Am inselat: ce urmeaza?

Am inselat: ce urmeaza?

Geanina Ichim

Intr-o relatie, ambii parteneri sunt predispusi la greseli, iar unele sunt mai mari decat altele, infidelitatea numarandu-se printre cele mai importante dintre ele. Daca ai inselat, prima intrebare pe care trebuie sa ti-o pui este "Care au fost motivele pentru care am inselat?".

De cele mai multe ori, femeile nu-si insala partenerii pentru sex, ci pentru ca se simt ignorate, neapreciate si singure si, astfel, au nevoie sa regaseasca aceste nevoi intr-un alt barbat.

Am inselat: cum vorbesc cu el?

Daca ti-ai inselat partenerul, iti pare rau, nu ai intentia sa repeti aceasta greseala si vrei sa-ti salvezi relatia, atunci pregateste-te pentru o discutie serioasa si, foarte posibila, socanta si dureroasa.

Partenerul iti va reprosa aceasta greseala si iti va cere raspunsuri la o multime de intrebari, una dintre ele fiind daca il mai iubesti sau daca mai vrei sa continuati relatia. Fii sincera, pentru ca el sa nu-si piarda de tot increderea in tine, dar incearca sa nu-i dai absolut toate detaliile care l-ar putea rani si mai mult.

Am inselat: ce sa fac?

Nu incerca sa tai discutiile cu un comentariu scurt de genul "am gresit, imi dau seama, dar n-o s-o mai fac niciodata". Acum este momentul cand lamuriti totul, ca sa incheiati acest capitol din viata voastra.

Descopera elementul care iti lipsea din relatie, care te-a impins catre infidelitate, si explica-i ce ai simtit tu. Spune-i ca inselatul a fost o optiune gresita, ca nu incerci sa-ti scuze faptele, dar ca iti pare rau si vrei acum sa indrepti relatia.

Cum sa te comporti dupa ce ai inselat

Daca cel cu care ti-ai inselat partenerul se afla printre cunoscutii vostri, va trebui sa intrerupi orice legatura cu el, pentru a-i oferi iubitului sau sotului posibilitatea sa aiba din nou incredere in tine, chiar daca va mai dura suficient timp pana atunci.

Odata ce s-a spus tot ce era de spus cu privire la adulterul tau, schimba-ti putin comportamentul in relatie si fii putin mai maleabila, fara sa dai impresia ca ai un anumit comportament pentru ca te simti vinovata. Nu este cazul sa-i mai atragi atentia cu privire la anumite actiuni marunte care te deranjeaza la el, avand in vedere ce ai facut tu.

In schimb, nu-i da motive sa se indoiasca de tine de aici inainte. El va fi ceva mai suspicios, asa ca raspunde-i la telefon cand te suna, nu sta prea mult timp prin oras si discuta deschis cu el. Este adevarat ca odata ce unul dintre parteneri a fost infidel, este greu ca totul sa revina la normal, cum era inainte, insa multe cupluri au reusit.

Cel mai important este sa constientizezi daca mai ai sentimente de dragoste pentru el si daca esti dispusa sa lupti pentru a fi impreuna. Este posibil, chiar, ca acest hop al relatiei sa va apropie mai mult decat inainte, pentru ca acum el este constient ca poate sa te piarda, iar tu stii sa-i explici de ce ai nevoie de la el pentru a fi fericita, pentru a nu cauta in alta parte atentia, grija si iubirea cuvenite.

In situatii mai dificile, daca nu reusiti sa va intelegeti in acest fel, puteti apela la un terapeut specializat in psihoterapie de cuplu, care sa va indrume catre recuperarea relatiei.

Aminteste-ti ca iubirea si iertarea sunt doua principii de baza in viata si mai ales intr-o relatie, chiar si atunci cand ne confruntam cu greseli mai mari.

Daca ai inselat, dar vrei sa ramai cu partenerul tau, spune-i ca iti doresti asta si demonstreaz-o prin fapte.

Articolul urmator
Descifrăm limbajul iubirii. Cum oferă și primesc oamenii dragostea
Descifrăm limbajul iubirii. Cum oferă și primesc oamenii dragostea
Care este fantezia ta secreta?
Incepe quiz
Care este fantezia ta secreta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.