9 semne mai puțin obișnuite care arată că o căsătorie nu este făcută să dureze mult

9 semne mai puțin obișnuite care arată că o căsătorie nu este făcută să dureze mult

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Cu toții ne dorim acea iubire nemuritoare, însă realitatea ne arată, de multe ori, că acesta este un scenariu aproape imposibil. În Europa, rata divorțurilor a crescut considerabil, iar oamenii se căsătoresc de două ori mai puțin decât o făceau în urmă cu 50 de ani.

Oamenii de știință au realizat anumite studii care determină rata de succes a unui mariaj. Potrivit acestora, există multe semne neobișnuite care arată că o căsătorie nu este făcută să dureze mult.

1. Zâmbetele din fotografiile din copilărie

Psihologii au efectuat o serie de teste pentru a înțelege dacă este posibil să anticipeze dacă o persoană va divorța sau nu, analizând fotografiile cu aceasta din copilărie. În cadrul studiului, aceștia au analizat imaginile dintr-un album de liceu, în care au evaluat intensitatea zâmbetelor mai multor persoane, pe o scară de la 1 la 10 și au comparat cu situația lor amoroasă din prezent. Rezultatele au arătat că persoanele care par morocănoase în fotografii divorțează de cinci ori mai des decât cele care zâmbesc.

o imagine veche cu doua fetite care isi imbratiseaza ghiozdanele si zambesc

2. Tonul emoțional al vocii

Un algoritm computerizat a prezis succesul unei căsătorii, cu o precizie de 79%, folosind doar tonul vocilor soților atunci când comunică între ei. Oamenii de știință au analizat conversațiile a peste 100 de cupluri, cu ajutorul unui psiholog, apoi au urmărit starea civilă timp de cinci ani. Se pare că tonul vocii poate indica emoții puternice. "Ceea ce spui nu este singurul lucru care contează, felul în care o spui este, de asemenea, foarte important. Studiul nostru confirmă că acest lucru este valabil și pentru relația sentimentală", spun oamenii de știință.

3. Colegii de sex opus

Potrivit cercetătorilor danezi, persoanele care au mulți colegi de birou de sex opus sunt mai predispuși cu 15% să divorțeze. Cercetarea a fost realizat la o scară mare, ei urmărind activitatea cuplurilor care s-au căsătorit între anii 1981 și 2002 în Danemarca. Au descoperit că 100.000 dintre aceștia erau divorțați deja.

mai multi colegi de birou, intr-o intalnire

4. Educația mamei

Femeile solicită mai des divorțul decât bărbații. Există studii care relevă faptul că majoritatea cuplurilor copiază comportamentul părinților, în special al mamelor. Mai mult sociologi au studiat comportamentul a 7.000 de oameni în cuplu și au aflat că, dacă mama unuia dintre ei a divorțat și a început o relație nouă la maturitate și copiii săi au procedat la fel.

5. Evitarea conflictelor

Imaginează-ți că ești pregătit să inițiezi o discuție despre ceea ce te enervează în relația ta în ultima vreme, iar partenerul tău refuză să vorbească cu tine. În vreme ce mulți cred că dacă ignoră certurile vor reuși să aducă pacea în relație, experții sunt complet de altă părere. Certurile și dezacordurile ajută la rezolvarea problemelor și la îmbunătățirea tehnicilor de comunicare între parteneri.

o femeie sta cu ochii inchisi si isi tine mainile in dreptul capului, in spatele sau se afla un barbat

Citește și: De ce căsătoriile sunt mai fericite când soțiile sunt un pic mai slăbuțe decât soții lor

6. Atitudinea negativă a soțului despre prietenii soției

Oamenii de știință au analizat 373 de cupluri timp de 16 ani și au concluzionat că 46% dintre acestea au divorțat până în al 16-lea ani de căsnicie din cauza criticilor soțului la adresa prietenilor soției. Potrivit experților, relația unei femei cu amicii săi se caracterizează prin apropiere emoțională și sprijin și durează mai mult, în timp ce prietenia bărbaților cu alți oameni depinde, cel mai des, de activitățile comune. Așadar, bărbaților le este mai ușor să își schimbe cercul social, dar le este mai dificil să se împace cu prietenii partenerei, pe care, de multe ori, îi consideră insuportabili.

7. Afecțiunea excesivă a însurățeilor

Psihologul Ted Hudson a studiat 168 de cupluri timp de 13 ani de la începutul căsniciei. Rezultatele studiului au fost publicate în revista "Relations and Group Processes", în anul 2001. Acesta a afirmat: "Partenerii care erau foarte afectoși unul cu celălalt la început au divorțat la mai puțin de șapte ani de la nuntă. Acest lucru este cauzat de faptul că au început relația având sentimente puternice și le-a fost destul de greu să mențină aceeași intensitate. Credeți sau nu, cuplurile care sunt contrar celor care apar în comediile romantice de la Hollywood au, de obicei, un viitor mai promițător".

8. Sărăcia și șomajul

Este evident că traiul în condiții dificile nu este ușor, însă în familiile în care există probleme financiare apar mult mai des divorțuri. "Oamenii sunt de părere că sistemul este de vină pentru că bărbații nu au bani în buzunare. În realitate, există mulți tipi separați și divorțați cu venituri mici, care plătesc foarte puțin pentru a-și întreține fosta soție sau copii", a declarat Bob Birrell, realizatorul unui studiu despre situația financiară a soților după separare.

9. Patul îngust

Pentru ca soții să aibă o sănătate fizică și mentală bună, trebuie să doarmă în paturi separate sau pe un pat foarte mare. Oamenii de știință au descoperit că 30,40% dintre cupluri dormi în paturi diferite. 

 un barbat doarme pe o parte, in timp ce femeia priveste in sus

Iar acesta este un lucru benefic, deoarece somnul de proastă calitate poate duce la divorț. Prin urmare, dacă îți dorești un mariaj de lungă durată, asigură-te că ai un somn de calitate.

Sursa articol: BrightSide / Mews / Postoast

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Relatia de iubire se construieste in doi: 7 lucruri mici care fac dragostea sa dureze
Relatia de iubire se construieste in doi: 7 lucruri mici care fac dragostea sa dureze
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!
Incepe quiz
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.