Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Ai voie sa faci sex in post? Afla!

Alexa Galgau
Postul este o perioada in care se cauta disciplinarea morala a crestinului si purificarea sufleteasca a acestuia. Rolul abstinentei, in acest caz, este de a-l intari pe credincios, astfel incat sa devina tot mai puternic in lupta cu tentatiile lumesti.

Cu siguranta te-ai intrebat daca relatiile intime sunt permise in aceasta perioada. Afla daca ai voie sa faci sex in timpul postului!

Sexul in post, o placere interzisa?

Foarte multi oameni considera ca este suficient sa nu mai consume anumite categorii de produse atunci cand tin post. Totusi, Biblia sugereaza faptul ca postul are rolul de a-l face mai puternic pe om in fata tentatiilor care ii pot corupe mintea si sufletul. Abtinerea de la anumite mancaruri nu este decat o mica particica a postului. Credinciosii sunt incurajati ca in aceasta perioada sa se abtina de la ganduri si fapte rauvoitoare si sa fie mai buni cu cei din jur. Nimeni nu trebuie sa simta mandrie pentru ca tine post si nici sa ii judece pe cei care nu o fac, pentru ca scopul este ca oamenii sa devina umili in fata lui Dumnezeu si sa isi dea seama de propriile slabiciuni.

Dorinta carnala este considerata una dintre cele mai mari tentatii, greu de inlaturat chiar si de catre cei mai puternici. Ea isi poate face loc in sufletul omului in orice moment si in orice loc. Aceasta idee nu este promovata numai de crestinism, ci si de multe alte religii ale lumii. Se considera ca dorintele trupesti il impiedica pe om sa evolueze spiritual, motiv pentru care ele trebuie tinute in frau. De aceea, in timpul postului, unul dintre scopurile acestuia este inclusiv acela de a invinge desfranarea, dupa cum explica si parintele Arsenie Boca:

"Firea trupului fiind surda, oarba si muta, nu te poti intelege cu ea decat prin osteneala si foame, acestea insa trebuie conduse dupa dreapta socoteala, ca sa nu dauneze sanatatii. Acestea il imblanzesc, incat nu se mai tine vrajmas lui Dumnezeu. Rugaciunea si postul scot dracii poftei si ai maniei din trup. Foamea imblanzeste fiarele."

In cazul persoanelor care nu sunt casatorite, Biserica afirma ca sexul in post este interzis, deoarece zadarniceste eforturile de purificare si de apropiere de Dumnezeu. Abstinenta este o practica obisnuita in aceasta perioada, atat in ortodoxism, cat si in catolicism.

Cei casatoriti sunt sfatuiti sa faca tot posibilul sa se abtina, insa, daca se intampla sa aiba legaturi intime in timpul postului, acesta nu este un pacat atat de mare precum cel mentionat anterior. Se accepta aceasta deviere deoarece abstinenta ii poate determina pe oameni sa insele, dupa cum este scris si in Biblie:

1. Cu privire la lucrurile despre care mi-ati scris, eu cred ca este bine ca omul sa nu se atinga de femeie.

2. Totusi, din pricina curviei, fiecare barbat sa-si aiba nevasta lui si fiecare femeie sa-si aiba barbatul ei.

3. Barbatul sa-si implineasca fata de nevasta datoria de sot; si tot asa sa faca si nevasta fata de barbat.

4. Nevasta nu este stapana pe trupul ei, ci barbatul. Tot astfel, nici barbatul nu este stapan peste trupul lui, ci nevasta.

5. Sa nu va lipsiti unul pe altul de datoria de soti, decat doar prin buna invoiala, pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul si cu rugaciunea; apoi sa va impreunati iarasi, ca sa nu va ispiteasca Satana, din pricina nestapanirii voastre.
(1Cor. 7: 1-5)

Asadar, nu ai voie sa faci sex in post daca esti necasatorita, iar daca esti, se recomanda sa incercati amandoi sa rezistati tentatiei, insa nu pana in punctul in care sa apara tensiuni si sa va certati.

Surse: ebiblie.ro; crestinortidox.ro

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.9 (14)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!