Nu Skin

8 lucruri care se întâmplă în creierul tău când stai non stop cu iubitul în carantină

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

În timpul carantinei, este necesar să fii inventiv, pentru a stimula creierul

În timpul carantinei, este necesar să fii inventiv, pentru a stimula creierul

Pe măsură ce stai mai mult în izolare, sistemul dopaminergic este afectat, pentru că eliberarea de dopamină este stimulată de situații noi și excitante. De aceea, trebuie să fii inventiv și să faci lucruri interesante, pe care nu le-ai mai încercat cu pesoana iubită, fie că gătiți împreună, sunteți creativi în dormitor sau vă puneți în practică hobby-urile. Dacă reușiți să reaprindeți pasiunea, veți putea trăi o a doua lună de miere, în timpul carantinei. 

Izolarea poate activa creativitatea

Izolarea poate activa creativitatea

Ca și în cazul copiilor care se plictisesc și încep să inventeze jocuri, carantina poate fi un stimul pentru creativitate și inventivitate în cuplu, pentru descoperirea celuilalt și apropiere. Un simplu joc precum ”adevăr sau provocare”, priviri mai atente și discuții mai profunde pot scoate creierul din starea de torpoare și pot fi un adevărat revigorant al relației. 

Este necesar ca fiecare partener să aibă spațiu său personal

Este necesar ca fiecare partener să aibă spațiu său personal

Fiind închiși în același spațiu, atât tu cât și partenerul începeți să observați cele mai supărătoare și enervante lucruri unul la celălalt. Faptul că stați în aceeași casă nu înseamnă cu nu puteți avea spațiul vostru personal, perioadele voastre de reflecție în singurătate și de activități individuale. 

”Chiar și cei care se iubesc foarte mult au nevoie de timpul lor personal. Este o condiție pentru sănătatea relației.”, arată Fisher, susținând că este important să stabilești în cadrul casei un loc unde să faci activități individuale, fără partener, fie că citești o carte, stai de vorbă pe net cu o prietenă, asculți muzică sau faci meditație. 

Sănătatea relației determină modul în care creierul reacționează în timpul izolării

Sănătatea relației determină modul în care creierul reacționează în timpul izolării

Timpul petrecut nonstop cu partenerul afectează, cu siguranță, chimia creierului, dar modul în care o face depinde de cât de sănătoasă și fericită era relația înainte de carantină. Este important să ne putem menține autonomia și să nu ne simțim invadați atunci când petrecem 24 de ore cu o persoană, să găsim noi hobby-uri și interese comune, să folosim perioada de izolare pentru a ne descoperi și a-l descoperi pe cel de lângă noi. Experiențele creative și contactul fizic sunt foarte importante în această perioadă.

”Creierul se schimbă și răspunde la stimulii din mediu în manieră complexă. Evenimentele precum carantina te pot duce la un nou nivel în propria viață, determinând inclusiv ce se va întâmpla cu relația ta mai departe.”, arată dr. Fisher. 

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta