8 lucruri pe care n-ar trebui să le spui dacă ești cu adevărat fericit în relație

8 lucruri pe care n-ar trebui să le spui dacă ești cu adevărat fericit în relație

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Relațiile sunt o adevărată provocare, de cele mai multe ori. Partenerii se schimbă, pe măsură ce trece timpul, și este normal să apară tot felul de gânduri. Însă, niciodată nu ar trebui să îți asumi că știi totul despre persoana iubită.

Lucrurile se schimbă cu o rapididate fantastică în jurul nostru. Evoluăm, devenim mai buni, ne formăm alte obiceiuri. Astfel, ar trebui să ai în vedere aceste opt lucruri, pe care nu ar trebui să le spui niciodată, dacă ai o relație fericită și sănătoasă.

un barbat o atinge cu mana pe o femeie pe obraz, in timp ce ea zambeste

1. Pasiunea se estompează

Într-o relație de lungă durată, este aproape imposibil să simți acea senzație de fluturași în stomac la fel ca în prima zi în care v-ați cunoscut. Aceste sentimente sunt prezente mai ales în etapele inițiale, când te-ai îndrăgostit prima dată de partenerul tău. Ulterior, se așterne confortul și se formează o legătură de codependență. Dar asta nu înseamnă că pasiunea ar trebui să dispară. Doar pentru că nu mai aveți acei fiori de la prima întâlnire, nu înseamnă că nu ar trebui să îți tremure inima de fericire de fiecare dată când îl vezi.

2. "Uneori este mai important să fii pragmatic decât fericit"

Dacă ești într-o relație doar pentru a avea o situație materială bună sau eviți despărțirea pentru că te temi că nu te vei descurca singur, atunci lucrurile se complică foarte mult. În relațiile sentimentale, este absolut necesar să fii pragmatic în ceea ce privește compromisurile și comunicarea, dar nu îți poți construi relația doar pentru că ești practic, fără a ține cont de lucrurile care te fac fericit.

3. "Am obosit să luptăm"

Toți oamenii întâmpină obstacole în cuplu și nu este mereu plăcut. Dar dacă îți dorești ca relația să funcționeze, trebuie să fii dispus să faci și compromisuri. Prea multe cupluri dau vina pe factori externi pentru problemele lor - muncă, bani, rude, etc. De multe ori, se conving că este doar o pată neagră și, după ce problema se rezolvă de la sine, relația se va îmbunătăți automat. Dar, în majoritatea cazurilor, acest lucru nu se întâmplă.

4. Ajungi într-un punct în care știi totul despre partenerul tău

Ai mai multe de învățat despre partenerul tău decât ți-ai putea imagina. Ai putea fi șocat să descoperi că sunt multe detalii pe care le afli zilnic. Cheia este să nu îți asumi niciodată că știi totul despre el, pentru că el se schimbă în fiecare zi. Iar o relație sănătoasă înseamnă ca voi doi să evoluați împreună. Astfel, puteți ajunge la despărțire. Afli ceva nou mereu, indiferent dacă acele informații sunt importante sau aparent nesemnificative.

5. "Nu vreau să-l plictisesc povestindu-i despre problemele mele"

Există o diferență între a fi atașat în mod toxic de partenerul tău și să simți nevoia ca el să îți rezolve toate problemele și sentimentul că ai un tovarăș de încredere alături de care poți discuta deschis despre îngrijorările și preocupările tale. O relație puternică reprezintă o uniune între doi oameni independenți care pot trăi singuri și își pot rezolva problemele, dar care în același timp știu că se pot baza unul pe celălalt dacă au nevoie să vorbească deschis sau de un umăr pe care să plângă în momente dificile. Nu trebuie să ai impresia că îl plictisești sau enervezi atunci când îi povestești despre ceea ce te macină.

6. "Nu înseamnă că nu am încredere în ea/el, ci că nu am încredere în oameni"

Da, există întotdeauna riscul ca cineva să pună ochii pe partenerul tău și să încearcă să îl cucerească. Se întâmplă. Dar, poți să îl consideri un compliment - ai alături o persoană pe care o vor și alții. Este perfect în regulă să te simți neliniștit, dar nu ar trebui să te gândești mai departe. Chiar dacă nu ai încredere în alți oameni, ar trebui să ai încredere în partenerul tău, pentru că știi că nu te va trăda niciodată.

o femeie si un barbat se tin de maini, pe strada

Citește și: Fă-l pe bărbatul tău să te dorească! Cum reaprinzi flacăra pasiunii în relația ta intimă

7. Uneori, trebuie să fii egoist

Egoismul ucide relațiile și nu ar trebui confundat cu unele compromisuri pe care le faci. Dacă ți se oferă un loc de muncă în alt oraș și îi ceri partenerului tău se se mute alături de tine, acesta nu este egoism. Dacă face sacrificii pentru tine, trebuie să fii mereu pregătit să faci și tu la fel.

8. "Totul se va rezolva"

Dacă ceva te enervează sau provoacă tensiuni în relație, problema trebuie rezolvată. Dacă eviți să vorbești despre asta, poate fi devastator pentru amândoi. A fi fericit în relație înseamnă să ai capacitatea să îți rezolvi la timp conflictele cu partenerului. În majoritatea cazurilor, expresia, "totul se va rezolva", înseamnă că eviți problemele, până când se întâmplă ceva mai grav și se ajunge la despărțire.

Surse articol: Cluber / Lifehack / Thoughtcatalog

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Confesiuni reale și înduioșătoare de la femei: Cum și-au dat seama că partenerul lor le iubește cu adevărat
Confesiuni reale și înduioșătoare de la femei: Cum și-au dat seama că partenerul lor le iubește cu adevărat
Cat de fericit este iubitul tau langa tine?
Incepe quiz
Cat de fericit este iubitul tau langa tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.