Afla adevarul despre Punctul G

Existenta unei zone intravaginale care promite placerea absoluta daca este stimulata in timpul actului sexual a creat o adevarata controversa cunoscuta drept Punctul G. Acesta a devenit, recent, un nou subiect de disputa intre expertii sexologi.
"Punctul" de plecare l-a reprezentat o declaratie recenta a unui specialist britanic, care a marturisit ca existenta unui centru al placerii in regiunea intravaginala a fost formulata in urma unei autopsii realizate in cazul unei femei de 84 de ani. Expertiza a dezvaluit prezenta unei zone albastrui, de forma unui strugure, pe peretele vaginal frontal. Sexologul nu pune sub semnul indoielii existenta punctului G, ci functia sa in cadrul actului sexual, mentionand ca autopsia care a conturat acest concept nu aduce dovezi care sa afirme ca stimularea sa este un catalizator al placerii absolute.
Punctul G a fost "descoperit" anatomic in urma cu 80 de ani, iar existenta sa a dat nastere unor teorii diverse, care il claseaza in topul celor mai disputate mituri sexuale. Unii specialisti considera ca acesta este doar o extindere a clitorisului, in timp ce expertii italieni afirma ca testele cu ultrasunete demonstreaza efectele psihologice si erotice ale stimularii punctului G. Acestia sustin ca femeile care au orgasm in peretele frontal, mult mai intens decat cel obisnuit, prezinta un tesut vaginal mai gros in regiunile apropiate presupusului punct G.
Care sunt argumentele care sustin mitul Punctului G?
Fara indoiala, stimularea peretului vaginal frontal, la aproximativ cinci centimetri de la intrarea in vagin, dovedeste o sensibilitate foarte mare a femeilor in aceasta zona. Chiar si daca punctul G exista atat din punct de vedere anatomic, cat si psihologic, este foarte greu pentru organul sexual masculin sa acceseze aceasta zona. Iar aceasta constatare demonstreaza, practic, faptul ca majoritatea femeilor simuleaza orgasmul exploziv.
Cu toate acestea, exista jucarii sexuale special concepute pentru a accesa si stimula punctul G. Prima senzatia este aceea de stimulare a vezicii, dar este rapid inlocuita de senzatii erotice extrem de puternice.
In ciuda argumentelor aduse, parerile sexologilor raman impartite: de la clasarea punctului G in categoria absurdului, la explicarea senzatiilor extatice printr-o sensibilitate aparte a peretului frontal vaginal sau la sustinerea existentei acestei zone controversate, punctul G a scris, cu siguranta, unul dintre cele mai interesante mituri din almanahul sexului.