9 mituri în care ne-au făcut să credem în filmele romantice și cum ne deteriorează ele relațiile

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Să recunoaștem! Din când în când, multora dintre noi ne place să vizionăm câte un film romantic și să ne refugiem într-o lume a iubirii eterne și a perfecțiunii.

Însă imediat după ce oprim televizorul, revenim, brusc, la realitate. Realitate care, de cele mai multe ori multe ori, nu este câtuși de puțin asemănătoare scenelor siropoase și finalurilor mereu fericite din romance-uri. Și aici intervine dezamăgirea, fie că o sesizăm sau nu. De fapt, în jurul acestui obicei de a ne compara, instinctiv, viața cu un film și a lui lume fictivă, s-au construit mai multe mituri care ne deteriorează relațiile sentimentale. Află mai multe despre acestea, în galeria foto!

Surse articol: BrightSide / Globalnews / TheTelegraph

Sursa foto principală: Captură YouTube / Captură YouTube

Ce este destinat să fie, va fi

Ce este destinat să fie, va fi

Exemple: "The Notebook" (2004), "How I Met Your Mother" (2005-2014)

Un subiect comun al filmelor romantice este găsirea unui suflet pereche, care adesea mai poartă denumirea și de "ales", sau "persoana care îți este menită". Acesta i se poate părea interesant doar celor care cred cu adevărat în destin. Însă, în realitate, îi poate determina pe oameni să nu se implice suficient în viața de cuplu. Prin urmare, relațiile acestor persoane pot fi superficiale, potrivit pshilogilor, și pot renunța să mai lupte imediat ce apar primele obstacole. În plus, acest mit îi poate face pe oameni să creadă că nu dețin controlul asupra propriei vieți. 

Sursa foto: Captură video

Citește și: Care sunt cuvintele mai puternice și mai importante decât "te iubesc"

O singură privire este de ajuns

O singură privire este de ajuns

Exemple: "Titanic" (1997), "West Side Story" (1961)

Ideea de "dragoste la prima vedere" este des întâlnită în filmele romantice. Dar, în realitate, deși sunt foarte mari șanse să fii atras de o persoană din primele clipe în care vă priviți, este nevoie de mai mult efort pentru a construi o conexiune puternică și durabilă.

Sursa foto: Captură YouTube

Cearta demonstrează că relația este pasională

Cearta demonstrează că relația este pasională

Exemplu: "The Notebook" (2004)

Potrivit profesioniștilor din industria cinematografică, discuțiile aprinse dintre personaje sunt folosite pentru a evidenția conflictul. În vreme ce neînțelegerile sunt perfect normale într-un cuplu, ridicarea tonului, faptul că spargi obiecte în jur sau conduci nervos (scene des întâlnite) sunt semne că acea persoană are probleme în a-și gestiona furia. 

Sursa foto: Captură YouTube

Citește și: Mihai Voropchievici dezvăluie: ce nu iubesc bărbaţii la femei. "Rețeta dezastrului" în relație, din perspectivă masculină

Va veni un cavaler și va salva situația

Va veni un cavaler și va salva situația

Exemple: "Pretty Woman" (1990), "Maid in Manhattan" (2002)

Găsirea unui partener este adesea prezentată în filme ca o întâmplare care îți poate rezolva toate problemele. În unele cazuri, iubirea este evidențiată ca ceva care îți face viața mai bună (perfect de acord), însă unele persoane ar putea crede că sunt incomplete dacă nu au pe cineva alături. Un studiu a relevat faptul că oamenii care nu au un partener stabil au mai mult timp pentru interacțiunile sociale, ceea ce le poate aduce împlinire și fericire. 

Un alt exemplu al acestui fenomen este prezentarea imaginii unui om bogat care apare în viața unei femei în rolul de salvator. Nu doar că este opusul egalității de gen care ar trebui promovată, ci faptul că cei doi parteneri provin din lumi diferite ar putea face ca legătura să nu dureze pentru mult timp. 

Sursa foto: Captură YouTube

Surse foto: IStock

Articolul urmator Ce facem cand iubirea se termina? Cum ne desprindem din relatiile pe termen lung

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.