să o luați de la capăt, găsiți cuvintele și metodele potrivite pentru a construi o legătură onestă, intimă și de încredere între voi. Spuneți doar adevărul și ascultați cu atenție ce are de spus partenerul.

cuplu certat in pat

4. Pornește cu dreptul

Trebuie să scapi de resentimente, înainte de a continua o relație. Dacă vezi că și el a făcut anumite progrese și că încearcă din răsputeri să îți recâștige încrederea, îi poți spune în felul următor: „Îmi pare că nu am putut să îți spun asta acum câteva săptămâni, dar o voi face acum. De la acel episod nefericit, am văzut că regreți foarte mult și că îți dorești cu adevărat să rămânem împreună. Știu că nu am vorbit prea mult, însă mi-a trebuit ceva timp pentru a te ierta. Acum te iert. Vreau să știi că mă bucur că suntem împreună. Însemni foarte mult pentru mine. De acum încolo, eu voi face tot posibilul pentru a face ca această relație să funcționeze. Te iubesc!”.

5. Fă tu primul pas

O aventură poate fi un semnal de alarmă care să vă arate că trebuie să comunicați mai mult. Astfel, dacă tu ești cea care de obicei vorbește prea mult, fă un pas înapoi și ascultă până la capăt ce are de spus partenerul. Dacă vă este greu să mai aveți momente intime din cauza copiilor sau a programului încărcat, planificați-vă în fiecare săptămână întâlniri romantice.

Cel mai important, amintește-ți că a fost decizia ta de a face această relație să meargă din nou. Nimeni nu poate să îți spună ce să faci sau cum să te simți în afară de tine! Dacă și el este dispus să o luați de la capăt, atunci această greșeală poate fi reparată. Fii blândă cu tine în acest timp de recuperare, dar și cu cel drag. Încearcă să îl asculți și să îi înțelegi nevoile!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta