Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

7 motive care te fac să nu te mai simți atrasă de partenerul tău de viață

Redactor Andreea Baluteanu

Atracția intimă nu e nici pe departe un dat al unei relații de cuplu. Dacă în primele zile simțeai că nu îți mai poți dezlipi mâinile de pe iubitul tău sau că nu poți respira așa cum trebuie departe de el, e cât se poate de natural ca în timp atracția să se diminueze, focul să se răcească, iar scânteia pasiunii să se stingă.

Ceea ce nu înseamnă, nici pe departe, că nu te poți interpune cu toată dragostea și determinarea ta în calea acestui fenomen. Îți povestim în rândurile de mai jos despre cele mai comune cauze ale deteriorării atracției intime într-un cuplu și despre sugestiile făcute de specialiști.

De ce nu mai ești atrasă de partenerul tău? 7 cauze potențiale

Suntem ființe complexe și la fel de minunat de complicate se pot dovedi și relațiile noastre. La fel ca în viață, singura stabilitate într-o poveste de dragoste este instabilitatea, așa că, oricât de tare ar fi ars focul între voi, e posibil ca la un moment dat flacăra să se răcească sau chiar să se stingă.

femeie trista in pat care sta departe de partenerul sau

Cât timp atractivitatea s-a diminuat de la vârtej pasional la pâlpâire liniştită, nu trebuie să îți faci griji: e un fenomen normal care, în majoritatea cazurilor, poate fi inversat. Iată care sunt motivele pentru care nu mai simți aceeași dorință intimă clocotitoare față de partenerul tău de viață, conform specialiștilor și psihologilor!

Rutina și plictiseala au intervenit între voi.

Omul este o ființă permanent stimulată să caute noul. Cu toate că ordinea și rutina au la rândul lor importanță în viața noastră, atunci când acestea devin primordiale, ceva va scârțâi. Mai ales în relație, plictiseala poate acționa în detrimentul pasiunii și atracției.

Există resentimente între voi.

Fie că e vorba despre discuții în contradictoriu despre bani, sex, familie, responsabilități, stil de parenting sau sentimente, dacă nu rezolvați sursele de conflict, acestea vor sfârși prin a afecta relațiile dintre voi, inclusiv pe cele intime.

Anumite situații dramatice sau traumatizante v-au îndepărtat.

Ne putem referi aici la infidelitate, moartea cuiva drag, o situație stresantă la muncă, deteriorarea stării de sănătate sau orice altă problemă ce afectează un membru al cuplului. Cât timp ai de suferit din cauza acestei situații, libidoul poate fi drastic diminuat.

Nu mai există romantism în relația voastră.

E atât de ușor ca și relațiile intime să devină o responsabilitate precum temele cu copiii sau spălatul vaselor. Micile gesturi de afecțiune, precum sărutările sau discuțiile pline de tandrețe sunt mai importante pentru pasiunea în relație decât crezi.

Nu mai aveți grijă de voi.

Atracția are o importantă conotație fizică. Atunci când unul sau ambii parteneri au renunțat să se mai îngrijească, libidoul poate scădea. Dar nu ne referim numai la estetic; nu doar „burta de bere” sau celulita de pe coapse diminuează atracția. Grija față de sănătatea psihică sau emoțională e de asemenea esențială în ecuația unei relații fericite. Dacă afișezi mereu acea încruntătură neatrăgătoare sau el te neglijează constant, cum ați putea să vă mai doriți ca altădată?

Vârsta își spune cuvântul.

Nu, sexualitatea nu dispare odată cu vârsta, dar este influențată de ea. Fluctuațiile hormonale din preajma menopauzei (scăderea nivelului de estrogen) vor diminua libidoul, producând și altfel de schimbări fizice și emoționale care afectează relația de cuplu.

Nu ai grijă de sănătatea aparatului reproducător.

Ca orice altă parte a corpului nostru, și aparatul reproducător are nevoie de grijă ca să funcționeze la parametri optimi. Iar sănătatea vulvo-vaginală este esențială pentru a atinge acea plăcere înnebunitoare pe care o asociai cu viața intimă. De notat este aici scăderea lubrifierii care poate provoca un act intim dureros, reducând dorința. La ce factori să fii atentă? La stres, tratamentul cu antidepresive, utilizarea contraceptivelor, modificările hormonale sau de greutate, toate putând influența această zonă delicată.

Reaprinde dragostea! Cum să vă recăpătați dorința

Da, e posibil să te simți din nou atrasă de partenerul tău ca în primele etape ale relației. Cu toate acestea, trebuie să realizezi că în acest sens este necesar un efort mutual, înțelegerea motivelor care v-au determinat să vă distanțați și dorința de a remedia problema.

Iată ce poți face ca să te aprinzi iar la cea mai gingașă atingere a sa!

Asigură-te că petreceți timp împreună! Dacă e nevoie, planifică întâlnirea cu el (intimă sau nu) ca pe orice altă activitate din calendarul tău. Nu trebuie neapărat să faceți dragoste, dacă nu te simți în stare, dar ieșiți la cină, mergeți la un film sau plimbați-vă prin parc. Amintește-ți ce adorai să faci alături de el și dă curs cât mai repede acelor activități!

Încercați lucruri noi împreună. Dacă există un precursor al atracției intime, acela e spontaneitatea. Și studiile au arătat că activitățile noi precum hobby-urile practicate în cuplu, călătoriile sau noutatea în dormitor stimulează dorința în pat.

Vorbește cu el! Spune-i ce simți, având grijă să nu îl învinovățești, și fă tot ce e necesar ca să îi dai de înțeles că ai de gând să reaprinzi pasiunea între voi.

Încearcă Libifeme!

Un supliment alimentar poate fi exact răspunsul pe care îl căutai atunci când viața intimă scârțâie și habar nu ai de ce. Special conceput pentru femeile care nu mai resimt plăcere în timpul actului intim sau care se confruntă cu o scădere a libidoului cauzată de lubrifierea redusă, Libifeme este comercializat în două variante, pentru vârsta fertilă și pentru femeile aflate la menopauză.

libifeme pentru varsta fertila

Libifeme pentru femeile de vârstă fertilă reprezintă un produs natural care conține extracte standardizate din plante și vitamine, astfel că nu îți afectează echilibrul hormonal și nici nu provoacă modificări de greutate sau de dispoziție. Ce include acest supliment? În primul rând extractul de asafoetida numită și „iarba zeilor”, apreciată de secole pentru efectele afrodiziace naturale, căreia i se alătură extractele de capere, cu un conținut ridicat de vitamine și minerale și efecte antioxidante și detoxifiante. Nu lipsesc din compoziție nici vitamina C și E.

Dar ce face Libifeme? Îmbunătățește lubrifierea vaginală, crește sensibilitatea în zona genitală și senzația de plăcere, reduce durerea ce intervine uneori în actul intim și protejează de îmbătrânirea celulară.

Ai ajuns la menopauză? Atunci îți este recomandat Libifeme Meno 50+ ce reduce simptomele provocate de scăderea estrogenului din perioada de premenopauză și menopauză și care va îmbunătăți calitatea vieții intime. De data aceasta, ingredientele active sunt semințele de in, bogate în fibre, acizi grași și fitoestrogeni, cu beneficii importante pentru sănătatea femeilor. Compoziția e completată de extractele de asafoetida, capere și vitaminele C și E.

 Libifeme Meno 50+

Libifeme Meno 50+ țintește scăderea lubrifierii vaginale asociată menopauzei și are următoarele efecte: crește sensibilitatea vaginală și senzația de plăcere, păstrează elasticitatea țesutului vulvovaginal, îmbunătățește lubrifierea fiziologică a vaginului, dar și pe cea a mucoaselor și a pielii, protejează de îmbătrânirea celulară și redă acea senzație de naturalețe și prospețime.

Vrei să recapeți dorința intimă și să te simți iar atrasă de partenerul tău? Ia în calcul sfaturile noastre! Vei găsi suplimentele naturale Libifeme în farmacii și online! Află mai multe informații de pe Libifeme.com.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!