9 sfaturi tulburător de simple de la un bărbat divorțat care să te ajute să-ți salvezi căsătoria

9 sfaturi tulburător de simple de la un bărbat divorțat care să te ajute să-ți salvezi căsătoria

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Motivele pentru care două persoane ajung la divorț sunt diverse. Nefericirea, neîmplinirea și problemele cauzează ruperea definitivă și năruie totul, în pofida iubirii și atașamentului celor doi parteneri.

Uneori, partenerii evoluează separat și descoperă, fără să își dea seama, că nu mai au nimic în comun. Însă, câteodată putem împiedica producerea divorțului prin propriile noastre acțiuni. Prin faptul că suntem prezenți în mariajul nostru și depunem toate eforturile pentru ca lucrurile să funcționeze. 

 un barbat plange si priveste in gol, in timp ce sta asezat in pat, pe o parte

Psihologul Gerald Rogers a oferit câteva sfaturi valoroase pentru cupluri, în care explică cele nouă lucruri pe care partenerii trebuie să le facă, pentru a avea o viață sentimentală fericită și împlinită.

"După ce am divorțat de iubirea vieții mele, după 16 ani de mariaj, vreau să ofer câteva sfaturi pe care și eu mi-aș fi dorit să le primesc la timp", spune specialistul.

9 sfaturi de la un bărbat divorțat

1. Alege dragostea

Acesta este cel mai important sfat de care ai nevoie. Dacă iubirea se află în centrul fiecărei decizii pe care o iei, atunci nimic din această lume nu îți poate pune în pericol mariajul.

2. Nu te îngrijora în privința banilor

Banii sunt precum un joc. Găsește o modalitate de a-i câștiga alături de cel drag. Dacă doi soți se ceartă din cauza finanțelor, cel mai probabil vor ajunge la separare.

3. Evoluați împreună

Într-o mlaștină, bacteriile se dezvoltă, însă într-un rău există mereu prospețime. Atrofia este un proces natural cauzat de inactivitatea țesutului muscular. Același lucru se întâmplă și cu relația ta, dacă începi să nu îți mai pese de ea. Găsiți mereu obiective comune, de care să vă preocupați amândoi.

4. Permite-ți să fii deschis

Nu trebuie să te închizi în tine. Trebuie să fii dispus să îți împărtășești sentimentele și să îți recunoști greșelile în fața celui iubit.

5. Fii onest

Dacă vrei ca partenerul tău să aibă încredere în tine, trebuie să îi spui totul, inclusiv lucrurile ca ți se par cele mai incomode. Este nevoie de mult curaj pentru a te deschide în fața unei persoane. Renunță la "mască". Și dacă simți că nu poți să fii lângă cel iubit fără acea "mască" și încerci să fii perfect, nu vei simți niciodată dragostea adevărată.

un barbat o cuprinde cu bratele pe o femeie, in timp ce stau asezati pe canapea

6. Nu fi prost

Nu fi prost și nu te teme că te faci de râs. Amândoi faceți greșeli. Însă trebuie să te asiguri că acele greșeli nu sunt grave. Nu poți fi perfect, dar, cel mai important, trebuie să nu fi prost.

7. Perioada întâlnirilor romantice nu se termină niciodată

Niciodată, dar niciodată, să nu uiți să îți apreciezi partenerul. Când v-ați căsătorit, i-ai promis că veți rămâne împreună pentru totdeauna. Este cea mai valoroasă comoară din viața ta. Te-a ales pe tine, nu uita asta.

Citește și: 10 gesturi făcute inconștient de bărbați care fac toată diferența în ochii femeilor

8. Protejează-ți inima

Iubește-l, iubește-te și nu uita că inima ta aparține doar partenerului tău. Să fii întotdeauna pregătit să îi arăți că îl iubești cu tot sufletul și că pentru tine este cea mai importantă persoană din lume.

9. Îndrăgostește-te de partener în fiecare zi

Nu veți mai fi aceiași oameni de la începutul căsniciei voastre. Schimbarea este inevitabilă și, prin urmare, trebuie să vă alegeți reciproc în fiecare zi. Partenerul nu este obligat să rămână cu tine pentru totdeauna, dacă nu îi arăți mereu că îți pasă. Luptă pentru dragostea lui, la fel cum ai făcut-o atunci când l-ai întâlnit prima oară.

Surse articol: Cluber / Marriage / Equitablemeditation

Surse foto: IStock

Articolul urmator
10 momente critice care o fac pe o femeie să îl părăsească pe bărbatul pe care îl iubește
10 momente critice care o fac pe o femeie să îl părăsească pe bărbatul pe care îl iubește
Răspunde la câteva întrebări simple și află care e prima impresie pe care le-o lași celor din jur
Incepe quiz
Răspunde la câteva întrebări simple și află care e prima impresie pe care le-o lași celor din jur

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.